Boľavá hrča v prsníku
Pred styrmi mesiacmi som rodila a vsetko bolo v poriadku.No asi pred tyzdnom ma pri kojeni zacal stipat prsnik a mlieko bolo zaruzovele-asi isla krv-to som videla len raz.No a teraz mam v jednom mieste bolavu hrcu.Skusala som aj rozmasirovat v teplej vode,ale nic.Odstrekovat nemusim,nemam brutal naliate prsniky,ze by ma to bolelo z toho...Mam makke prsia,len ta hrca boli.Mali ste niektora podobnu skusenost?Prejde to same,alebo mam utekat k lekarovi-nechcem stresovat,preto zistujem najskor takto...Dakujem za kazdu odpoved!
@alllexis13 bude to zrejme upchaty mliekovod, hrča nič dobré neveští a ak to necháš tak, tak si mozeš privodit taku mastitidu - zapal prsnika, ze horko zaplačeš. Začnu ti horučy a budeš ,,vybavena,,. zažila som to. Takže bud rozmasirovavat aj ked to boli, teple obklady - mozno to uvolnia, a ak nie tak by som zbehla na gyndu.
Ano, mam skusenost, u mna to bol to absces. Chod s tym ku gynekologovi cim skor.
Minule som citala ze matka si pomohlanod takej hrce vibratorom.najorv som sa rehotala ale dava to zmysel.treba dobre rozmasirovat pocas kojenia.nahriat, a ked dieta taha vytlacat masirovat.moznobaj cokolvek vibrujuce masazny pristroj ci ten vibrator ak je doma (🙂) pouzit. Hlavne sa to musi uvolnitninak vznikne zly zly zapal.
@evkanovakova Neoplatí sa s tým zahrávať. Mala som podobný problém a bol to absces, do dnes sa mi vracia. Kultiváciou mi zistili stafylokoka, ale pokoj po antibiotikách mám cca 3 mesiace. Operáciu mi lekár neodporúčal.
Ahoj,ja som si to potom este asi den masirovala,nepamatam si,ci bol vikend a preto som nesla k lekarovi hned,ale preslo topostupne same.Potom som to uz neriesila...Normalne som na tuto prihodu zabudla...
Pisala som doktorke, vraj mam pockat a pondelok ak to neprejde mam sa prist ukazat. Dost to boli, snazim sa to rozmasirovat ale zatial ziadna zmena.

lekár