icon

Častý zápal močových ciest

Dnes o 07:52

Zdravím, behom troch mesiacov mám už štvrtý zápal močových ciest. Cikam krv, sprevádzajú to veľké bolesti - tentokrát až do brucha. V noci som mala aj zimnicu a hrozne som sa potila. Môj obvodný lekár mi zakaždým predpíše antibiotiká (dvakrát som mala jednorazový prášok pred spaním a raz tabletky na celý týždeň), Blokurimu a urologický čaj. Mám však pocit, že to nerieši príčinu aj keď sama neviem, čo to spôsobuje. Mala niektorá z vás podobné problémy? Viete mi poradiť ako ste to vyriešili? Ďakujem pekne

cdt
Dnes o 07:58

Vysetrenie na ureaplazmu?

anos18
Dnes o 08:04

@anonym_autor a robili ti kultivácie?

anonym_783abb
Dnes o 08:05

Určite toto musí riešiť urológ. Ja trpím zápalmi od mladosti. Čiže za mńa viem, že keď mám nechránený styk, alebo častý pohlavný styk, tak mám zápal. Čiže u mňa vždy s kondómom. Určite potrebuješ usg močového mechúra, obličiek, odber krvi na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamýdie apd. Mne robili aj cystoskopiu, kde mi zistili zúženú močovú trubicu a 2x som bola na rozširovaní - divulzii uretry v celkovej anestézii. Plus som mala CT vyšetrenie s kontrastom a potom mi do močovej trubice dávali takú látku, na zvýšenie odolnosti, to som chodila každý mesiac na to.

anos18
Dnes o 08:08
@anonym_783abb

Určite toto musí riešiť urológ. Ja trpím zápalmi od mladosti. Čiže za mńa viem, že keď mám nechránený styk, alebo častý pohlavný styk, tak mám zápal. Čiže u mňa vždy s kondómom. Určite potrebuješ usg močového mechúra, obličiek, odber krvi na mykoplazmy, ureaplazmy, chlamýdie apd. Mne robili aj cystoskopiu, kde mi zistili zúženú močovú trubicu a 2x som bola na rozširovaní - divulzii uretry v celkovej anestézii. Plus som mala CT vyšetrenie s kontrastom a potom mi do močovej trubice dávali takú látku, na zvýšenie odolnosti, to som chodila každý mesiac na to.

@anonym_783abb a pomohlo ti to?

anonym_783abb
Dnes o 08:09
@anos18

@anonym_783abb a pomohlo ti to?

@anos18 áno jasne pomohlo to. Aj tie divulzie vždy pomohli na dva roky aspoň a potom aj to podanie látky do močového mechúra. Ale samozrejme, musím si dávať pozor.

anos18
Dnes o 08:39
@anonym_783abb

@anos18 áno jasne pomohlo to. Aj tie divulzie vždy pomohli na dva roky aspoň a potom aj to podanie látky do močového mechúra. Ale samozrejme, musím si dávať pozor.

@anonym_783abb ja chodím tiež na kyselinu hyalurónovú do mechúra a momentálne užívam autovakcinu

anonym_783abb
Dnes o 08:42
@anos18

@anonym_783abb ja chodím tiež na kyselinu hyalurónovú do mechúra a momentálne užívam autovakcinu

@anos18 ja som mala IALURIL myslím, bola som asi 4-5x na to. Zlepšilo sa to, ale to je taká doživotná diagnóza.

anos18
Dnes o 09:02
@anonym_783abb

@anos18 ja som mala IALURIL myslím, bola som asi 4-5x na to. Zlepšilo sa to, ale to je taká doživotná diagnóza.

@anonym_783abb ja tiež IALURIL. Ja vkladám veľkú nádej do tej autovakciny. Uvidíme

kalifka
Dnes o 09:04

Len smer urológ a dať sa komplet vyšetriť.

simsalabim
Dnes o 09:07

@anonym_autor kolko mas rokov? Neblizis sa k menopauze?

anos18
Dnes o 09:08
@anonym_783abb

@anonym_783abb a ako často chodis na tú hyalurónovu? Ja som bola minulý rok a predtým rok. Povedal MUDr., že raz za rok. Niekde som čítala,že chodia dvakrát za rok.

kalifka
Dnes o 09:28
@anonym_783abb

@anonym_783abb aj ja s ňou žijem pár rokov, ale ako náhle ide to na mňa už viem, čo mi najlepšie zaberie.

luccys
Dnes o 09:57

Ja som to mavala tiez. Potom som to raz chytila na dovolenke v zahranici a nemohla som ist k svojmu doktorovi. V lekarni mi dali D-Manozu, ze nic ine nemaju (vsetko bolo na predpis). No bola som dost skepticka, ale na druhy den mi bolo lepsie a potom uz som ani antibiotika nepotrebovala. Kupila som si to aj po dovolenke a uzivam kazdy den. Odvtedy nic. Sama som neverila, ze nieco okrem antibiotik pomaha, ale toto je fakt zazrak.