icon

Ako zlepšiť trávenie po jedle?

oblacik31
Včera o 17:34

Ahojte môžete mi poradiť niečo účinné na trávenie po jedle? Strašne mám ťažký žalúdok po jedle a pri tom nezjem celú porciu užívam Pancreolan ale strašne dlho trvá kým mi to strávi som z toho nešťastná potrebovala by som viackrát za deň jesť aby som trošku pribrala ale to že mi dlho trávi sa nemôžem najesť. Prosím poraďte niečo ďakujem

laura19102
Včera o 18:18

@oblacik31 Skus ubrat tuky, smazene a mliecne, tie najviac zatazuju. Mne zabrali probiotika a varena strava. Na pribratie su super smoothie s bananom, ovsenymi vlockami a orechovym maslom – lahsie sa stravia ako velka porcia. A urcite to preber s lekarom, dlhe travenie nie je normalne a treba najst pricinu 🤍

billy_jean
Včera o 19:22

Treba nasadiť prokinetiká, choď za gastroenterológom - existuje itoprid, kinito apd. Prípadne Fatra po jedle, ale s bielym vrchnákom, tá silnešia. Ideálne by bolo urobiť endoskopické vyšetrenie, a následne nastaviť liečbu. Ja bežne beriem po každom jedle tráviace enzýmy (pancreolan, pangrol, panzynorm, alebo orenzym).

tundra
Dnes o 05:51

@oblacik31 vyskusaj ananas,pouzivame ho roky pri zaludocnych problemoch.Ucinky si vygoogli.