Ako zvládať každodenné činnosti s trasením rúk?
Ahojte žienky. Prosím vás tie čo máte trasľavé ruky (parkinson, alebo príznaky parkinsona vyvolané liečbou - napr proti migréne) ako sa maľujete? Ako píšete? Začínam si všímať už nejaký ten čas, že sú chvíle, keď sa nedokážem namaľovať. Bežne veľa píšem a začínam mať sem tam vyklepaný rukopis. Netrasú sa mi stále. Liečbu mám ešte len pol roka, sú to lieky, ktoré sa môžu užívať dlhodobo, ale vyvolávajú práve príznaky parkinsona. Liečba zaberá, mám sa 100x lepšie ako pred nasadením, len stále mám napätie v rukách. Trasiete sa stále, alebo máte obdobia keď nie? Mate nejaký trik, ako to aspoň na chvíľu upokojiť? Či nedá sa vôbec?
Moja mamka tak žila a pokial viem bez liekov.Nedalo sa to ovplyvnit a stres to zhoršoval.Trebars ked bolo treba servirovat kavu navsteve,preto sme to vzdy robili my deti alebo otec. Ked varila sama doma tak len so slabym trasenim.
a nemôžeš zmeniť liečbu? osobne by som mala radšej migrény ako tras rúk
co beries? ja mam stresovy tras, ruky, hlava, otrasne, beriem agomelatin, a ked ho vynecham, tak sa mi to zhorsi
a nemôžeš zmeniť liečbu? osobne by som mala radšej migrény ako tras rúk
@anonym_db4222 to nemyslíte vážne🤭 ocevidne ste nemali migreny
@anonym_db4222 to nemyslíte vážne🤭 ocevidne ste nemali migreny
@anonym_f97099 práveže mala, skoro 30 rokov, v menopauze sa to ustálilo
Niektore lieky na prevenciu migreny (napr. flunarizin) su znamou pricinou presne tohoto - liekmi vyvolaneho parkinsonizmu, vratane tresu ruk a napatia. Je to zvycajne davkovo zavisle a po uprave davky/zmene lieku sa to castokrat zlepsi - nie je to nutne trvale. Oplati sa to explicitne spomenut neurologovi ako vedlajsi ucinok, moze zvazit upravu.

@anonym_autor nemám skúsenosť, ale zaujíma ma to. Prosím ťa akú liečbu migrény užívaš, ktorá vyvoláva príznaky Parkinsona?