icon

Ako zvládnuť život s genitálnym herpesom?

2. dec 2023

Ahojte. Chcem sa vám zdôveriť s mojím problémom. Pred týždňom mal manžel niečo na pere (myslela som, že horúčku) a keďže som to od neho nikdy nechytila aj keď sme sa bozkávali, dali sme si normálne pusu, dokonca sme mali sex (aj orálny). Nejako som na to nemyslela , čo sa môže stať. Po asi 2 dňoch som začala cítiť svrbenie v pošve a pálilo ma pri cikaní. To pálenie bolo asi len jeden deň. Inak len svrbenie, objavil sa trochu dožlta výtok. Išla som ku gynekologičke, v to ráno som aj trochu krvácala. Skonštatovala, že mám genitálny herpes 😔. Herpes sa mi urobil aj na pere - na 5.deň od bozkávania. Manžel to máva možno raz za rok len na perách. Tvrdí, že keď sa napije so špinavého pohára, ale podľa mňa je to oslabením imunity.
Bolesti tam dole nemám, len také nepríjemné pocity občas. Užívam Herpesin tablety + Milgamma N kvôli veľkému obsahu vitamínu B6. Čo je najhoršie je, že som musela prestať teraz na pár dní kojiť. Máme malé bábo, dávam si pozor, aby som ho nenakazila.
Viem, boli sme obaja nezodpovední a ani ma nenapadlo, že budem kvôli jednému sexu riešiť takéto problémy.
Prežívam najhoršie dni svojho života, pretože herpes simplex už navždy ostáva v tele a môže sa vrátiť pri oslabení imunity, pri hormonálnych zmenách, atď.
Veľmi sa bojím, že sa mi to tam dole bude často vracať a keďže plánujeme aj ďalšie dieťa, bojím sa, aby som neohrozila plod alebo aby som nemusela ísť cisárskym.
Po oboznámení sa s týmto vírusom, som celú noc nespala, ďalšiu noc som tiež skoro celú prebdela. Celý deň myslím len na to. A bojím sa, že prídem o mlieko.
Chcela by som hlavne nejaké rady, ako sa s tým vyrovnať, čo robiť aby sa to nevracalo

Strana
z2
autor
2. dec 2023

@stanulienkat nevedela som ze to je herpes. Mava to možno raz za rok a normálne sme sa bozkávali a nič sa mi nestalo. Myslela som, že to má nejakú horúčku na pere. Žiaľ stalo sa.

stanulienkat
2. dec 2023

A pride ti normalne, ze on ma nieco na pere ( nevies co...) a bozkavas sa s nim? Ved kazdemu musi hned blikat kontrolka, ze ma na pere nieco, co tam nema byt, nieco patologicke.. A vyhovorka, ze doteraz ti nic nebolo, je ako od skolkara. A herpes je ludovo horucka.

iwesska
2. dec 2023

Horucka na pere neexistuje,stale to je herpes. Horucka je horucka a meria sa teplomerom.
Nikto nikdy sa s herpesom nebozkava. Dufam,ze si medzicasom nebozkavala aj babo.

babulkomale
2. dec 2023

Omg ja ze ti zistili sklerozu multiplex 🤔

elmivelmi
2. dec 2023

No pokial viem je rozdiel jeroes na pere genitalny heroes-genitalny hwroes je ako pohlavna choroba a z bozkavania to nemas.

ahhola
2. dec 2023

Kedysi sa na herpes na pere vytlačila zubná pasta tuti fruti a neriešilo sa. 😅Tento herpes nejak súvisia s herpes zoster? (vyhadzane brucho)

mara66
3. dec 2023

Si krátko po pôrode, hormóny sú ešte zbláznené, preto tak úzkostlivo všetko prežívaš, aj tento herpes. O nič vážne nejde, kľud. A kojiť si mohla.

aurora33
3. dec 2023

To fakt môže dospela žena takto zrútene pisat pre obyčajný herpes???? 🤨🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ pane Boze, nemám slov, naozaj

autor
3. dec 2023

@iwesska nie, na pery bábätko nebozkávame

autor
3. dec 2023

@ahhola herpes zoster je niečo iné

autor
3. dec 2023

@mara66 áno asi sú to tie hormóny ..už je to ale lepšie. Pozerala som včera V siedmom nebi a keď som videla toho chlapčeka, ako len leží uvedomila som si, že ja sa nemám prečo trápiť. Mám zdravé dieťa aj ja som zdravá. A možno sa mi to nebude tak často vracať ak budem posilňovať imunitu.

babulkomale
3. dec 2023

Konecne vidim zmysel tychto programov utociacich na tie najjednoduchsie city 🙏 aspon niekomu to pomaha uvedomit si realitu zivota.

misters
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2