icon

Časté zabúdania

esmeronka
12. máj 2026

Dobrý deň.Stalo sa vám niekomu že ste zrazu začali zabúdať najprv maličkosti ako kde ste položili mobil, čo nakúpiť a potom časom už aj dôležitejšie veci ohľadne práce napr čo kde je uložené,ako sa dopracovať k určitej veci,kde sú kľúče od domu? K lekárovi určite pôjdem len ma zaujíma aké vyšetrenia ste absolvovali a čo sa nakoniec ukázalo ako príčina.

anonym_53072c
12. máj 2026

Stres ci burn out vie tiez takto zacinat eskalovat... nemusi to byt hned neurologicky problem..

stellarstar
12. máj 2026

@esmeronka áno, stalo sa mi aj to že som bola na ceste na diaľnici a zrazu som zabudla kde som, kam idem a kto som. Ja som sa skoro po toto v aute. A ďalšie veci ako napr zabudla som kde som zaparkovala auto, kde som nechala kľúče, mobil, nevedela som ako sa dostanem do z ulice A na ulicu B atd mohla by som ďalej písať. Bola som u neuro po vyšetreniach nič nenašiel

vevesh
12. máj 2026

Ano, po urcitych vysetrenia to tipuju na perimenopauzu plus nezhodu progesteronu a estrogenu- ale este ma cakaku nejake tie vysetrenia, takze je to len nejaky nastrel...🤷‍♀️🤷‍♀️

anonym_48bacc
12. máj 2026

@esmeronka mam to iste a este ked varim, zabudnem obcas ze varim. Chronicky stres roky

si_sa_6
12. máj 2026

Fuuu, toto som ešte veru nezažila, ale prajem, nech to dopadne u lekárov ako najlepšie môže. Či už nech zistia príčinu alebo ju dokážu aj odstrániť😉

anjelicek26
12. máj 2026

U mna je to vyslovene stres... ked mam v hlave 155 dalsich pozicii na dalsi den, co musim spravit v urcitom poradi a nesmiem nic s toho zabudnut, tak nieco tak "primitivne" ako to, kde som polozila mobil nez som si sla po bundu a vyfukala medzi tym malemu nos a povedala starsim, ze zmeskaju rano autobus... ze to proste z hlavy uplne zmizne...

7miriam77
12. máj 2026

Áno, zabúdam a pripisujem to veku (mám po 40tke) a aj tomu,že veľa krát myslím na množstvo veci naraz .... Napríklad,keď si do obchodu nenapíšem "ťahák", tak kúpim možno len polku z toho, čo potrebujem, a celkovo si už nejaký čas všetko dôležité zapisujem do notesa.

anonym_8b7c4a
12. máj 2026

@esmeronka ano bola to sucast perimenopauzy. Poctive branie magnerot a omega 3 to vyrazne zlepsili. Neurologicka mi dala cavinton, skus na zaciatok ginkobilobu

anonym_b3a54a
12. máj 2026

Casto zabudam,tak ti neviem povedať ako je to často lebo zabudla som😋
No si mladá🤔,ak v profile je správny údaj
Môže to byt hocičo
Od stresu, neuro zmien, hormóny,nedostatok minerálov...
Tak jedine lekár a krvný obraz
Držím ti palce🌹

anonym_b3a54a
12. máj 2026
@anonym_b3a54a

Casto zabudam,tak ti neviem povedať ako je to často lebo zabudla som😋
No si mladá🤔,ak v profile je správny údaj
Môže to byt hocičo
Od stresu, neuro zmien, hormóny,nedostatok minerálov...
Tak jedine lekár a krvný obraz
Držím ti palce🌹

@anonym_b3a54a a zabudla by som😃aj dlhy a častý pobyt na nete, môže spôsobiť nepozornosť spojenú, že info sa neukladajú ako majú

mamulienka0
12. máj 2026

@esmeronka ako keby si o mne pisala 🤣 a to mam doma tri deti, s ktorými som 24/7 zavreta bo sú choré

janka1011
12. máj 2026

@esmeronka po 40 je to u žien bežné. Hormóny nami riadne zatočia.

anonym_d23d34
12. máj 2026

ja si neviem spomenúť na mená napr. pozerám film a ani za svet neviem ako sa volá herec, minule som sa snažila spomenúť si na mená spolužiakov a nič, ale najviac ma vystrašilo keď som nevedela zrazu aký je aktuálne rok, inak viem kde som aj kam idem len takéto výpadky čo predtým akosi naskočilo samé

anonym_ba6ac5
12. máj 2026

Nie sú to žiadne hormóny, ale zanesený organizmus a mozog toxínmi, pomôže dobrý detox, keto diéta, probiotiká, B12... ako prevencia demencie.

esmeronka
autor
12. máj 2026
@janka1011

@esmeronka po 40 je to u žien bežné. Hormóny nami riadne zatočia.

@janka1011 len ja mám 28 o to viac ma to desí

simca06022011
12. máj 2026

no.. ono za to celkov moze aj nova doba, co som pozerala nejake podcasty, tak socialne siete, videa, rychlo milion veci pozriet, prepchanost informaciami, kazdy ma mlion povinnosti, a pripomienok.. a mozog nestiha. Pamat vypadava na taketo veci.

anonym_9ace10
12. máj 2026

mavam take obdobia, vacsinou ked zle spim, alebo sa nad niecim trapim, potom hladam slova

anonym_2ec7a1
12. máj 2026
@7miriam77

Áno, zabúdam a pripisujem to veku (mám po 40tke) a aj tomu,že veľa krát myslím na množstvo veci naraz .... Napríklad,keď si do obchodu nenapíšem "ťahák", tak kúpim možno len polku z toho, čo potrebujem, a celkovo si už nejaký čas všetko dôležité zapisujem do notesa.

@7miriam77 aj ja uz zabudam kde co polozim a potom to hladam, mam 60

esmeronka
autor
13. máj 2026
@stellarstar

@esmeronka áno, stalo sa mi aj to že som bola na ceste na diaľnici a zrazu som zabudla kde som, kam idem a kto som. Ja som sa skoro po toto v aute. A ďalšie veci ako napr zabudla som kde som zaparkovala auto, kde som nechala kľúče, mobil, nevedela som ako sa dostanem do z ulice A na ulicu B atd mohla by som ďalej písať. Bola som u neuro po vyšetreniach nič nenašiel

@stellarstar prišlo to tak náhle že predtým ste nemala takéto problémy alebo ste to mali ako ja že ste sa predtým ukludnovali že niečo zabudnúť je normálne a takto tie problémy vygradovali?

stellarstar
13. máj 2026
@esmeronka

@stellarstar prišlo to tak náhle že predtým ste nemala takéto problémy alebo ste to mali ako ja že ste sa predtým ukludnovali že niečo zabudnúť je normálne a takto tie problémy vygradovali?

@esmeronka nemala žiadne problémy zo sekundy na sekundu