icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
23. aug 2019

@jankastraza ja teraz žujem maliny a muž piekol rybu tak tu a predtým ešte chlebík teplý priamo s pekárne s maslom milujem maslo .Zajtra idem robiť domáci kečup mame ho radi

jankastraza
23. aug 2019

@hracka123 mnam to znie lakavo
Aj jazboznujem cerstvy chlebik s maslom maslo milujem aj ja ,aj ked to podla zdravej stravy prehresok mliecne vyrobky ,ale ja som toho nazoru,treba si dat pocas chemo vsetko co chuti okrem sladkosti ,vynimka domaci kolac- moje vynimky 🤣 ,som rada,ze ti chuti 😍

jankastraza
23. aug 2019

Ta stava aronie ste spominali je z coho ? Musim zajtra kuk ci to aj tu u nas predavaju 😅

hracka123
23. aug 2019

@jankastraza ja mliečne výrobky jem aj syry dám si načo mám chuť aronia je jarabina čierna pijem ju ráno a vecer

jankastraza
23. aug 2019

@hracka123 mas pravdu, ja by som si nevedela odpustit Parmesan,mozzarellu,eidam ,vidis? to je dobry napad,zajtra vyprazany syr na obed yess ,@helga nebude nadsena ,ona tak pekne zdravo a ja vsetko porusujem 😅 kazim moralku a aj pekavas chlebik sama? ja chcem zacat

hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
23. aug 2019

@hracka123 to je vyborne ze ti chuti ,ved konecne sa ti roztiahne zaludok ,ja stale prezuvam tiez ,ja som stastna,ze vcera bola posledna injekcia Zarzio ale dnes ju uz citim v kostiach ,asi si dam Paralen

jankastraza
23. aug 2019

A kedy po kolkej chemo zvyknu posielat na kontrolne ct ci magneticku?

hracka123
23. aug 2019

@zuzap33 ahoj ako sa máš čo máš nové?

helga9
23. aug 2019

@jankastraza aaale nieee aj Helga zhreší veď to sa neda len píšte potrebujem daku inšpiráciu co zajtra varit

helga9
23. aug 2019

@jankastraza mna poslal Dr po 4 chemo to bola vlastne moja posledná pred opkou

hracka123
23. aug 2019

@helga9 a načo si prišla čo budeš variť voľačo zdravé.?ja paradajkovu omáčku zemiaky a ktomu voláke mäsko

helga9
23. aug 2019

@hracka123 vieš co janaooo písala špagety s tofu tak asi to mam aj paradajky aj cukinu aj tofu. A v nedelu hmhm to este neviem. A zajtra varím pretlak.

jankastraza
23. aug 2019

Mnam baby robite chute
Ja spravim vajickovu polievku a ten vyprazany syr so zemiak.kasou,lebo opekane zemiaky sme mali vcera s kuriatkom pecenym,len musim zbehnut do Polskeho obchodu rano pre tatarsku omacku,lebo som si zabudla kupit do zasoby na Svk na jar 😅chybaju mi tie svk pochutky musim si objednavat donaskou z Londyna ,vy mate vyhodu staci vam zbehnut do Jednoty 😍

jankastraza
23. aug 2019

@helga9 vidis a ja som si myslela ze po kazdej al kaz.2chemo magneticka 😅

helga9
23. aug 2019

@jankastraza tak možno ty pôjdeš inak lebo každý Dr inak robi

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
24. aug 2019

@hracka123 včera som bola na odbery, sestrička povedala, že nemám žiadne žily ešte ani liečba nezačala. Vraj čistá katastrofa

hracka123
24. aug 2019

@zuzap33 no to je problém zo žilami mňa bolia.vzdy sa bojím odberov

hracka123
24. aug 2019

@mata9522 no moja už bola posledná chemo.tak výdrž.ten hrtan aj ja spálený mam

nori21
24. aug 2019

Dievčatá,boli ste na vyšetrenie kostí osteoscan,ako to prebieha?

helga9
24. aug 2019

@mata9522 juuj nech to rýchlo prejde. Teraz si mala chemo nejaký taxan?

jankastraza
24. aug 2019

Ahojte dievcata
@mata9522 aj ja mam akoby spaleny hrtan s pazerakom je to otrasne,prve 2dni ma pri kazdom prehltnuti jedla napinalo,potom po 3dnoch uz sa mi to zmiernilo..
@zuzap33 a nemas moznost nech daju picc line? Spytaj sa na to velmi to pomaha,mne to dali den pred prvou chemo ,mozes to mat v sebe az rok ,cistia to kazdy tyzden,mne chodi sestricka domov cistit to,lebo maju malo kvalifikovanych na to,este jej kavicku vzdy urobim,teda bola zatial len raz,ma prist v stredu opat,vravela,ze chodia vacsinou ku nemobilnym,ja teda som fit,ale vedia ze mam 2deti a musela by som chodit 30km na cistenie,tak mi dali sestricku,ja som v Anglicku,to by sa na Svk asi nestalo,je mi to luto,aj moja mamina sa liecila na rak prsnika,v novembri mala posled.chemo a uz je fit..skus sa spytat na ten picc vygoogli si co to je ono to vyzera hrozostrasne ale da sa na to zvyknut,mozno v tvojej nemocnici to robia..

hracka123
24. aug 2019

@nori21 hej bola som trvalo to 5hodin .pichli mi do žily volaku látku a potom som tam musela sedieť 3hoh.a potom som bola pod strojmi čo vyšetruje kosti a pod druhým voláke PET.CT

jankastraza
24. aug 2019

@nori21 a to kedy robia ? Ked magneticka nieco podozrive najde? Ci vzdy?

jankastraza
24. aug 2019

@hracka123 to je ta latka radioaktivna ze sa musis vyhybat detom?
A ty mas konecne posledny kokteil za sebou,teraz co ti povedali bude nasledovat? Prepac mozog mi vobec nefunguje zabudam momentalne vela 🙄❤

nori21
24. aug 2019

@hracka123 tak riadne dlho,ja pôjdem 6.sept vtedy mi dali termín do Košíc

nori21
24. aug 2019

@jankastraza Neviem ale onkologička ku ktorej chodím posiela každého

jankastraza
24. aug 2019

@nori21 aha,dakujem ,som zvedava ako to tu urobia so mnou