icon

Časté zabúdania

esmeronka
Včera o 08:01

Dobrý deň.Stalo sa vám niekomu že ste zrazu začali zabúdať najprv maličkosti ako kde ste položili mobil, čo nakúpiť a potom časom už aj dôležitejšie veci ohľadne práce napr čo kde je uložené,ako sa dopracovať k určitej veci,kde sú kľúče od domu? K lekárovi určite pôjdem len ma zaujíma aké vyšetrenia ste absolvovali a čo sa nakoniec ukázalo ako príčina.

anonym_53072c
Včera o 08:01

Stres ci burn out vie tiez takto zacinat eskalovat... nemusi to byt hned neurologicky problem..

stellarstar
Včera o 08:06

@esmeronka áno, stalo sa mi aj to že som bola na ceste na diaľnici a zrazu som zabudla kde som, kam idem a kto som. Ja som sa skoro po toto v aute. A ďalšie veci ako napr zabudla som kde som zaparkovala auto, kde som nechala kľúče, mobil, nevedela som ako sa dostanem do z ulice A na ulicu B atd mohla by som ďalej písať. Bola som u neuro po vyšetreniach nič nenašiel

vevesh
Včera o 08:09

Ano, po urcitych vysetrenia to tipuju na perimenopauzu plus nezhodu progesteronu a estrogenu- ale este ma cakaku nejake tie vysetrenia, takze je to len nejaky nastrel...🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_48bacc
Včera o 08:14

@esmeronka mam to iste a este ked varim, zabudnem obcas ze varim. Chronicky stres roky

si_sa_6
Včera o 08:15

Fuuu, toto som ešte veru nezažila, ale prajem, nech to dopadne u lekárov ako najlepšie môže. Či už nech zistia príčinu alebo ju dokážu aj odstrániť😉

anjelicek26
Včera o 08:18

U mna je to vyslovene stres... ked mam v hlave 155 dalsich pozicii na dalsi den, co musim spravit v urcitom poradi a nesmiem nic s toho zabudnut, tak nieco tak "primitivne" ako to, kde som polozila mobil nez som si sla po bundu a vyfukala medzi tym malemu nos a povedala starsim, ze zmeskaju rano autobus... ze to proste z hlavy uplne zmizne...

7miriam77
Včera o 08:21

Áno, zabúdam a pripisujem to veku (mám po 40tke) a aj tomu,že veľa krát myslím na množstvo veci naraz .... Napríklad,keď si do obchodu nenapíšem "ťahák", tak kúpim možno len polku z toho, čo potrebujem, a celkovo si už nejaký čas všetko dôležité zapisujem do notesa.

anonym_8b7c4a
Včera o 08:33

@esmeronka ano bola to sucast perimenopauzy. Poctive branie magnerot a omega 3 to vyrazne zlepsili. Neurologicka mi dala cavinton, skus na zaciatok ginkobilobu

anonym_b3a54a
Včera o 08:52

Casto zabudam,tak ti neviem povedať ako je to často lebo zabudla som😋
No si mladá🤔,ak v profile je správny údaj
Môže to byt hocičo
Od stresu, neuro zmien, hormóny,nedostatok minerálov...
Tak jedine lekár a krvný obraz
Držím ti palce🌹

anonym_b3a54a
Včera o 08:55
@anonym_b3a54a

Casto zabudam,tak ti neviem povedať ako je to často lebo zabudla som😋
No si mladá🤔,ak v profile je správny údaj
Môže to byt hocičo
Od stresu, neuro zmien, hormóny,nedostatok minerálov...
Tak jedine lekár a krvný obraz
Držím ti palce🌹

@anonym_b3a54a a zabudla by som😃aj dlhy a častý pobyt na nete, môže spôsobiť nepozornosť spojenú, že info sa neukladajú ako majú

mamulienka0
Včera o 09:08

@esmeronka ako keby si o mne pisala 🤣 a to mam doma tri deti, s ktorými som 24/7 zavreta bo sú choré

janka1011
Včera o 09:30

@esmeronka po 40 je to u žien bežné. Hormóny nami riadne zatočia.

anonym_d23d34
Včera o 09:34

ja si neviem spomenúť na mená napr. pozerám film a ani za svet neviem ako sa volá herec, minule som sa snažila spomenúť si na mená spolužiakov a nič, ale najviac ma vystrašilo keď som nevedela zrazu aký je aktuálne rok, inak viem kde som aj kam idem len takéto výpadky čo predtým akosi naskočilo samé

anonym_ba6ac5
Včera o 10:01

Nie sú to žiadne hormóny, ale zanesený organizmus a mozog toxínmi, pomôže dobrý detox, keto diéta, probiotiká, B12... ako prevencia demencie.

esmeronka
autor
Včera o 10:14
@janka1011

@esmeronka po 40 je to u žien bežné. Hormóny nami riadne zatočia.

@janka1011 len ja mám 28 o to viac ma to desí

simca06022011
Včera o 10:32

no.. ono za to celkov moze aj nova doba, co som pozerala nejake podcasty, tak socialne siete, videa, rychlo milion veci pozriet, prepchanost informaciami, kazdy ma mlion povinnosti, a pripomienok.. a mozog nestiha. Pamat vypadava na taketo veci.

anonym_9ace10
Včera o 10:57

mavam take obdobia, vacsinou ked zle spim, alebo sa nad niecim trapim, potom hladam slova

anonym_2ec7a1
Včera o 19:02
@7miriam77

Áno, zabúdam a pripisujem to veku (mám po 40tke) a aj tomu,že veľa krát myslím na množstvo veci naraz .... Napríklad,keď si do obchodu nenapíšem "ťahák", tak kúpim možno len polku z toho, čo potrebujem, a celkovo si už nejaký čas všetko dôležité zapisujem do notesa.

@7miriam77 aj ja uz zabudam kde co polozim a potom to hladam, mam 60

esmeronka
autor
Dnes o 11:51
@stellarstar

@esmeronka áno, stalo sa mi aj to že som bola na ceste na diaľnici a zrazu som zabudla kde som, kam idem a kto som. Ja som sa skoro po toto v aute. A ďalšie veci ako napr zabudla som kde som zaparkovala auto, kde som nechala kľúče, mobil, nevedela som ako sa dostanem do z ulice A na ulicu B atd mohla by som ďalej písať. Bola som u neuro po vyšetreniach nič nenašiel

@stellarstar prišlo to tak náhle že predtým ste nemala takéto problémy alebo ste to mali ako ja že ste sa predtým ukludnovali že niečo zabudnúť je normálne a takto tie problémy vygradovali?

stellarstar
Dnes o 13:48
@esmeronka

@stellarstar prišlo to tak náhle že predtým ste nemala takéto problémy alebo ste to mali ako ja že ste sa predtým ukludnovali že niečo zabudnúť je normálne a takto tie problémy vygradovali?

@esmeronka nemala žiadne problémy zo sekundy na sekundu