icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
24. júl 2019

@jankastraza určite ti budu robit počas liečby kontrolné vyšetrenia ci liečba zaberá. Ja som dokonca po dvoch cykloch išla na sono na vlastnú žiadosť ze si za to vyšetrenie zaplatim a Dr bola taká ochotná ze mi sono urobila s vetou ze občas musí urobit dobrý skutok.

jankastraza
24. júl 2019

@tilly ahoj, pisala som ti par dni dozadu spravu, ale neodpisujes,dufam ti dosla.. ohladom tej knizky, napis,nech ti mozem za tu knizku poslat koruny,tesim sa na nu 😍 a inak dufam,ze sa mas fajn ❤

puf83
24. júl 2019

@helga9 áno najskôr opku a potom chemo

puf83
24. júl 2019

@jankastraza ďakujem veľmi pekne 😘, tebe prajem skoré uzdravenie a mamine nech to vydrží navždy

puf83
24. júl 2019

Musíme veriť že sa to stabilizuje ukludni nastavia liečbu a život ide ďalej, no budeme múdrejší keď pôjdeme na chemo

helga9
24. júl 2019

Fuj baby to je hic. Zajtra tak isto a piatok este viac

puf83
24. júl 2019

@helga9 heeeej príď ku nám na Liptov celkom prijemne je teraz 😉aj keď cez obed upek škvaríme sa vo vlastnej šťave 😀 no predpovedali tropické leto ale mám pocit že im to nevyšlo tu bolo teplo cca 2tyz a je tu už jeseň pretože pár dní bolo ráno 6 stupňov

helga9
24. júl 2019

@puf83 uff to by mi bodlo. Som 6 tyzden po cheme no este nechodím na slnko. Ale keď Videm von to facka jak hrom

helga9
24. júl 2019

@puf83 dneska bolo 32 zajtra ma byt tiež toľko a v piatok 34

ragulca
24. júl 2019

@helga9 u nás celkom pohodicka, ráno dokonca v dlhých rukávoch...
Sranda bola v pondelok, keď som vystúpila z auta v pp a tam 16 stupňov a ja v krataskoch a tričku, som skoro zuby vypľula 😂😂😂😂

helga9
24. júl 2019

@ragulca panecku 16 stupňov u nás v oktobri

tilly
24. júl 2019

@jankastraza ježiš, ešteže píšeš, zabudla som

ragulca
24. júl 2019

@helga9 😂😂😂, no teraz je u nás momentálne 20, a mám pocit, že ani cez deň to nejako veľmi vyššie nebolo, čiže paradicka

helga9
24. júl 2019

@ragulca no normalne závidím mne by sa fakt hodilo take pocasie. Od dnes uz zas pracujem a cely den som sedela pred pc. Ako keby bolo chladnejšie určite by mi bolo lepsie

mata9522
Autor odpoveď zmazal
nori21
24. júl 2019

Som po opke,s lekarom budem hovoriť až zajtra.Od narkózy mi bolo zle čo minule vôbec ale bolesti nemám.

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
24. júl 2019

@mata9522 verím ti ale musíme byt optimistky. Blížis sa ku koncu liečby a potom uz bude dobre. Ja sa desim ak mi zas naordinuje chemo. Uz som v pohode vlasy mi rastu. Ze mas srdiečko v poriadku sa teším.

helga9
24. júl 2019

@nori21 cely den na teba myslim ze kedy napíšeš. Tiež som bolesti nemala nadopovali ma riadne. Po opke som spala ako dudok zle mi nebolo po narkoze. Mas to uz za sebou to je hlavne a nech sa to dobre hojí.

puf83
24. júl 2019

@jankastraza poviem ti úprimne mam panicky strach stoho že aj mňa diagnostikuju no hmmm kto by nemal, dúfam že si správne pochopila že sa teším stoho že je zatiaľ OK tvoja mamina, písala som to v rýchlosti prepáč,

puf83
24. júl 2019

@nori21 supiš máš opku za sebou 😉

helga9
25. júl 2019

@nori21 ahoj ako sa cítiš?

helga9
25. júl 2019

@larike ahoj tebe ako sa darí?

nori21
25. júl 2019

Teraz som bola na preväz,uz som normalne jedla.Bola som vybrať pooperačnú epitézu.Budem cvičiť.Povedali,že zajtra alebo v sobotu pôjdem domov.

helga9
25. júl 2019

@nori21 super. Treba cvicit aj ja musim

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
25. júl 2019

@mata9522 no veď aj na teba zachvíľku prídu uz len 2 dávky potom trosku pauza a ides

hracka123
25. júl 2019

@mata9522 kedy máš 5 chemo

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
25. júl 2019

@mata9522 Veď hej7 zle som tukla