Ako získať invalidný dôchodok kvôli úzkostiam?
Dobry den
Davaju Invalidny polovičny aj kvoli úzkostiam? Alebo depresiam? Keď ma človek dlhodobo v podstate od detstva uzkosti a obmedzuje ho to v živote - boji sa ist na pohovory do prace, nezvlada stresove situacie, zaživa panicke ataky, nevie sa v praci sustredit, a podobne
Ako sa toto rieši? - Ano viem že psychologom, no davaju invalidny aj na taketo situacie? Poznate niekoho? Čo by ste odporučili takemu človeku? pracovať chce ale unavuje to a nebyva mu dobre hlavne psychicky v hocijakej praci, či už s ludmi alebo aj bez(kancelaria) , v podstate na skrateny uvazok a podobne by sa to mozno dalo zvladat ale to by bolo velmi malo penazi,
Neviete mi poradiť či schvália bratovi ID.keď ma tie to diagnózoy F23.1schizofrénioa porucha s príznakmi schizofrénioe a F60.3 emocna instabilna porucha osobnosti a lieči sa aj na cukrovku,tlak,a má problémy s chrbticou a dal si posúdiť psychiatricke napisala tam že má 0%prace schopný čo myslíte schvália to
Dobrý deň prosím vás neviete mi poradiť podal som si na invalidný dôchodok len neviem či mi stačí keď mám len 5 rokov odrobenich robil som aj na živnosť ale to sa neráta
Pravidelné návštevy psychiatra, lieky, a aj liečba v nemocnici. A ide o roky, čo sa človek lieči a XY pobytov na psychiatrickom oddelení. A to ti neschvália ani 20%.
Dobrý Deň Chcem Si Požiadať O ID Dôchodok Mám Dg: Poruchy Správania Ľahká Mentálna retardacia,Poruchy vedomia ,Panické ataky Kolapsove stavy ,A Mám Aj Odpracovaných 3 Roky ,Zeci Mám Nejakú Šancu Na ID Ďakujem ?
Dobrý Deň Chcem Si Požiadať O ID Dôchodok Mám Dg: Poruchy Správania Ľahká Mentálna retardacia,Poruchy vedomia ,Panické ataky Kolapsove stavy ,A Mám Aj Odpracovaných 3 Roky ,Zeci Mám Nejakú Šancu Na ID Ďakujem ?
@wanhelsing porad sa so svojim obvodnym lekarom, ten najlepsie poradi a nasmeruje kam treba ist
@wanhelsing porad sa so svojim obvodnym lekarom, ten najlepsie poradi a nasmeruje kam treba ist
@iv007ale Psychiater Mi Povedal Že Mám Aj Depresie ,Podľa Teba Mám Nárok Na Nejakí Od Ďakujem ?

@plameniak141 Som na liekoch viac ako 20 rokov,pravidelne navštevujem psych,kvoli liekom aj stavu,posledne 2 roky aj kvoli robote s neprijemnym šefom sa mi zhoršli stav,tak aj PN bola,5 mesiacov ,zmenila som pracu, a mam diag. ťažku depresiu,ale fungujem ,ale musela som najvyšie davky brat,inak som nemohla podať vykon v praci,ale bola som potom menej sustredena,môj stav je chronicky,raz lepšie ,raz horšie,ale nemusela som byť naštastie nikdy hospital.treba mať zaznamy u všeob.ako aj u psych.a min.rok zhoršeny stav,a infor.sa u psych treba mat zaznamy.a na social.ist v mieste bydliska.a všetko je na nete.Ale mne to veĺmi pomohlo,nakolko už nie som schopna chodit na plny uväzok do prace,iba na skrateny.,žiadne stresy,a plniť nejake prikazy,a nedokažem pracovať s luďmi,žiadne kolegyne,nič max.šefka ,no bohužiaľ takto som skončila.