Bojím sa, že mi začína závislosť na pečku
Prosím vás, zdržte sa odsudzovania a nechutných komentárov, i keď to píšem verejne a mám s takýmito komentármi rátať, nechcem sa cítiť ešte horšie než sa cítim už tak.
Je to asi týždeň, čo som mala prvýkrát, bola to len “pusa”, teda fakt že len kúsok, asi pol lajny. Odvtedy som šla tak že 2 dni, pauza, deň, pauza, za jeden deň som na to minula 30€, strašne si to vyčítam, lebo peniaze nerada míňam, vlastne som si roky nič poriadne nekúpila, a teraz zrazu tricka v ťahu za noc. Cítim sa jak totálny odpad ale zároveň… keď som na tom, tak sa cítim taká všemocná, to sa nedá popísať. Jak keby som lietala, dokážem neskutočne rýchlo premýšľať, formovať slová a vety, svoje myšlienky, takto by som to normálne nikdy nedala, zvlášť to rozprávanie nie, keďže radšej píšem než rozprávam. Dokonca som sa raz na tom aj učila, šlo mi to tak pekne do hlavy, skoro jak keby samo, dokonca si veľa vecí pamätám aj doteraz.
Prosím, neberte ma tu za feťáčku a snažte sa byť milí, ja som skutočne obyčajný človek ako vy, nikdy by som nepovedala, že to vyskúšam, len už som bola unavená z toho, že sa cítim stále rovnako, všetko mi pripadalo nudné, chcela som len niečo viac, chcela som konečne niečo cítiť. Študujem na vysokej, uvedomujem si, že musím prestať, inak padnem na hubu, pretože dojazdy sú ešte horšie než byť triezva normálne, nedávam to, na iné ani nedokážem myslieť…
Predtým som skúsila alkohol aj makak, ani jedno ma nikdy nebavilo, ten utlmujúci pocit mi bol doslova protivný, všetko bolo takě spomalené a nudné, ešte nudnejšie než normálne. Nikdy som ani nejak extra nechodila s kamošmi na parties, pretože som vedela, že budú robiť tieto dve veci, ktoré mňa absolútne nebrali, radšej som sa doma učila alebo sa venovala záľubám… A najnovšie je moja záľuba toto… Nemám to komu povedať, všetci by ma v monente odsúdili a vy to asi urobíte tiež, lenže ja som mala potrebu to napísať niekam, mať nejakú odozvu, napísať to len tak na papier mi nepomohlo, potrebovala som to dostať von.
@gleep1 káva je droga? To je mi novotina. Káva je pochutina, keďže jedlom sa to nazvať asi nedá. Podľa tvojej logiky by sa za drogu dali považovať aj sladkosti, čokoláda, sladké vody, čipsy a iné veci bez ktorých niektorí ľudia nevedia prežiť deň. Drogou sa môže stať čokoľvek, aj tabletky. Káva nie je taká návyková, že by mal z nej človek abstinenčné príznaky ktorým nevie odolať a porovnávať ju s pervitínom či inou ťažkou drogou je úplne mimo.
Pozri sa ty si myslíš že dokážeš rýchlo formulovať slová a pohyby atď ale myslíš si to iba ty všetci ostatní myslia na to čo si si šľahla do seba pretože je to vidieť aj keď si to dáš prvý krát aj stý krát je to jedno. Ja osobne mám odpor k týmto veciam a v živote by som sa toho nedotkla pretože čo z toho máš? Zamysli sa...to že minieš peniaze je ten asi "najmenší" problém pretože prídeš o rodinu, priateľov prídu dlhý a zostanú ti len takí ako si ty a potom to už neubrzdíš sama keď do toho spadneš už teraz si závislá ani o Tom nevieš...preto čo najskôr vyhľadaj pomoc takých centier a ambulancii je dosť máš ešte šancu sa zmeniť mať rodinu, muža svoje bývanie a žiť ako normálny človek a nie byť pre všetkých "odpad spoločnosti"...
😞mlade dievča a skúša tie najväčšie svinstva ktore ešte nikdy nikomu nepomohli...prosim nepokracuj vtom..
Tak toto mi je velmi luto. Podla toho,ako pises,tym myslim bez gramatickych chyb a skladba viet,si inteligentna baba,no tymto si len znicis zivot. Ja zase pracujem v prostredi,v ramci ktoreho sa stretavam aj s “fetakmi”,mozes mi verit,ze ten pohlad na mlade prefetovane zeny by sa ti vobec nepacil. Nejde o peniaze aktualne,nema ti byt luto ich,ale ma ti byt luto,ze si vobec do toho vpadla. Skus sa z toho nejako “vyhrabat”,hladaj pomocnu ruku,lebo si zbytocne znicis zivot,ktory mas este len pred sebou. Ten pocit stastia a euforie ti nebude trvat po kazdej “lajne”,casom budes strhana,znicena a depresivna,vyklepana,kym nedostanes dalsiu davku…teraz to mozes vziat este z tej kratsej cesty a stopnut to…moj ex tiez fical na hocicom…potom nevedel spat,tak si zhanal lieky-od xanaxu cez neurol az lexaurin,bez davky a liekov uz nevedel byt ani normalny a hlavne kludny,klepal sa,vyvolaval hadky,bol nervozny,depresivny,stale menil nalady a popri nich aj nazory,co povedal rano,vecer uz platit ani nemuselo. Btw. aj on tvrdil,ako sa mu premysla super a tak dalej,no z mojho triezveho pohladu tliachal a videla som,ze je mimo…drzim ti palce,aby si sa z toho dostala,asap
Aj môj bývalí bral pervitín, chodila som s ním v čase, keď mal svetlú chvíľu... Snažil sa žiť usporiadaný život, chodil do práce.. Ale ako to už býva zvykom nevydržalo mu to dlho...prišiel nejaký kamarát a vybalil to uprostred chodníka... Vtedy som sa strašne nahnevala, ešte aj mne ponúkali no ja som odmietla, už od 14 rokov som stretávala ľudí, ktorým fet zničil život... Dokonca aj moja sestra sa pohybovala v partii, kde jej rovesníci fetovali toulén... A teda tiež mala dosť rozumu neskúšať to... No a čo sa stalo s ex? Ešte dva roky bude sedieť v base....
To si len myslis,ze vies formovat slova a vety. Skor rozpravas jedno cez druhe a ver,ze coskoro si to aj okolie vsimne,ak si uz nevsimli,ze na niecom ficis. Teraz ti je dobre,ale o par mesiacov z teba bude roztrasena troska s odumretymi mozgovymi bunkami. Nebudes vediet,co je realita
Moje dve spoluziacky tiez ficali na pervitine..jedna mala jedno dieta druha dve deti..obe su uz tam..mlade zeny..smutne..
O rok ak prezijes sem budes pisat a prosit o radu lebo si troska..ak teda prezijes..zabudni na to ze si stym mala skusenost a venuj sa plne studovaniu...drzim palce..vela stastia😘
zbehni k psychiatrovi alebo na Hranicnu ak si v Bratispave. bez srandy
Ako začať..... si obeť. Zatiaľ na začiatku.... Musíš si najprv uvedomiť ten drvivý dopad, ktorý to bude mať.
Musíš vyhnať z hlavy tú dočasnú slasť, pozri si videá a príbehy ako ľudia končia...... Si múdre žieňa, keď študuješ, prosím nezahoď to.... Máš iné záľuby, venuj sa im , a hlavne príroda. Kúp si psíka, mačku, niečo živé a daj mu svoju lásku, budeš mať krásny pocit..... drž sa, držíme ti palce 👍👍👍🐕🐕🐕🐕
Ak je najnovsie tvoja zaluba toto... a nedokazes na ine mysliet, tak uz to nie je len zaluba.
Vyhladaj pomoc, kym si este len na zaciatku. Nehabi sa. Drzim palce.
@roobett mne je jedno,nech je závislá na čom chce,jej život,jej sračky. Dala som jej príklad ako dopadne keď sa neuvedomí.ja som vyskúšala všetko možné a ako spieva R.Muller- najlepšia droga je čistá hlava. Btw.ten si tiež prešiel pervitinovym obdobím a zistil, že to nie je dobrý život
Velmi som nepochopila zmysel tejto diskusie, co tym chces dosiahnut? Uvedomujes si svoju zavislost, vies zeby si mala skoncit ale miesto kontaktovania odbornika, ktory by ti s tym vedel pomoct das to na MK 😂. Pride mi to ako obycajne chvalenie, ze si nieco "viac" ale tak zakazane chuti najlepsie. Dam ti radu bud sa tym nechval ked to beries alebo vyhladaj odbornu pomoc aby si prestala.
Nudila si sa? Nudi ta tvoj nudny zivot? Navstiv detsku onkologiu a ked vyjdes von budes plakat tri dni zato ze si zdrava, je len tenka ciara daj pozor aby nebolo neskoro. Pekne biele vianoce ti zelam daj si pekne ked si vsemocna , mysel je mysel dusa je dusa , budes troska ked neskoncis este horsie, pozri si ludi co brali piko a ine sracky ako dopadli ked nevies aka je realita a aky dopad to ma
Podľa ncbi (čo je vlastne knižnica amerického inštitútu zdravia- sorry za kostrbaty preklad😅) je kofeín naozaj droga a nie pochutina 🤷🏻♀️ súhlasiť s tým človek nemusí, tiež som bola trochu prekvapená, ale takto je klasifikovany, takže @gleep1 sa nemýli
@schokolade1988 presne aj môj bratranec teraz to bol rok čo tu už neni… mal 30 rokov 😢
Tak ja ty poviem príbeh o švagrovi ktorý bol na marihuane a piku.Má 35 žije u mami ,nevie nič spraviť,skončil na psychiatrii,dostal schyzofreniu, je na liekoch.Kazdy rok pred Vianocami riešime jeho schyzofrenie,agresivitu a bludy.Kludne pokračuj ďalej ak chceš tak dopadnúť
Jasne, ze je kava droga.. aj sladkosti su droga. Dobrovolne sa priznavam, ze som zavisla. Ak nemam svoju davku kofeinu, som neprijemna na okolie, neviem sa sustredit, trasu sa mi ruky a boli ma hlava. Viem, ze to nie je dobre, pre moje zdravie, ale neviem s tym zatial prestat.
So zavislostou na sladkostiach zatial viacmenej uspesne bojujem.. tiez som mala kedysi stavy, ze pre sladke by som vrazdila. Pomalicky som znizovala davku cukru, ak ma chut na sladke, dam si radsej ovocie. Este sice nie som uplne vyliecena, ale je to na dobrej ceste. A ak sa mi podari vyhrat, snad sa pustim aj do boja s kofeinom.
Takto ti poviem,poznala som 2 mladych chalanov vek 25-30r. obaja to mali "pod kontrolou", po case im z tej "kontroly" obom vypadali zuby a brada sa stretla s nosom,takze pocitaj s tym. Neskor im obom vypovedalo srdce,takze uz im len chodia pribuzni polievat 🌹🌷 na cintorin. Ten jeden tu dokonca zanechal dieta,ani to neprinutilo s tym prestat🤷♀️
Si mladá, múdra, vzdelaná kočka, ktorá má dobre našliapnuty život.... Nepokaz si ho sama zbytočne. Držím palce!
@roobett a co sa s nim robi?
@andrea_prestastna ona uz je troska ved fetuje aby jej bolo lepsie. Je to duševná troska, ked si dobrovolne necha vypalovat diery do mozgu. S takým dusevnym mrzakom ani dieta na onkologii nepohne. Závislák je ochotný aj zabiť pre drogu ked je v agonii. Pozri si film Pernikova vez. Arabov a tretiu svetovu na nas, muzi su zenami, zeny muzmi a ked sa deti nudia, idu fetovat, lebo nevedia co od dobroty, vojnu, hlad a Arabov, dufam ze ja tu uz ale nebudem.

Že rýchlo sformulovať slova :D tak to si len ty o sebe myslíš, lebo si mimo, ostatní by sa na tebe akurát tak dobre zabávali a čo na tom, že sa chvíľu cítiš všemocna, keď druhý človek sa na teba pozrie a vidí len chuderu