Prečo zabúdam bežné veci v mladom veku?
Ahojte, posledné mesiace si všímam, že zabúdam úplne bežné veci, napríklad kde som položila kľúče alebo čo som chcela kúpiť. Mám 34 rokov, takže ma to trochu desí. Môže to byť len stres alebo by som to mala riešiť s lekárom? Pomôžu nejaké doplnky stravy? Ďakujem
@anonym_autor skus omega 3 alebo ginko biloba
Kup si Gps tracker na kluce a rob si poznamky na mobile
Máš nejaké stresové obdobie, máš toho veľa tie posledné mesiace? Trénuj mozog, čítaj, vyrieš si každý deň sudoku - ja hrávam denné hry, ktoré má online New York Times, uč sa niečo nové, napríklad slovíčka z cudzieho jazyka, ktorý sa ti páči
Si úplne v poriadku 🤣 ja zabudnem aj čo som robila 5 minút dozadu a minule celá kabelka ostala v kaviarni 🤣
@anonym_autor Skús si trénovať myseľ.Napr.pozeraj film, všímaj si detaily.Film zastav a skús si spomenúť, že akú ŠPZ malo auto, ktoré odchádzalo z parkoviska hotela.Nasledne si film pretoč nazad a over si, či sa pamätáš správne Je účinné si v duchu hovoriť, že kľúče dávam na komodu v predsieni a párkrát si to zopakovať.Ja casto pochybujem,ci som pri odchode do práce zamkla dvere bytu.Naucila som sa v duchu hovoriť si: Zamykas dvere.
@anonym_autor Stres, veľa veci na ktoré musíš myslieť, takze sa nesústredís na to, čo robíš v prítomnosti- kde si položila kľúče napríklad

Stres, hormóny