icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
23. júl 2019

@helga9 veď dúfam že zajtra bude lepsie

peter952
Odpoveď bola odstránená
mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
23. júl 2019

@mata9522 ten emeger môžem cez deň viacej ako 1

helga9
23. júl 2019

@peter952 áno otravuje nás to a myslim ze hovorím za všetky. Ak si si nevšimol sme ženy a rakovinu prostaty neriešime. A za druhé ja som držala keto aj sa tak stravujem dlhy cas a nádoru sa nic nestalo az chemo mi ho zmenšila. Netvrdím ze tvoj úmysel bol zlý ale uz nam tu príspevky o alternatívnej liečbe atd nepridávajú. Každá sme sa mohli rozhodnúť o tom ktorou cestou pôjdeme.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
23. júl 2019

@mata9522 presne tak nevybabre je v to v hlave!!! Kua fix

hyta
23. júl 2019

@helga9 Dievča, ty si nezmar a tak to má byť. Prajem ti,aby si bola čím skôr úplne zdravá. Samozrejme prajem skoré uzdrvenie vám všetkým,kočeny.❤❤

helga9
23. júl 2019

@hyta ja uz budem Dr minimálne psychológ uz teraz aj vedec. Študujem ten oncotype test prekladám z angličtiny len sa mi tak parí z kečky. Volala som do poisťovne union ze chcem hovoriť z niekym kto mi odpovie na otazku ci ten test uz konečne schválili. Ze kolegyni sa opýta a zavolá mi. Tak mi vola naspak ze neni schválený ze maju v ponuke iný hradený z poistenia. Reku dobre povedzte mi aký lebo keby môj onkolog o ňom vedel určite mi ho dá urobit. Ze ona nevie. Tak som ju zrušila ze ja som jej hneď na začiatku povedala ze chcem hovoriť s osobou oprávnenou presne kvoli tomuto ze mi nebudete vedieť odpovedať. Tak mi odporučila ze mam písomne žiadať a to teda aj budem!

ragulca
23. júl 2019

@helga9 perfekt 👏👏👏

tilly
23. júl 2019

@peter952 otravuje. Tiež som onko pacientka a presne tieto veci nás otravujú najviac

hyta
23. júl 2019

@helga9 Ty si ozaj skvelá. Keď ukončíš liečbu, môžeš začať pracovať na onkológii.Mám pocit, že bude z teba lepšia odborníčka než mnohí z tých, čo sú tam teraz.👍

helga9
23. júl 2019

@ragulca no ja som jej povedala svoje potom som chuderu ľutovala veď ona zato nemôže. Som sa opýtala ze prečo v okolitych štátoch ako aj v Čechách to maju zo zdrav poistenia a mi nie. Ci im to nepripadá ako biznis kedze test stoji omnoho menej ako niekoľko mesačne nalievanie pacientok cytostatikami. No bolo len ticho v telefóne.

hyta
23. júl 2019

@helga9 Jasné, nepovie ti nič proti svojim chlebodárcom.

helga9
23. júl 2019

@hyta mna sere jedna vec. Dobre dostala som chemo pred opkou na zmenšenie nádoru beriem to splnilo to účel. Ibaže teraz po opke nie je žiaden test nato ci chemo potrebujem alebo nie. A toto ma sere. Dr dávaju chemo ako zabezpecovacku pre istotu. Na ten oncotype test spĺňam podmienky musíš byt horm pozitív a her2 negativ a max 3 pozitívne uzliny. Chápeš ten test je len pre horm pozitívne pacientky a určuje ci po opke potrebuješ chemo alebo nie a keď nie tak ti stačí horm liečba. A toto ten test určuje. Mam z biopsie receptory 100 a 90 percent a to ma ťahá k tomu ten test mat. Ak mi vide chemo tak chemo dám lebo mam nato test chápeš podložene niečo ze tu liečbu potrebujem no ale keď nie tak predsa sa nedám nalievať cytoststikami ďalšie tri mesiace ak mi to nepomôže.

helga9
23. júl 2019

Baby na odľahčenie napisem frk dňa. Môj muž je riadne opálený a robil zo zeminou takze bol špinavý. Hovorím mu ty môj cigoš. A on sa ma pýta ci by som chcela cigoša lebo cigoš a skinhead nejde dokopy. No co by ste mu povedali?

peter952
Odpoveď bola odstránená
hyta
23. júl 2019

@helga9 Jasné, je nezodpovedné pacienta nalievať ďalšou chemou, ak to nieje potrebné.To je ten test taký drahý, či o čo im ide? Mojej kámoške u nás povedala surovo lekárka, že jej už neni pomoci a operácia sa nedá urobiť.Na šťastie, vďaka známostiam ktoré sa podarilo zohnať ju operovali v Blave a zachránili v hodine 12.Tak čo dodať?

helga9
23. júl 2019

@hyta v Amerike stoji test 600 dolárov a u nás 4000 dolárov lebo to ide cez firmu co to kvázi sprostredkuje. Takze taký obnos žeby další biznis keby to chceš tak zacaluj

helga9
23. júl 2019

@hracka123 ako moja je trochu lepsie?

peter952
Odpoveď bola odstránená
hracka123
23. júl 2019

@helga9 ako tak ale ešte to není ono

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
23. júl 2019

@nori21 tiež sa pripájam silno držím päste

hyta
24. júl 2019

@nori21 Verím, že operácia dopadne dobre, držím palce.❤

hracka123
24. júl 2019

@nori21 držím palce

helga9
24. júl 2019

@hracka123 ahoj polepšilo sa ti?

helga9
24. júl 2019

@evilhemova Hallo ozvi sa nam ako sa ti darí.

hracka123
24. júl 2019

@helga9 ahoj dala som si chleba čaj tak uvidím tu aroniu môžem začať pit

helga9
24. júl 2019

@hracka123 no skús takú riedenu ale len trochu uvidis co ti povie žalúdok