icon

Ako zmierniť bolesti v krížoch ráno?

noemikatka
Dnes o 06:46

Ahojte, žienky. Už asi mesiac ma trápia bolesti v krížoch, ktoré ma každé ráno budia medzi 4:00 a 7:00. Myslela som si, že je to matracom, ale boli sme aj na dovolenke, spala som u sestry a bolelo ma to rovnako, takže matrac to zrejme nebude.

Pred časom som bola u neurológa, pretože mi bolesť vystreľovala aj do pravej nohy. Pravdepodobne sa to zhoršilo z námahy v práci. Teraz ma noha bolí už len občas. Neurológ mi predpísal lieky a Magnesol. som mu písala SMS, že by som chcela prísť na kontrolu, ale zatiaľ mi neodpísal.

Chcela by som sa opýtať, či je možné požiadať neurológa aj o inú liečbu než len lieky – napríklad infúzie, alebo znova vyšetrenie MRI. Máte niektorá podobnú skúsenosť? Čo vám pomohlo? Ďakujem za každú radu.

janinah
Dnes o 06:58

Znova MR teda uz to vys maš a stav chrbtice je znamy. Kontrola byva po dobrati liekov. Este by pomohlu rehabilitacie.

anonym_5e6d12
Dnes o 08:23

Naco zasa MR ? denne cvicis ? to je zaklad posilnit vnutorne svalstvo a cvicit s fyzioterapeutom aby si sa naucila cviky a potom uz len kazdy den cvicit
a dobry matrac je tiez zaklad

noemikatka
autor
Dnes o 08:32
@anonym_5e6d12

Naco zasa MR ? denne cvicis ? to je zaklad posilnit vnutorne svalstvo a cvicit s fyzioterapeutom aby si sa naucila cviky a potom uz len kazdy den cvicit

@anonym_5e6d12 momentálne šetrím na novú postel vecsiu proste hneď sa to nedá kúpiť a čo sa týka cvikou hej ako urobím pohyb nedovolí mi to

noemikatka
autor
Dnes o 08:32
@janinah

Znova MR teda uz to vys maš a stav chrbtice je znamy. Kontrola byva po dobrati liekov. Este by pomohlu rehabilitacie.

@janinah koľko krát do roka môžem mať rehabilitácie? A na PN si inak nemôžem dovoliť ísť aj kebyže idem rada

noemikatka
autor
Dnes o 08:34
@anonym_5e6d12

@janinah

@anonym_5e6d12 To MR ma len tak napadlo či sa niwco nezmenilo lebo takto ma kríze nikdy neboleli ako terz a čo sa týka tých infúzii?

amonet
Dnes o 08:34

cvic.

anonym_3d5937
Dnes o 08:43

Nespavas na bruchu?

anonym_47c7ca
Dnes o 08:44

@noemikatka keď budes pravidelne a správne cvičiť, príde úľava. Viem to podľa seba, nič iné mi nepomohlo tak ako cvičenie.

anonym_5e6d12
Dnes o 08:58
@noemikatka

@janinah koľko krát do roka môžem mať rehabilitácie? A na PN si inak nemôžem dovoliť ísť aj kebyže idem rada

@noemikatka raz za pol roka mas narok na rehabky, ak si ich ale absolvovala tak treba podla toho cvicit

infuzie neviem zavisi od nalezu cinma zmysel ale tak ako som pochopila. eurolog tindal tabletkovu liecbu a rehabilitacie a teraz je to uz na tebe, tabletky su docasna barlicka aby si to rozcvicila.
Pri infuzkach, obstrekoch a blokadach sa docasne necvici

aky si mala nalez na MRI

ivicatolic
Dnes o 09:01

@noemikatka mne úplne najviac pomáha ležanie na zemi, tvrdá podlaha, dám deku, normálne cítim každý jeden stavec, ako sa to uvoľňuje, potom si aj pocvičiť, a mne u neurológa pomôžu injekcie, milgama do žily, je to lepšie, telo rýchlejšie reaguje, vydrží mi to pol roka

noemikatka
autor
Dnes o 09:21
@ivicatolic

@noemikatka mne úplne najviac pomáha ležanie na zemi, tvrdá podlaha, dám deku, normálne cítim každý jeden stavec, ako sa to uvoľňuje, potom si aj pocvičiť, a mne u neurológa pomôžu injekcie, milgama do žily, je to lepšie, telo rýchlejšie reaguje, vydrží mi to pol roka

@ivicatolic to si mám pýtať? Kolko sa zato platí

anonym_0ad509
Dnes o 10:13
@noemikatka

@noemikatka môžu sa ti slabo vstrebávať minerály a vitamíny, vtedy pomôže úprava stravy. Každý deň zjesť niečo fermentované zeleninu, kefír... obmedz kofeín, priemyselne spracované potraviny, cukor nahraď ovocím, melasou - obsahuje veľa minerálov. Pridaj do stravy viac zeleniny, potraviny s vyšším obsahom vitamínu C + užívaj kvalitný kolagén.

bg92
Dnes o 10:35

Fyzioterapia

ivicatolic
Dnes o 10:39
@noemikatka

@noemikatka mne to ona sama ponúkla, ale kľudne si môžeš poprosiť aj ty, cenu si nepamätám, v lekárni sa opýtaj

anonym_68aa2f
Dnes o 10:44
@noemikatka

@noemikatka vybav si rehabilitacie cez poistovnu, tam nic neplatis, narok mas raz za 3 mesiace. Len cvicenie ti pomoze, samo sa ti nic neopravi, co mas v chrbte uz pokazene, len cvicenie pomoze.

anonym_0ad509
Dnes o 11:41
@anonym_68aa2f

@noemikatka vybav si rehabilitacie cez poistovnu, tam nic neplatis, narok mas raz za 3 mesiace. Len cvicenie ti pomoze, samo sa ti nic neopravi, co mas v chrbte uz pokazene, len cvicenie pomoze.

@anonym_68aa2f nemusí mať nič pokazené, len stuhnuté chrbtové svalstvo z nedostatku minerálov jej tlačí na chrbticu, stavce a nervy z toho jej bolesť vystreľuje do nohy... preto jej lekár predpísal magnosolv.
@noemikatka kúpele s epsomskou soľou tiež pomôžu uvolniť stuhnuté svaly.

anonym_68aa2f
Dnes o 12:34
@anonym_0ad509

@anonym_68aa2f nemusí mať nič pokazené, len stuhnuté chrbtové svalstvo z nedostatku minerálov jej tlačí na chrbticu, stavce a nervy z toho jej bolesť vystreľuje do nohy... preto jej lekár predpísal magnosolv.
@noemikatka kúpele s epsomskou soľou tiež pomôžu uvolniť stuhnuté svaly.

@anonym_0ad509 ved som nemyslela roztriestenu zlomeninu, ale ze tam je nieco v nesulade, nemusis to brat doslovne. Rehabilitacie jej len dopomozu k revitalizovaniu aj stuhnuteho svalstva, ak je to jej jediny problem. Spravny pohyb nikomu nikdy neublizil plus masaz od fyzio by len pomohlo.

anonym_eb471d
Dnes o 12:57

Manzel sa vyse pol roka trapil s chrbticou, bolest vystrelovala az do nohy - sedaci sval. Ani ponozky si nemohol obut. Soferovat vydrzal tak 30 minut. Samozrejme ako spravny chlap siel k lekarovi, az ked sa uz poriadne nemohol ani pohnut. Dr. ho poslala len na rtg, ziadna MRI, riadne nastvani sme boli. A este viac, ked mu predpisala 1 jednu tabletku vitaminu B12 za tyzden. Ze co je to za liecbu. No a je po bolesti 🙈

anonym_0ad509
Dnes o 13:55
@anonym_68aa2f

@anonym_0ad509 ved som nemyslela roztriestenu zlomeninu, ale ze tam je nieco v nesulade, nemusis to brat doslovne. Rehabilitacie jej len dopomozu k revitalizovaniu aj stuhnuteho svalstva, ak je to jej jediny problem. Spravny pohyb nikomu nikdy neublizil plus masaz od fyzio by len pomohlo.

@anonym_68aa2f 👍