Časté zabúdania
Dobrý deň.Stalo sa vám niekomu že ste zrazu začali zabúdať najprv maličkosti ako kde ste položili mobil, čo nakúpiť a potom časom už aj dôležitejšie veci ohľadne práce napr čo kde je uložené,ako sa dopracovať k určitej veci,kde sú kľúče od domu? K lekárovi určite pôjdem len ma zaujíma aké vyšetrenia ste absolvovali a čo sa nakoniec ukázalo ako príčina.
@esmeronka áno, stalo sa mi aj to že som bola na ceste na diaľnici a zrazu som zabudla kde som, kam idem a kto som. Ja som sa skoro po toto v aute. A ďalšie veci ako napr zabudla som kde som zaparkovala auto, kde som nechala kľúče, mobil, nevedela som ako sa dostanem do z ulice A na ulicu B atd mohla by som ďalej písať. Bola som u neuro po vyšetreniach nič nenašiel
Ano, po urcitych vysetrenia to tipuju na perimenopauzu plus nezhodu progesteronu a estrogenu- ale este ma cakaku nejake tie vysetrenia, takze je to len nejaky nastrel...🤷♀️🤷♀️
@esmeronka mam to iste a este ked varim, zabudnem obcas ze varim. Chronicky stres roky
Fuuu, toto som ešte veru nezažila, ale prajem, nech to dopadne u lekárov ako najlepšie môže. Či už nech zistia príčinu alebo ju dokážu aj odstrániť😉
U mna je to vyslovene stres... ked mam v hlave 155 dalsich pozicii na dalsi den, co musim spravit v urcitom poradi a nesmiem nic s toho zabudnut, tak nieco tak "primitivne" ako to, kde som polozila mobil nez som si sla po bundu a vyfukala medzi tym malemu nos a povedala starsim, ze zmeskaju rano autobus... ze to proste z hlavy uplne zmizne...
Áno, zabúdam a pripisujem to veku (mám po 40tke) a aj tomu,že veľa krát myslím na množstvo veci naraz .... Napríklad,keď si do obchodu nenapíšem "ťahák", tak kúpim možno len polku z toho, čo potrebujem, a celkovo si už nejaký čas všetko dôležité zapisujem do notesa.
@esmeronka ano bola to sucast perimenopauzy. Poctive branie magnerot a omega 3 to vyrazne zlepsili. Neurologicka mi dala cavinton, skus na zaciatok ginkobilobu
Casto zabudam,tak ti neviem povedať ako je to často lebo zabudla som😋
No si mladá🤔,ak v profile je správny údaj
Môže to byt hocičo
Od stresu, neuro zmien, hormóny,nedostatok minerálov...
Tak jedine lekár a krvný obraz
Držím ti palce🌹
Casto zabudam,tak ti neviem povedať ako je to často lebo zabudla som😋
No si mladá🤔,ak v profile je správny údaj
Môže to byt hocičo
Od stresu, neuro zmien, hormóny,nedostatok minerálov...
Tak jedine lekár a krvný obraz
Držím ti palce🌹
@anonym_b3a54a a zabudla by som😃aj dlhy a častý pobyt na nete, môže spôsobiť nepozornosť spojenú, že info sa neukladajú ako majú
@esmeronka ako keby si o mne pisala 🤣 a to mam doma tri deti, s ktorými som 24/7 zavreta bo sú choré
ja si neviem spomenúť na mená napr. pozerám film a ani za svet neviem ako sa volá herec, minule som sa snažila spomenúť si na mená spolužiakov a nič, ale najviac ma vystrašilo keď som nevedela zrazu aký je aktuálne rok, inak viem kde som aj kam idem len takéto výpadky čo predtým akosi naskočilo samé
Nie sú to žiadne hormóny, ale zanesený organizmus a mozog toxínmi, pomôže dobrý detox, keto diéta, probiotiká, B12... ako prevencia demencie.
no.. ono za to celkov moze aj nova doba, co som pozerala nejake podcasty, tak socialne siete, videa, rychlo milion veci pozriet, prepchanost informaciami, kazdy ma mlion povinnosti, a pripomienok.. a mozog nestiha. Pamat vypadava na taketo veci.
mavam take obdobia, vacsinou ked zle spim, alebo sa nad niecim trapim, potom hladam slova
Áno, zabúdam a pripisujem to veku (mám po 40tke) a aj tomu,že veľa krát myslím na množstvo veci naraz .... Napríklad,keď si do obchodu nenapíšem "ťahák", tak kúpim možno len polku z toho, čo potrebujem, a celkovo si už nejaký čas všetko dôležité zapisujem do notesa.
@7miriam77 aj ja uz zabudam kde co polozim a potom to hladam, mam 60
@esmeronka áno, stalo sa mi aj to že som bola na ceste na diaľnici a zrazu som zabudla kde som, kam idem a kto som. Ja som sa skoro po toto v aute. A ďalšie veci ako napr zabudla som kde som zaparkovala auto, kde som nechala kľúče, mobil, nevedela som ako sa dostanem do z ulice A na ulicu B atd mohla by som ďalej písať. Bola som u neuro po vyšetreniach nič nenašiel
@stellarstar prišlo to tak náhle že predtým ste nemala takéto problémy alebo ste to mali ako ja že ste sa predtým ukludnovali že niečo zabudnúť je normálne a takto tie problémy vygradovali?
@stellarstar prišlo to tak náhle že predtým ste nemala takéto problémy alebo ste to mali ako ja že ste sa predtým ukludnovali že niečo zabudnúť je normálne a takto tie problémy vygradovali?
@esmeronka nemala žiadne problémy zo sekundy na sekundu

Stres ci burn out vie tiez takto zacinat eskalovat... nemusi to byt hned neurologicky problem..