Bolesť na hrudníku a chrbte
Od piatku mám bolesť na hrudníku. Obyčajná bolesť, niekedy pichanie. Chodievam pravidelne na kontroly internistke. Tlak mam stále 150/90. Užívam dlhodobo magnosolv. Na hrudníku som mal predtým tiež ťažkosti ale teraz mám ťažkosti, že ma bolí aj chrbát medzi lopatkami. Nie stále bolí, intenzívne. Zobrali mi krv na srdcové markery, výsledky budú dnes, ešte ma poslali na RTG pľúc. To RTG pľúc sa strašne bojím, že čo tam môžu zistit na pľúcach; rakovinu, nádor, bojím sa veľmi.
Príznaky mám: bolesť na hrudníku pri hlbokom nádychu, bolesť chrbta medzi lopatkami. Mám alergiu, beriem lieky. Mávam uzkostne stavy, panické poruchy.
Dnes budú výsledky aj krvy aj RTG. Strašne bojím čo tam môžu nájsť. Dnes mám ísť do práce a presne vtedy budú výsledky všetkého. Strašne sa bojím. Mám potvrdenú aj tetaniu, ruky plecia bolia.
Ma alebo mal niekto podobné príznaky? Čo vám zistili?
Máš pravdepodobne blokádu hrudnej chrbtice spolu s tetaniou, asi si liečený, keď máš diagnózy. Guajacuran, mydocalm/sirdalud a magnosolv na uvoľnenie, Zájdi aj za svojím psychiatrom pre istotu.
Z rozprávania lekárov pracujúcich na urgente viem, že 90% prípadov s presne tvojimi príznakmi tvorí problém s chrbticou. Pacienti chodia na urgent s podozrením na napr. infarkt (preto ten tlak/bolesť na hrudníku). V nemocnici rýchlo urobia vyšetrenia a posielajú ich domov s miernym "seknutím" alebo blokom v chrbte.
toto mam pri bolesti chrbtice a vyráža to do hrudníka... nič hrozné... viac sa hýbať, cvičiť, prechádzky. panicke stavy to zhoršuju v hlave viac ako je.
Tvoj hlavny problem je psychika a toto pisanie na fora a hladanie katastrof tam, kde ziadne nie su. Opis svoj stav psychiatrovi, mozno ti upravi davkovanie alebo zmeni lieky. Na 99% mas nieco s chrbticou.
joj, len fakt netreba nic citat na internete a pockat si. ked ta posielaju na rtg, tak asi vedia preco. neboj, dobre bude a hlavne nikde nic nelustruj 😀 to je zaklad.
Máš pravdepodobne blokádu hrudnej chrbtice spolu s tetaniou, asi si liečený, keď máš diagnózy. Guajacuran, mydocalm/sirdalud a magnosolv na uvoľnenie, Zájdi aj za svojím psychiatrom pre istotu.
@billy_jean guajacuran je načo vlastne? Na tlak tiež?
@anonym_autor guajacuran je na uvoľnenie kostrového svalstva a trochu ťa aj upokojí, lebo toto potrebuješ. Ale rieš nejaké fyzio.
Prestaň si vymýšľať katastrofické scenáre. S najväčšou pravdepodobnosťou máš len seknuty chrbát.
Toto mávam aj ja, niekedy aj 3-4 dni vkuse a áno u mňa to robí stres a tetánia. To už viem že potrebujem spomaliť a niekde niečo ubrať v živote. Už normálne poznám keď sa mi mozog rozbieha aby som to nenechala rozbehnúť až tak ako to nechávaš ty. Čiže žiadne hľadanie, googlenie, GPTiovanie keď to príde, len upokojenie že toto poznám, zas idem do preťaženia, potrebujem zvolniť, chvíľu sa hoci len pozerať do blba, kresliť, čítať knihu, pozrieť film, hocičo iné ako zdravotné veci. Lebo raz keď sa tá hlava rozbehne tak už to ide. Je to hodne o sebakontrole.
@anonym_autor 150/90 je vysoký tlak treba lieky
Uz niekomu nejako pomohlo,ak sa strasne bál? Lieky od psychiatra berieš.? Potrebujes este vysetrit a liecit vysoky tlak,mg na to nestači.
Uz niekomu nejako pomohlo,ak sa strasne bál? Lieky od psychiatra berieš.? Potrebujes este vysetrit a liecit vysoky tlak,mg na to nestači.
@janinah Uplne naj su tie typy "nejdem k lekarovi, najde mi rakovinu". Vacsinou im nic vazne nie je a nemuseli by trpiet, tych zopar pripadov rakoviny potom skonci u lekara, az ked maju velke bolesti a liecba je nemozna.
@anonym_autor ako ukludni sa v prvom rade. Si v menocke, tak robia vsetky vysetrenia aby vylucili veci atd...vsetko je ok.
Mojho 1vecer bolelo na hrudniku pri nadychu...tiez ma vysoky tlak a bolesti chrbta. Neprestalo, tak sme sli na pohotovost, hoci na infarkt sa mi to nevidelo. Vsetko bolo ok so srdcom, bolo to od naozaj len od chrbtice. Dlhsie ten den soferoval, tak z toho.
@anonym_autor ako ukludni sa v prvom rade. Si v menocke, tak robia vsetky vysetrenia aby vylucili veci atd...vsetko je ok.
Mojho 1vecer bolelo na hrudniku pri nadychu...tiez ma vysoky tlak a bolesti chrbta. Neprestalo, tak sme sli na pohotovost, hoci na infarkt sa mi to nevidelo. Vsetko bolo ok so srdcom, bolo to od naozaj len od chrbtice. Dlhsie ten den soferoval, tak z toho.
@euka210 v akej nemocke? ved dnes ide do prace.
@anonym_8759da aspon v praci na to nebudes mysliet. Hlavne klud.
@euka210 ja? Ja som kludna 🙂 Neviem ako autor.

Tak nema zmysel si "zhanat" este viac katastrofickych scenarov na fore a nete, ako uz mas v hlave strachu dost nie? Ze mal niekto nalez x ci y neznamena, ze ho mas aj ty... ukludni sa, sprav si caj, a pockaj. Z vysledkami v rukach, ak budes mat viac otazok, vtedy sa pytaj.