Ako zlepšiť situáciu s nedostatkom lekárov?
...zrejme telefonujete od šavla do pavla,hľadáte známosti,nadavate na celý systém a ste na pokraji zúfalstva,lebo trpíte vy či vaše dieťa a pomoc v nedohľadne.
Sklamem tých.ktori si myslia,že tu nájdu návod a zázračné riešenie.Ale možno vymyslíme spoločne malé krôčky,ktorými sa situácia bude zlepšovať.
Na začiatok by bolo možno celkom vhodné AKTÍVNE a HROMADNE písať nespokojné maily s otázkami na zdrav.poistovne a samozrejme na ministerstvo zdravotníctva a samotnej p.ministerke.Zarabaju veľmi slušne,tak nech je to aj vidieť,že niečo pre občanov a pacientov robia.
Fotky s nedonosencom či značkovou kabelkou nám môžu byť ukradnuté,keď tu nefungujú základné veci.Maily mnohých nespokojných pacientov si musia všimnúť skôr či neskôr.
Ja nie som nijaký odborník," len" zdravotník ,matka a babka a vidím ako je to len horšie a horšie.Mozno sa pridá v diskusii niekto z poisťovní či z patricnych úradov.Ozaj nechcem,aby sa to tu zvrtlo na nadávky na všetko,treba hľadať riešenia.
Kľudne píšte ako ste hľadali či stále hľadáte lekárov a s akým výsledkom.Ale pište hlavne ľuďom,ktorí sú za celú situáciu zodpovední.
Pekný deň a veľa zdravia všetkým.
@jamimo nepochopila si ma. Veľa lekárom nepovolia otvoriť si ambulancie hoc by aj mali záujem o súkromnú prax. Úplne s tebou súhlasím, že zdravotníctvo je v zlom stave.
@jakubrianka možno ty máš takúto skúsenosť. Ja chodím k lekárom ktorí 🤮 zo štátneho systému, výstupili, vytvorili súkromnú prax. Poisťovňa a VÚC ich na kolenách prosili aby podpísali s nimi zmluvy o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Prečo? Lebo sú z toho chrumkavé body a fantastické PR v televíznych novinách s mikrofónom pod nosom a dušovaním sa : Máme pokrytú zdravotnú starostlivosť v kraji. Haha, pobavilo 😄😄😄
Nuž tak pokrytú.... keď Schuster, Kiska a Fico môžu behať po Rakúsku, Izraeli a Českých klinikách, tak aj (s) prostý slovenský občan môže behať cez 4 okresy. Jaké pak copak 🤷♀️
Neviem či si čítala...
https://www.postoj.sk/146531/nasim-najvaecsim-p...
@jamimo ja zas poznám viac lekárov ktorým nepovolili si otvoriť vladtnú prax a hovorím si prečo zamedzuje štát prístupu k zdravotnej starostlivosti, šetrí na občanoch?!

@jakubrianka ty v ktorej dimenzii žiješ? Moja kardiologička s dcérou majú v databáze 23 000 pacientov. Zubár 8 000, Kardiológov málo, a keby len tých.... Obyvateľstvo starne, pribúdajú mystery diagnózy v mladom veku, raritné ochorenia ... No ale podľa tvojho príspevku asi veľmi veríš tomu, že máme slobodnú voľbu lekára a bude dobre... 😄 (napr. mnoho rodičov už nahľadá dobrého zubára, ale zubára, ktorý im vôbec to dieťa zoberie...) Škoda že tvrdá pacientská realita už dávno padla na hubu 🤔