Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@sabova3 ako sa vravi istota je gulomet. Vsak radsej takto ako riskovat potom že to udrie tam. Mne toto hrozilo pri druhom porode. Dosiel za mnou sam prednosta gyn.porod odd.ci podpisem suhlas na vybratie maternice ak mi pojde o život. Takže som ratala s možnostou že v 36r budem klopkat prechodu na dvere. No nastastie dopadlo to tak ze nemuseli brat....
@jankastraza vidim ze tiez "parada" kym sa clovek dopracuje k rieseniu a postupu aj vo VB. U nas s mamou tiez skusenost....zac.januara hrcka...a na mamografiu jej v nemocke dali termin az o dva a pol mesiaca. Vravim super to aj umret dovtedy moze....som sa nasr.la a nasla sukr.ambulanciu kde sme to zaplatili a nas zobrali do tyzdna.
@helga9 Teraz robim predoperačné a spýtala som sa na podprsenku,tá pooperačná epitéza je látková a dáva sa do pooperačnej podprsenky.Tú podprsenku mám mala som ju zakúpiť pri prvej opke.Stála 33 eur,vpredu je na zips,pani vravela;že v tej nebude tlačiť a predpíše lekár tú epitézu a po pár mesiacoch sa vypíše silikón.
@romiada no však som nasrata jak hovado. Tak pred dvomi ci tromi týždňami volala o tu VIP izbu. Tak mi vtedy povedala ze si ma nápisu ale ze neni iste ci bude voľna. Tak som vcera volala ze nastupujem v stredu ze co ta izba. No ze napísaná tu ste ale nie je voľna. Ze je voľna dvojzložková. Tak reku dajte mi tu a pýtam sa ze co mi tam dakoho dajú ze áno keď bude záujem a tak sa pýtam ďalej ze aký to ma význam si platiť keď budem mat spolubývajúcu? A uz bolo ticho.
@helga9 no to je pravda s tou izbou. Oni beru ako nadstandard ked tam vobec mas klimu a telku +wc vramci izby. Ja som to tak mala v porodnoci: klima ziadna, telka 2 kanale, spolubyvajuca s celou arabskou rodinou 😝....a tusim 30 eciek na den..uz si nepamatam.
A topka: ked maly v noci plakal tak mi dosla sestricka vynadat ze vedla spi lekar po nocnej nech si utisim to dieta nech ho nezobudi! A ja ze haloooo....mimochodom tu revu po celej chodbe aj ini novorodenci celu noc!
Caute baby podarilo sa mi nakontaktovať na zakladateľku tohto blogu. Ma sa dobre možno aj napise

@ragulca a na aké ešte vyšetrenia chodíš okrem vyšetrenia kosti