Ako zmierniť príznaky perimenopauzy v štyridsiatke?
Ahoj dievčatá. Začínam pociťovať/ pok roka / príznaky perimenopauzy. Bolesti kĺbov, neskutočná únava/ o pol 8 chodím spať/ , vypadávajú mi extrémne vlasy , svrbí ma pokožka a najnovšie mávam búšenie srdca / tlak mam v poriadku/ a pride na mňa proste zle . Z ničoho nič naval tepla zakrúti sa mi hlava zvýši sa tep a pocit akoby na odpadnutie ale trva to 20 sekúnd a som späť. Stretli ste sa s takýmito príznakmi? Návaly mávam občas aj v noci . Neviete mi niečo poradiť aby som bola fit ? Nemam to na dennom poriadku ale stane sa a tie závraty a búšenie su hnusne .
Mam podobne ako ty. Akurat este v noco stokrat hore. Od dnes beriem forte femina a vitaminy na vlasy plus D. Verim ze to pomoze..
bola si už u lekárky? Porobiť všetky odbery čo sa dajú , vylúčiť kde aké ochorenia a ak stále budú problémy tak psychiater. Panický atak .
bola si už u lekárky? Porobiť všetky odbery čo sa dajú , vylúčiť kde aké ochorenia a ak stále budú problémy tak psychiater. Panický atak .
@anonym_344200 panicky atak? Z coho tak usudzujes? To, co opisuje, normalny naval horucavy v perimenopauze. Hypotalamus reaguje na znizeny estrogen. Naco by jej boli AD?
@anonym_344200 mna lekarka odyebala ze na odber nemam narok, ze na co aj..
@anonym_autor najvacsim priznakom je nepravidelny menzes..ja ho mam vsetko co si vymenovala mam ale kvoli psychike a stresu spim normalne ale mam nocne potenie, rano smrdim ako robos po 12tke, extremne padaju vlasy, zuby mi hnisaju v kosti, bolesti prst, bolesti kosti aj svalov a lekarka usudila, ze sak na co brat profil...takze ano, mame takto zit ( sportujem jem zdravsie nefajcim malo pijem schudla som chudnem ale profil odmietla robit..ze na co..menzes 3-4x do roka
Mala som prvé príznaky v 37, teraz mám 47 a už 4-5 rokov som nemala mš, za to všetky príznaky áno, to čo opisuješ vynásobx10, ešte ďalšie a nič mi nepomohlo,( postupne sa zhoršovalio) skúšala som ďatelinka, alchemilku, výťažky so sóje, valerianu a tablety aj 2 druhy.
HSL ma posledné roky drzí
@anonym_344200 ??? Panicky atack a psychiater ? Prepáč k tomu si ako došla. Moja psychika je úplne OK a vlasy mi asi z toho nevypadavaju taktiež ma nebolia kĺby a nemam návaly. Preboha si strelila totálne vedľa.
@anonym_autor najvacsim priznakom je nepravidelny menzes..ja ho mam vsetko co si vymenovala mam ale kvoli psychike a stresu spim normalne ale mam nocne potenie, rano smrdim ako robos po 12tke, extremne padaju vlasy, zuby mi hnisaju v kosti, bolesti prst, bolesti kosti aj svalov a lekarka usudila, ze sak na co brat profil...takze ano, mame takto zit ( sportujem jem zdravsie nefajcim malo pijem schudla som chudnem ale profil odmietla robit..ze na co..menzes 3-4x do roka
@anonym_8bc490 nepravidelný menzes je vraj prinak menopauzy. Vraj v perimonapauze moze byť menzes absolutne pravidelný čo aj mam ale telo reaguje na hormonálne zmeny.
stitna je ok? mas spraveny cerstvy odber?
ja som toto mala a tiez som si myslela ze peri a bola to stitna, uplne sa mi zblaznila
@anonym_74481e štítna je OK taktiež v rámci preventívky vsetko v poriadku . Gyndoš mi navrhol hormonálny tak skúsim ale po gyn.stranke tiez vsetko v poriadku absolvujem pravidelne
@anonym_autor Presne o tejto téme, čo vám dokáže pomôcť s vašimi problémami rozoberáme v Akadémii ženského zdravia.... Prihlasit sa môžete tu:
https://univerzita.kralovstvi-tiande.cz/menopau...
Sú to webinare so ženami,ktoré prechádzajú tým istým a tieto webinare sú zdarma
@anonym_344200 ??? Panicky atack a psychiater ? Prepáč k tomu si ako došla. Moja psychika je úplne OK a vlasy mi asi z toho nevypadavaju taktiež ma nebolia kĺby a nemam návaly. Preboha si strelila totálne vedľa.
@anonym_autor
ale ze pride naval tepla si pisala a tiez si pisala, ze mas bolesti klbov - ci ty si ten uvodny prispevok po sebe necitala?
@anonym_autor sa mýliš. vlasy padajú zo stresov - z psychiky. ak si dáš do poriadku psych. - vlasy začnú rásť.
@anonym_autor Presne o tejto téme, čo vám dokáže pomôcť s vašimi problémami rozoberáme v Akadémii ženského zdravia.... Prihlasit sa môžete tu:
https://univerzita.kralovstvi-tiande.cz/menopau...
Sú to webinare so ženami,ktoré prechádzajú tým istým a tieto webinare sú zdarma
@nastaaa autorka nepíše o menopauze, ale o jej predstupni. má navyše len 40 r, menopauzu majú ženy vo veku 50+.
@anonym_autor
ale ze pride naval tepla si pisala a tiez si pisala, ze mas bolesti klbov - ci ty si ten uvodny prispevok po sebe necitala?
@anonym_74481e klby môže byť samostatná diagnóza. Nemusí vôbec s ničím byť spojená.
@anonym_autor
@anonym_74481e ježiši Mária snáď viem rozoznať panicky atack od navalu tepla preboha. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_autor sa mýliš. vlasy padajú zo stresov - z psychiky. ak si dáš do poriadku psych. - vlasy začnú rásť.
@anonym_344200 moja psychika je absolútne v poriadku a viac tomto nediskutujem. Nikdy som nemala psychické ani ine problémy. Vysvetlene dosť jasne ?
@anonym_74481e ježiši Mária snáď viem rozoznať panicky atack od navalu tepla preboha. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_autor
ale ja ti nepisem, ze mas panicky atak, ja len pisem, ze v uvode pises, ze mas bolesti klbov aj navaly a v prispevku pises opak, ALE tu vetu si napisala nejasne, takze som si ju zle vylozila - preto reagujem tak ako reagujem.
....Moja psychika je úplne OK a vlasy mi asi z toho nevypadavaju taktiež ma nebolia kĺby a nemam návaly...
chapem, ako si to myslela
neprebohuj sa a nejezisuj, daj si nieco na nervy radsej draha 😉
autorka zjavne vie o akú diagn. sa jedná tak nechápem načo tu píše.
Ja som mala príšerné návaly hádam 50x za deň, strašné niečo, jeden nával za druhým. Pomohol mi extrakt z granátového jablka. Zmiernili sa tak o 90%.
@anonym_autor ja mam cerstvo 40 a podobne priznaky (okrem toho aj nervozita,zabudanie,menstruacia aj 2t v kuse..).uzivam teraz Vellenu a myslim ze mi v mnohych priznakoch pomohla.
autorka zjavne vie o akú diagn. sa jedná tak nechápem načo tu píše.
@anonym_344200 ak narážaš na mňa alebo to bolo adresovane mne ako autorke . Jasne je tam položená otázka či baby nevedia poradit nejake alternatívy prírodné na zmiernenie príznakov. 🙃🙂 hlavne preto sem píšem.
@nastaaa autorka nepíše o menopauze, ale o jej predstupni. má navyše len 40 r, menopauzu majú ženy vo veku 50+.
@anonym_344200 boli ste na tých webinaroch, čo sa tam rozoberá ? Milujem takých múdrych ľudí 😁 Prvé webináre sa rieši PERIMENOPAUZA, ktorá logicky predchádza menopauze.. a myslím, že autorka mi vie odpovedať aj sama ✌️
Mám síce 53 rokov, ale som v perimenopauze, mne veľmi pomáha Klimakter
@anonym_autor Mila autorka, perimenopauza je uplne normalne prirodzene obdobie zeny, takze niektore priznaky sa mozno trosinku daju zmiernit ale v podstate telo naozaj starne a prechadza dalsou zivotnou fazou. Tie zmeny tam proste su a budu. Jednoducho tak to je. Starneme vsetci.

stitna je ok? mas spraveny cerstvy odber?
ja som toto mala a tiez som si myslela ze peri a bola to stitna, uplne sa mi zblaznila