icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
22. aug 2019

@mata9522 ahoj odporúčam tiež všetko prec a dupľom pokial mas niekde v centre prsníka nádory neboj koža sa natiahne.

hracka123
22. aug 2019

@mata9522 jeden či obidva ideš dať preč a ako ty je po poslednej chemo?

nori21
22. aug 2019

@mata9522 Mňa sa spýtal aj na operačnom stole.Ja som nechcela nechať nič a ani neplánujem rekonštrukciu.Keď som bola na kontrolu tak vravel,že po liečbe ak si to rozmyslim urobia a ani som sa nespýtala;že z čoho. Asi to vedia.

emjee
22. aug 2019

@mata9522 mne museli zobrat komplet, kedze som mala inflamatorny karcinom (chytena aj koža). Rekonstrukciu mi urobili z vlastneho tkaniva - zobrali mi kozu a tuk z brucha (takze vramci rekonstrukcie aj zostihlenie 😀), po roku mi upravili druhy prsnik a dorobili bradavku.

ragulca
22. aug 2019

Kocky čítam vás, aspoň raz 2x do týždňa.... ja nemám nič nové... práca, domov a hafani... momentálne užívam stav bez deti 😊
Smutne, že nás tu pribúda...
V septembri ct, tak uvidíme čo nové... krv a markery ok

hracka123
23. aug 2019

Ahojte dievčatá čo robíte taký škaredý a upršaný deň?

helga9
23. aug 2019

@hracka123 ahoj ani nehovor a ja musim ist na stavbu dúfam ze dovtedy prestane prsat

hracka123
Autor odpoveď zmazal
helga9
23. aug 2019

@hracka123 idem zamerať stavbu

sabova3
23. aug 2019

@hracka123 tu v Košiciach krásny deň, slnečný

helga9
23. aug 2019

@sabova3 ahoj hodnotíš cvičenie v nemocke? Ruka ta bolieva? U nás bola v noci aj rano Sodoma Gomora hrmelo blýskalo sa potom prsalo teraz uz vyslo slnko trochu

jankastraza
23. aug 2019

Ahojte dievcata ,aspon nech vam uz tie horucavy skoncia,moja mamina zije v Handlovej pri Prievidzi a tam ze 38stup fuj a ona chuderka na 10poschodi este a aj ked chemo mala v novemb.poslednu stale to citi v kostiach tak jej nezavidim,ja dnes zaludok na vode tfuj aspon ze mi cerveny melon a cucoriedky chutia ,hracka123 ako sa citis? Ja uz hrdlo a pazerak trosku menej rozozrate 😂jedna zlata dievcinka mi poslala tu knizku od Evy Bacigalovej,asi ste ju uz citali Rok amazonky,je perrfektna ,ked docitam,kto ju chcete? Poslem dobre robi psychicky vystihuje vsetko co citime...

jankastraza
23. aug 2019

Ragulca drzime ti vsetky palce ❤
Hracka123 ja uz zacinam stresovat,kedy mi hufne zacnu vypadat vlasy 😭rana su najhorsie ked mi pride luto ze ich stratim bude to trvat zmierit sa ?

helga9
23. aug 2019

@jankastraza ja keď som na kratučké ostrihala bola to úľava neviem ci to mali aj ostatne no neskutočne ma boleli vlasy ale fakt neskutočne a keď som ostrihala prestalo to

hracka123
23. aug 2019

@jankastraza ahoj no ja som sa dnes najedla cestovinový tuniakovy šalát.nalievam sa všetkým možným v utorok idem na krv.dufam že bude dobrá.cistu vodu nemôžem ani citit.mne teraz marhule len idú na chuť jaj ženy to je strašné.Je lepšie keď sa skôr ostrihas na kratucko.zacalo som mať návaly tepla.

larike
23. aug 2019

@jankastraza ja som nepočkala kým mi začnú padať, po prvej chemo som zaplietla vrkoč odstrihli sme ho zvyšok išiel do hola. Štyri dni som sa nevedela pozrieť do zrkadla, keď som sa napokon odvážila bola som milo prekvapená akú mám krásnu, foremnú hlavičku. Slza nepadla ani jedna. Pre mňa by bolo omnoho horšie keby som o ne prišla vypadaním a nevedela by som si predstaviť že by som tie dlhé vlasy mala zbierať po celom dome a z vankúša.

jankastraza
23. aug 2019

@helga9 toto som dost citala,hned ako zacnem citit ze padaju ci bolia len trochu dam dolu ja som z toho dost mimo..
@hracka123 no aspon ze ti chuti ,mna ide zo vsetkeho napnut ,vecer som piekla jahodovu bublaninu a rano som ju zjedla ze pol plechu po ovocii a to neklamem ,takze tam cukryy ufff viem ze nie su dobre ked mi isiel ten kolac tak na chut som vdacna ze nieco zjem nechcem uz chudnut ,a ked som citala ako sa vyznate v tych diagnozach no mam dost musim kuk do moj.papierov no bojim lebo ja som dr povedala nech mi nic zle nepovie...len pozitivne 😅

jankastraza
23. aug 2019

@larike wau klobuk dolu nuz musim sa pozbierat a zajtra pojdem asi na to,este mam 1vyhovorku chceme istna vylet pri more ,tak by sme isli a v nedelu dam dolu ,ja mam taku male tekvicu ze neviem ci mi ta kadernicka v studiu nedala nahodou detsku paruku 😂

hracka123
23. aug 2019

@larike tebe chuti jest

larike
23. aug 2019

@jankastraza 😂😂😂

larike
23. aug 2019

@hracka123 áno chutí až moc, takéto chute som nemala ani v tehotenstve. Sú dni keď varím aj 2-3 druhy jedál, ak na niečo dostanem chuť musím to mať 😂

larike
23. aug 2019

@hracka123 počas celej doby ti nechutí, alebo iba po chemo?

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
23. aug 2019

@larike nechutí mi voda vôbec pri chemo.mam takú kovovú chuť v ústach.Ty nemáš tu kovovú chuť?

sabova3
23. aug 2019

@helga9 ahoj .je tu fajne,len veľmi dlhé dni.ruka stále rovnako,neodpuchla,ale bolesť v ramene sa zmenšila, takže aspoň to.

larike
23. aug 2019

@hracka123 áno, všetko

larike
23. aug 2019

@hracka123 pachuť mám aj ja takú, že keď varím tak to niekedy neodhadnem 😂. Skús piť Arómou mne pomáha.

hracka123
23. aug 2019

@jankastraza no čo moja už si sa voľačo najedla.ci ste už išli k moru.

jankastraza
23. aug 2019

@hracka123 ja jem vkuse jedno cez druhe,ta druha cast plechu bublaniny co som este mala pre deti som ich slusne ponukla ,ze aka mama..cakajuc,ze nemaju chut a ostatne som zdlavila,za tym 2 tie capate broskyne,hned za tym uhorky od suseda posolene plny tanierik 😱predtym pomazanku vajickovo,smotanovo,syrovo,cibulkovu s 2chlebami ved ja konecne priberiem 😆a to stale rozmyslam,ze co na veceru 😱pri more sme sa dohodli na nedelu ,muz zajtra dnes robi 😔ty sa ako citis? Co si zjedla? ❤

jankastraza
23. aug 2019

@sabova3 preco ruka opucha? To kvoli vyoperovanym lymfatickym sa tazko regeneruje? Prepac,nerozumiem sa tomu,tak ma zaujima,co ti povedali Jani,aj mna to ved caka..😥