Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ja nabudúci týždeň začnem predoperačné, teraz zaváram a robím čo môžem, lebo opke budem vegetovať. Ináč aj ja pijem aróniu, ja dávam mojej dcére už rok, lebo má alergiu ma bielkovinu kravského mlieka a veľmi dobre pôsobí na krv a na imunitu. Takže pime!
@mata9522 ja som rada'ze nie je take teplo. Aspon je mame lepsie'a moze chodit von bez toho aby sa obavala ze bude vystavena prudkemu slnku. Hned sme zacali riesit vylety so 4 detmi aj s babkou a dedkom. Aj ked viem ze deti su smutne ze sa neda ist na kupko, tak sa zase tesim kvoli mame ze nemusi sediet zavreta doma.
@mata9522 silno držím palce nech je krv v poriadku aby ti dali chemo. Uz ti neostáva veľa nech sa to zbytočne nepredlžuje. Ja som z toho bola nešťastná keď mi odložili chemo. Je polovica júla a chodíme v dlhých gatiach a mikinach je chladno. Tak v podstate mi to aj tak trochu vyhovuje na slnko nechodím fakt len minimum keď musim a takto som dosť vonku.
@helga9 ma byt cely tyzden tak polooblacno az zamracene. Mojej svokre hned volal Dr.ze nech doleti do Nitry a zoperuju jej tu chrbticu kym je "chladno". Tak som v takom šoku pozerala že čoooo? To lekari pozeraju predpoveď počka na tyzden dva dopredu a rychlo povolavaju pacientov?
@romiada no takze mas au. No ja vcul nahanam všetko si dorobit ze po opke aby bolo leharo budem sa šetriť a ak bude po kontrole po opke všetko Ok pôjdeme na pár dni do Chorvátska. Dr povedal ze keď budem v pohode možem ist. Nech sa detská vybláznia ja sa skoro rano pomotam pri vodičke potom zaleziem a podvecer vyleziem na prechádzku zas a nohy omočiť. Cez den sme nikdy na dovci aj tak neboli v tých horúčavách pri vode na slnku ale sme lehnili v posteli aby sme večer labzovali po meste na večeru a tak.
@helga9 presne treba to škarede počko využiť na dorobenie veci (roboty, papierov, poriadku vo veciach) aby sa potom dalo v pohode oddychovat a lenosit. Lebo v tom teple sa aj "mozog poti" že sa aj ťažšie rozmyšla....
Mna aspon situacia prinutila sa dat preočkovat. Tolko som to odkladala. Až moj muž vcera: hmmmm...a ako dlho si nebola preočkovana proti tetanu?
@romiada no tak všetko zle je občas trošičku aj na niečo dobre. No ja sa musim zbaviť papierov vzdy si poviem veď potom. Hlavne musim nachystat papiere na zákazky chlapom dopredu aby som sa v nemocnici nemusela ničím zaoberať aj keď ako ja uz poznám tak to nebude a budem musieť telefónicky vybavovať.
@romiada chcem tu VIP izbu aby som bola sama nech možem vybavovať jednak áno aby mi rýchlejšie ubehol cas ale nech nikoho neotravujem lebo mávam veľmi veľa telefonátov cez den spolubyvajucim by sa to nemuselo páčiť. Som si ju nahlásila tak dúfam ze bude voľna lebo ze oni si ma nápisu ale moze byt obsadená co som akosik nepochopila lebo veď som tam volala hneď jak som sa dozvedela termin opky a keď som tam volala tak mi povedali ze je voľna no tak mi ju zarezervujte no nie? Uz keď som predsa napísaná tak tam nikoho neubytujem
@helga9 Ty si jak ja 🤣 rezervovat si VIP izbu .....ja som to urobila v porodnici. Ale nie aby som bola vyslovene sama (lebo to boli dvojlozk.) ale skor aby som sa vyhla ubytovaniu s počernejšimi spoluobčiankami 🤣
A nepovedali Ti že oni nie su hotel? Lebo mne ano....že nevedia zaručiť 😁
@romiada nie to mi nepovedali. Ja som po pôrode druhej dcéry bola na tej izbe a bola len pre jednu. No bola tam manželská posteľ telka a vlastná kúpeľňa 3 metre od postele. To mi vyhovovalo lebo pri prvej este tato možnosť nebola s jednou som bola na izbe a dodnes sa navštevujeme ale kupelka spoločná bola na druhej strane chodby aj wc tak to nebolo bohvieco s kupelky boli v hroznom stave.
@helga9 ja som pri druhom porode mala'VIP izbu ale vyfasovala som kočku z Teheranu (jej muž tu bol pracovne-atchitekt alebo developer tusim) ....najprv som bola neskutočne nasr.ta lebo som si chcela vychutnat tie prve chvile s'malym na izbe a jej cela familia sa na drzovku (napriek zakazu) dovalila do izby 🙄 a nakoniec sme sa skamaratili a ja som fungovala ako tlmočnik medzi nou a celym personalom. Vsetko sme s mojim muzom im vysvetlili (aj ohladom rod.listu a poistovni) a nakoniec sme si robili aj spolocnu foto 😂....takze po porode som rozbiehala mozgove zavity s medicinskou anglištinou
@evilhemova áno, zhruba o tri týždne som začala s ou´žiarmi.
@evilhemova jooj, škoda, je to na nezaplatenie rady skúsenejších. skús to....
@helga9 si presne to čo ja. Po cheme som mala 25 ožiarov. A teraz som na hormonálnej Zoladex a Zitazonium. Zitazonium mi robí velmi zle na pečen, tak mi ho onko dr.zmenila na Letrozol, no z toho mám vysoký tlak. Takže som znova na Zite.Ja som liečbu skončila presne pred dvomi rokmi. Júl 2017. a celý august ožiare.