Častý zápal močových ciest
Zdravím, behom troch mesiacov mám už štvrtý zápal močových ciest. Cikam krv, sprevádzajú to veľké bolesti - tentokrát až do brucha. V noci som mala aj zimnicu a hrozne som sa potila. Môj obvodný lekár mi zakaždým predpíše antibiotiká (dvakrát som mala jednorazový prášok pred spaním a raz tabletky na celý týždeň), Blokurimu a urologický čaj. Mám však pocit, že to nerieši príčinu aj keď sama neviem, čo to spôsobuje. Mala niektorá z vás podobné problémy? Viete mi poradiť ako ste to vyriešili? Ďakujem pekne
@anonym_autor a robili ti kultivácie?
Určite toto musí riešiť urológ. Ja trpím zápalmi od mladosti. Čiže za mńa viem, že keď mám nechránený styk, alebo častý pohlavný styk, tak mám zápal. Čiže u mňa vždy s kondómom. Určite potrebuješ usg močového mechúra, obličiek, odber krvi na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamýdie apd. Mne robili aj cystoskopiu, kde mi zistili zúženú močovú trubicu a 2x som bola na rozširovaní - divulzii uretry v celkovej anestézii. Plus som mala CT vyšetrenie s kontrastom a potom mi do močovej trubice dávali takú látku, na zvýšenie odolnosti, to som chodila každý mesiac na to.
Určite toto musí riešiť urológ. Ja trpím zápalmi od mladosti. Čiže za mńa viem, že keď mám nechránený styk, alebo častý pohlavný styk, tak mám zápal. Čiže u mňa vždy s kondómom. Určite potrebuješ usg močového mechúra, obličiek, odber krvi na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamýdie apd. Mne robili aj cystoskopiu, kde mi zistili zúženú močovú trubicu a 2x som bola na rozširovaní - divulzii uretry v celkovej anestézii. Plus som mala CT vyšetrenie s kontrastom a potom mi do močovej trubice dávali takú látku, na zvýšenie odolnosti, to som chodila každý mesiac na to.
@anonym_783abb a pomohlo ti to?
@anonym_783abb a pomohlo ti to?
@anos18 áno jasne pomohlo to. Aj tie divulzie vždy pomohli na dva roky aspoň a potom aj to podanie látky do močového mechúra. Ale samozrejme, musím si dávať pozor.
@anonym_783abb ja chodím tiež na kyselinu hyalurónovú do mechúra a momentálne užívam autovakcinu
@anos18 ja som mala IALURIL myslím, bola som asi 4-5x na to. Zlepšilo sa to, ale to je taká doživotná diagnóza.
Len smer urológ a dať sa komplet vyšetriť.
@anonym_autor kolko mas rokov? Neblizis sa k menopauze?
@anos18 ja som mala IALURIL myslím, bola som asi 4-5x na to. Zlepšilo sa to, ale to je taká doživotná diagnóza.
@anonym_783abb a ako často chodis na tú hyalurónovu? Ja som bola minulý rok a predtým rok. Povedal MUDr., že raz za rok. Niekde som čítala,že chodia dvakrát za rok.
Ja som to mavala tiez. Potom som to raz chytila na dovolenke v zahranici a nemohla som ist k svojmu doktorovi. V lekarni mi dali D-Manozu, ze nic ine nemaju (vsetko bolo na predpis). No bola som dost skepticka, ale na druhy den mi bolo lepsie a potom uz som ani antibiotika nepotrebovala. Kupila som si to aj po dovolenke a uzivam kazdy den. Odvtedy nic. Sama som neverila, ze nieco okrem antibiotik pomaha, ale toto je fakt zazrak.

Vysetrenie na ureaplazmu?