Budete nosiť rúško aj po korone?
Ahojte,
chcem sa opýtať, či budete nosiť rúško medzi ľuďmi aj keď pominie korona?
Zdravá osoba nemá čo mať rúško ale má dýchať normálne! Rúško nosim celú korona dobu len ked som išla do potravín, poštu či medzi dav ľudí a do uzavretých priestorov, nie na čerstvom vzduchu kde okolo bolo minimum ľudí a bol tak dostatočný odstup a priestor ísť tadiaľ kde nikto nebol... Inak v takej Číne nosili rúško pri obyčajnej chrípke ci nachladnuti dávno... a ma to svoj význam ak chory človek ide k lekárke napr autobusom alebo peši, do lekárne a podobne, tak nech nedýcha na ostatných...
Ale ozaj by som bola zvedava či to autorku tak veľmi zaujíma, že len koli tejto otázke ohľadom rúška potrebovala založiť účet na koňa (maj 2021 je čisto náhoda ze? 😅) Fakt nechápem tieto ankety... Či už teraz sa váha, či ešte ludia pristúpia na maskovanie zase od septembra, alebo im to už lezie na nervy tak, že to už odmietajú, tak robíme prieskum? Či ako..?
@panelacikova nikde nepíšem, že sú tí ľudia idioti, ale, že tomu nerozumiem, prečo to robia. Nemusíš byť vzťahovacna..
A áno, ja som to blbo napísala, všímam si to na miestach, kde je jasné, že nejde o presun trvajúci 2min. , Napr. som to už videla aj pri trcani v dopravnej zápche..
@mooonika1975 ak to bol vírus tak tých 26 deti bralo antibiotiká úplne zbytočne. Ja sa ani nedivím že sú furt ľudia chorí......
@mooonika1975
to v akej uvedomelej škole dovolili nenosit ruska, aj ja chcem. Naši žiaľ musia nosiť a syn ochorel. To nech mi niekto vysvetlí.
Ja som oslobodená od povinnosti nosiť rusko ci respirátor..ale rusko nosím,a aj budem hlavne keď pôjdem k doktorovi..a kedze mam alergiu na kosenu trávu,tak mi pomáha rusko aj vonku..ked zacitim vôňu kosenia hned si dam rusko a som v pohode..predtym som soplila,kaslala..make up hlavne oci nehrozil,lebo som hned vyzerala ako Alice Cooper 😂 takze za mna áno,budem..a
paradoxne covidom som sa nenakazila v obchode alebo u lekára,ale doma 🤷
@jankapepe kriste a vírusová angína ? neberú sa antibiotika, kým sa to nezvrhne, chodia so sopľom, teda pardón s alergiou, a potom to prechodia a už majú rozvinutú angínu ako hrom. myslím, že jasné.
@cocolino234 a nezabudnut spomenut vrchnost, bezny lud...ze niet takej sily, co by im nieco prikazovala...a ze nebudu oUce a podobne
@jaroe ak ich nosia ako u nás, dva týždne to isté , tak to chápem
@cocolino234 Nuž, každý kto myslí troška kriticky, určite uzná, že naše "mienkotvorné médiá" šíria len strach a poplašné správy. Toľko názor jednej sedliačky 😉
@mooonika1975 myslím že je jasné že na vírusovú angínu sa antibiotiká neberú. A to aby sa to zvrhlo v celej triede na bakteriálnu infekciu je jednoducho nemožné.
@jozefina223 korona nepomonie. Tá tú už ostane žial
Prosím si riadnu štúdiu, ktorá preukázala prínos rúšok počas pandémie
Vacsina urcite nebude nosit, myslim, ze toho maju dost teraz. Nemam im to za zle. Ja niekde budem. Vidim na celej svojej rodine, ze to ma zmysel, najma v spolocnych interieroch. Ja, ani manzel sme tento rok neboli chori, co vzdy minimalne 3-4 × do roka byvame. Dieta byvalo v zimnych mesiacocj kazdy mesiac chore. Tento rok nikto nic.
Nie nebudem . Ani teraz ho nenosím 🙊 načo ich nosime keď aj tak prd pomáhajú ??? Veď na celom svete sú zavedené a prípady aj naďalej pretrvávajú . Poznám kopec ľudí čo sa nakazili aj v autobuse alebo supermarkete napriek tomu že tam vsetcia mali ruška. Choroba existuje aj bude .. ale všetko okolo toho je jedno veľké divadlo
@cocolino234 A ja niekomu niečo kazem? Napísala som len svoj názor 🙂 Pozri, ty si zjavne ten "rýpavý typ" človeka a ja som ten presný opak (nemyslím to ako urážku, len konštatujem), tj už nebudem odpisovať.
PS: koronu som mala, takže viem aj z osobnej skúsenosti, aká je to hnusoba, brrrrr
baby, baby a pred koronou ste nosili ruska? zdalo sa vam to normalne? nie je to nahodou tak, ze sa chodilo do prace aj v nie velmi dobrom zdravotnom stave? nikdy ste neboli chore v praci? (ako pred koronou) alebo dieta trosku prechladnute ste neposlali do skoly? pred 2 rokmi bys te si poklopkali po cele, ze aha ten rusko ma na ulici :D rusko, nerusko, su krajiny kde ich nenosia a ziju, neumieraju. V irsku napr nosia ruska az deti od 13 rokov vyssie a tie deticky cuduj sa svete, ziju. Moj syn este vsetko olizuje a papa so zeme, aj ked vek uz na to nema, ale zije a cuduj sa svete, uz rok neni pomaly chory. Nedezinfikujeme si ani ruky, masky nosime minimalne a nie sme chori. Koronu sme uz mali minuly rok v marci-aprili. Netreba sa tak bat, ved ta korona nema velku umrtnost, tusim iba 0.6% celosvetovo. To je tak vela? a nebojite sa inych chorob? nebojite sa, ze sa nedostanete ku doktorovi, lebo teraz jak je korona, malokto vysetruje? nebojite sa,ze zachvilu nebudete mat co dat do ust, lebo tie vecne lockdowny vas pripravia o pracu, o peniaze? To chcete takto zit roky? bat sa a pocuvat co vam povedia? nie je to tak,z e choroby boli a budu a treba s nimi zit, ved sa nebojte, treba aj imunitu posilnit, vit c, vit d a pohyb robia vela + vystavovanie sa bakteriama virusom tiez pomaha imunite, lebo telo cicikane, dezinfikovane, zamaskovane a izolovane od inych postupne straca schopnost prirodzene sa branit a bum potom sme chori. A doteraz sme ako zili? ano boli sme chori, tak ako po minule roky, ale zili sme nromalne, bez strachu z nakazy, pracovali sme, zili sme, chodili sme kade tade a teraz?
@cocolino234 a to médiá doniesli na Slovensko koronu? Máš niekoho z rodiny kto prekonal koronu?
@stanulienkat imunitu si neposilnis nosenim ruska a vyhybanim sa ludi, to ze ste neboli chori tento rok, znamena len, ze ste malo prichadzali do kontaktu s inymi ludmi. Ale v skutocnosti imunita klesa, imunita s abuduje z vnutra, strava, vitaminy, pohyb a tiez kontakt s virusmi a bakteriami. neskor sa to moze vypomstit a potom mozme uvidiet ten naval ludi do nemocnic s chabou imunitou
a to som este nespomenula ludsky aspekt. Chcete takto cele roky sa odtahovat od ludi a brat ich ako potencialne nebezpecenstvo? Chcete aby anse deti vyrastali takto cudacky alebo amli normalne detstvo ako my? ako potom budu nadvazovat pubertaci vztahy? a co psychika deti? Obmedzeny kontakt medzi rodinami? zakazane navstevy v nemocniciach, ludia zomieraju sami.. psychika nie je dolezita?
Ja budem, najma v interieri, aj ked bohvie, ci niekedy bude "po korone". Prestala som byt chora, aj cela nasa rodina. A urcite kvoli bezohladnym ludom, ktori behaju chori po vonku. Najlepsi su taki, co chrchlu, vypluvaju a este aj sople von na ulicu. Zabijala by som v lufte. Alebo moja exsefka, velka madam v kostymku, z hajzla bez umytia ruk sup do kuchynky robit si kavicku a vsetko poriadne ochytat.
určite nie, aj v čase korony som ho nosila iba v interiéroch, kde to bolo prikázané
@kluska 👍 úplný súhlas, lepšie by som to nenapísala! Keď nemáte rúško alebo respi na papuli, tak niektorí keby mali pištoľ, tak vás odrazu zastrelia! Vonku treba dýchať cerstvy vzduch! A áno, čo psychika?? Otec bol tri týždne sam v nemocnici a nakoniec tam aj sam umrel, nemohli sme ho vôbec prísť pozriet alebo sa rozlúčiť! Deti akú dlhú dobu nevideli kamarátov, učiteľov? Môžete si tvrdiť co chcete, že im to nechýba alebo ze si vystačia medzi súrodencami napríklad, klamete samé seba, každý potrebuje sociálny kontakt! Ľudia umierali aj umierať budú, nikto to nezmení! Áno, je mi ľúto každého kto umrel, či už na covid alebo preto, že ho lekár naporiadok nevysetril, každý vidi len covid ale čo ti, ktorí tu mohli ešte par rokov byť a neboli lebo ich dr zle zdiagnostikoval alebo sa mu odložila operácia, chemo alebo podobne, ti si nezaslúžili žiť ešte par rokov??? Každý sa boji o seba, svoju rodinu, blízkych, ale žiť treba, či corona zmizne alebo tu už bude! Deti musia chodiť do školy, ved pre Krista co z nich bude?? Ach jaj 🙄

@cocolino234 áno ak má dieťa pri kontakte s inými deťmi rusko a dezinfikuje si ruky xy krát tak áno toto je sterilne a pre zdravé dieťa celé zle.