Budete nosiť rúško aj po korone?
Ahojte,
chcem sa opýtať, či budete nosiť rúško medzi ľuďmi aj keď pominie korona?
@jozefina223 Nenosila som pred corona-maniou, ani počas nej( áno v obchode keď ma upozornia si z brady respirator nasadim, v práci zo slušnosti keď vidím že iný je zarespiratorovany a zarukavicovany) nevidím dôvod nosiť ani potom.
ked budem mat anginu a podobne, urcite si dam rusko v cakarni u doktorky. pred koronou som si nikdy nedavala a bolo mi tam trapne kaslat a kychat pomedzi ludi, ktori tam isli predpisat lieky alebo na kontrolu alebo uz hocico ine.
ak bude v škôlke nejaká viróza, určite si to nasadím, lebo veľmi to v prevencii pomohlo, nie vždy, ale veľakrát ano,
@cocolino234
mne je smutnosmiesnio z tych uplne sedlaaaackych vyjadreni "nikto ma nedonuti to viac nosit...corona-mania...ani doteraz som nenosila a podobne
presne ako pises, chrani to hlavne tych ostatnych. a nie, nie je to najvacsi problem na svete, su aj ovela horsie veci, ako v pripade potreby si dat rusko/respirator.
@jankapepe kým nosili deti rúška, tak trieda bola doslova zdravá 3/4 roka, spokojní rodičia, aj my, 4 dni po tom ako im odporúčili nenosiť, všetci dole rúška a celá trieda na antibiotikach 😉
už keď sme pri tých respirátoroch, existujú aj také ako zdravotné ? nie tie 3M , len také tie zobáky. Máme fajne, ale ťahajú uši, tak hľadám niečo "značkové" , možno európske, tie čínske sú na malé "papuľky"
@mooonika1975 moje deti choré boli naposledy hmmmm rozmýšľam.... 3 roky dozadu? Ľahký soplokasel....ja ani neviem.....
Vidíš, môj názor je ten, že ochoreli vo vašej triede práve preto, že dlhodobo žili sterilne. Ďalší dôvod pre mňa prečo rusko nenosit a pri deťoch už vôbec nie.
@mooonika1975 no vidíš a v našej skôlke neboli nikdy rúška a nikdy neboli všetci na antibiotikach...🤔Lebo stále fungujú medzi sebou, odovzdávajú, prijímajú a vnímajú ich imunity
v práci ich máme povinné takže... inak asi len k lekárovi + obchod v uzavretých priestoroch. inak vonku kde nikto nie je nevidím v tom význam.
@poopsie no vidíš, vedela by som ti povedať, koľko sme mali karantén za to celé obdobie, to bola zábava.
Samozrejme, že nie 🙂 Vonku som ho ani nikdy nenosila. Dnu len tam, kde sa "musí", tj aby som vedela nakúpiť atď. Kým budeme takíto ofčania, tak tie handry budeme pokorne a poslušne nosiť ešte minimálne rok 😉 A potom čo? Potom príde určite ďalší straaaaašne smrteľný vírus (z ktorého sa 99% ľudí vylieči ľavou zadnou) a náhubky prídu opäť 🤔😉
Nie, nebudem nosit ruako, ani teraz nenosim. Lebo ja totiz, ked som chora, tak som doma....
Ale teda mozno ked pojdem k doktorovi, zvazim to.
deti tiež neboli stále v rúškach, tiež ťahali soplíky, ale nikdy to nebolo takéto, ako keď si kašľali do tváre, dostali ten bacil, virus, ale nikdy nie v takom množsve ako kašľajúce a kýchajúce dieťa
@jankapepe
@mooonika1975 vy nerobíte ranný filter? Kaslajuce a kychajuce dieťa v škôlke? Asi tam bude pes zakopaný...
@poopsie čo sme mali robiť zle ? keď to dovliekli rodičia ? a ich detí ? mala som v obleku stáť vonku a odoberať pcr testy každý deň ?? my sme robili niečo zle ???? trošku premýšľaj
@mooonika1975 A prečo brala celá trieda antibiotiká keď ani neviete o akú baktériu šlo....nebol to virusovy problém náhodou keď ochorela celá trieda? Ale to potom buď tvrdenie že celá trieda brala antibiotiká je nepravdivé alebo prehnane 🙂
@poopsie joj, ranný filter, to je krásna zábavka, myslíš si že ráno medzi dverami dokážeš zistiť či to dieťa soplí a kašle ? a pozor, nie sme lekári, táto právomoc nám nebola daná a teda ani posudzovať zdravotný stav dieťaťa. Každý deň potýčky s rodičmi nás o tom predsvedčili
@jankapepe tak virus, a ??? ty píšeš o baktérii, ja nie som lekár , ani rodič, a určite áno, bolo to prehnané, asi 4 z 30 nemali 😉

Ja nosím úško alebo respirátor, len v obchode. keď že inak ma dnu nepustia. Celý čas som mala rúško len v nutných situáciach, inak ho nenosím. No môj názor je, že korona tu bude už furt, dúfam, že v mešom množstve ale bude