Amitriptylin na liečbu migrény
Máte prosím niekto skúsenosti s týmto liekom pri liečbe migrény? Ďakujem
Ahojte, asi tu už nie je nikto aktívny, no skúsim. Ja som dostala v pondelok Ami kvôli podozreniu na vestibulárnu migrénu a síce užívam 1 večer (od bud. pondelka mám ráno aj večer začať) no akosi z toho nemám dobrý pocit a bojím sa ich brať. Vedľajšie účinky zatiaľ pozorujem príšernú ospalosť a útlm, hrozne ľahko zrazu zabúdam a zhoršili sa mi panické ataky a úzkosť. Vraj je to teda normálne a mám vydržať, no naozaj zvažujem, čo je horšie - či takéto tablety alebo migrény so závratmi 😥 zlé je, že tých možností nie je veľa čo sa týka prevencie, no určite chcem povedať lekárke, že toto ja dlhodobo brať nechcem...
Ako ste vy na tom s odstupom času?
@strasko Áno na začiatku ospalosť sucho v ústach atď ale treba vydržať max 2 mesiace a bude lepšie. Mne veľmi pomohol amitriptylin do pol roka oveľa menej bolesti hlavy závratov cítim sa o dosť lepšie ... treba vydržať ja za 2 roky viac krát ct aj mr hlavy krčnej chrbtice tak si vieš predstaviť ake bolesti som mala
@strasko Áno na začiatku ospalosť sucho v ústach atď ale treba vydržať max 2 mesiace a bude lepšie. Mne veľmi pomohol amitriptylin do pol roka oveľa menej bolesti hlavy závratov cítim sa o dosť lepšie ... treba vydržať ja za 2 roky viac krát ct aj mr hlavy krčnej chrbtice tak si vieš predstaviť ake bolesti som mala
@anonym_20be4d ďakujem za odpoveď! Viem si pradstaviť :( človek zase nejde na takúto liečbu, keď má niečo mierne, že :((
Ako dlho si Ami brala? Alebo ešte berieš?
@anonym_20be4d ďakujem za odpoveď! Viem si pradstaviť :( človek zase nejde na takúto liečbu, keď má niečo mierne, že :((
Ako dlho si Ami brala? Alebo ešte berieš?
@strasko Brala som ho rok a od leta už neberiem nepotrebujem bolesti sú ale len sem tam a úplne mierne.. keď mám veľmi zriedka silnejšie bolesti a závraty dám si quarelin a za hodinku v pohode. Od leta chodím do fitka aj to mi pomohlo psychicky. Mne neurologička povedala že mi to robi len psychika keďže všetky výsledky v poriadku to ešte x ďalších vyšetrení bolo gastro kardiológ atď. Amitriptylin su AD ale aj na bolesti a môže neurológ predpísať. Ja som bola hospitalizovaná take som mala bolesti a závraty tam mi predpísali amitriptylin a som za to rada keby nie doteraz tak trpím
Ahojte, asi tu už nie je nikto aktívny, no skúsim. Ja som dostala v pondelok Ami kvôli podozreniu na vestibulárnu migrénu a síce užívam 1 večer (od bud. pondelka mám ráno aj večer začať) no akosi z toho nemám dobrý pocit a bojím sa ich brať. Vedľajšie účinky zatiaľ pozorujem príšernú ospalosť a útlm, hrozne ľahko zrazu zabúdam a zhoršili sa mi panické ataky a úzkosť. Vraj je to teda normálne a mám vydržať, no naozaj zvažujem, čo je horšie - či takéto tablety alebo migrény so závratmi 😥 zlé je, že tých možností nie je veľa čo sa týka prevencie, no určite chcem povedať lekárke, že toto ja dlhodobo brať nechcem...
@strasko ahoj, ja som ho brala rok a pol, teraz je to rok, co som ho zacala vysádzať, bolesti mam zriedka, ja ich mam hlavne zo stresu, zmenila som prácu, nerobim uz nočné, tak aj to mi velmi pomohlo.
@alexandra7575 amitriptylin som dostala v ambulancii na liecbu bolesti, kde som skoncila po maratone vysetreni bez zistenia priciny bolesti hlavy, ktora trvala dokopy asi 3/4 roka bez pauzy. Nebola to sice migrena, ale len ak ta to ma upokojit, tieto lieky v sucasnosti vraj platia ako "zlaty standard" pri liecbe dlhodobej bolesti, bolo mi vysvetlene. Zijem v Nemecku, a aj tu sa rozhodli pre amitriptylin. Brala som ich nakoniec len asi 2 mesiace, nizku davku, moj problem sa vyriesil inak. Vedlajsie ucinky som nepozorovala.
@nmld ahoj, ak t onie ej tajne, da sa viac rozpisat ake problemy si mala a co ti pomohlo? ked tak d ospravy, diky.