Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza Áno,jednu opku mám za sebou,vtedy vybrali nádor,neskôr MR potvrdilo iné ložisko iného typu takže bude mastektómia.
@jankastraza psychika je dôležitá to bez debaty možem potvrdiť ja to beriem ze mam chripku niekto si poklepe po čele keď takéto napisem ale ja som vytesnila z hlavy katastrofické scenáre. Jasne ze obavy mam. Aj to ze mi vezmú prsník som brala tak ze konečne sa tej pliagy z tela zbavím a potom si dám spraviť kozy jak dvadsiatka. Na kontrole som bola dnes zajtra si mam dat dole náplasti a umyť sa možem. Dr mi odporučil repikom umývať. Bola som si kúpiť podprdu aj tu mäkkú epitezu.
@helga9 Super postoj. Držím palce.
@helga9 ano psychika je dolezita,toto si aj ja vravim,ze hlavne sa zbavit tej pliagy ,ani so mnou nehlo,ked mi dr povedal ze mastektomia, to neriesim,samozrejme ze podstupim, viac som bola vystrasena z chemo,ked mi oznamili,ze budem potreb. Tak ako to beries ty, to odporucaju aj onkologovia 👏👏👏 som rada,ze uz mas za sebou aj liecbu aj op,uz urcite budes ok a ty mas hormon.pozitiv? cize to budu lieky ako dlho? mne onkologicka este nechcela povedat,ze s tym je zbytocne ma zatazovat,ked sme este ani chemo nezacali..iba viem,ze mi sposobia liekmi menopauzu uz pocas chemo 😢vyjadrujem sa trosku ako hotentot,to je tym,ze uz niektore svk vety neviem spravne formulovat po rokoch..
@saslavka73 nuž a co narobím keď uz to mam / teda uz nemám svina je v mrazaku/ ja sa nebudem utapat v žiali.
@jankastraza no liečbu este ani nie teraz pride patologia z opky a podľa toho sa určí postup. Z biopsie mi vyslo horm pozitív a her2 neg. Takze horm liečba určite asi az 10 rokov. Áno menopauza čaká aj mna chemo mi menzes nezastavila no uvidím ci pride menzes mam pocit návalov ostane mi teplo. Rozmýšľam ci nepôjdem gynekologicke nech sa na mna kukne. Mam mat debatu s genetičkou ohľadom oncotype dx testu. Veľmi silno rozmýšľam ze si ho dám urobit ak mi dá geneticka este pár dobrých dôvodov okrem tých co uz mam.
@mata9522ako sa máš?
@peter952 kurnik... vieš aký je rozdiel medzi prsnikom a prostatou?
Tak prestaň otravovať presun sa na iné fórum alebo diskusiu, kde riešia chlapi prostatu
Myslím, že tu každá jedna mame až až svojich problémov a pokial si aspoň trochu empaticky, tak s tým tu prestaneš otravovať...
Pripadne propaguj na ploche plošný zákaz očkovania a tam nájdeš kopec obdivovateliek... nám tu daj pokoj
@mata9522 ahoj čakala som horsie. Bolesti chvalabohu nemám tých som sa bala najviac. Som 5 den po opke zvládla som upratať kupelku tak pohodovo raz jedna ruka raz druha. Ruku dám hore to ma veľmi teší. Este to sem tam zabolí a niektoré miesta sú necitlivé je to este čerstvé všetko chce cas. Tie vlasky ma mrzia aj ja uz mam take fajin desí ma ak mi dajú este chemo ze vypadnú zas.

@helga9 och, mas uplnu pravdu,ja som strachoprd,musim sa uz pozbierat, ty si silna zenska, obdivujeme ta tu viacere,keby som zvladala ako ty,skacem 2.20m 3x denne od radosti , no make up uz som si objednala do zasoby,lebo uz teraz vyzeram ako mumia,tak co bude nasledovat ani nechcem pomysliet 😅😴😂 ja sa celkovo malujem dost,takze nic nove .. a citis sa stale lepsie po op? kedy mas ist na kontrolu?