Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@hracka123 neboj,verim a teda dufam,ze ten nas mozog sa nam vrati naspat po liecbe 😅ja momentalne nemam rada ked sa moje deti so mnou po anglicky rozpravaju,vobec sa mi nechce prekladat v tej hlave ,ako oni s nami po svk doma,ale dcerka ma skoro 4 a anglictina je jednoduchsia,tak nas stale presviedca,aby sme ju nehali po angl.rozpravat,ale my si trvame na svojom,mohla by lahko zabudnut ..tym som chcela povedat,ze mozog a anglictina nejdu momentalne dokopy u mna 😅
To ale vy ste ake gazdinky? Prosim mohla by si mi sem al do spravy napisat recept na ten kecup? Ja som este nic dokopy dnes neurobila,len upratala,deti najedene,ale ine ako ten syr,co som planovala,budu mat veceru vyprazany syr,hadam nas brucha nebudu boliet
@helga9 a ty sa ako citis? Ak budes mat cas prosim posles mi recept na pretlak? Dakujem 😍
No ja dufam ze mne to vysetrenie s tym liquidom radioaktiv.nebudu davat,museli by si ma nehat v nemocnici kvoli detom juuj
@jankastraza kečup ja robím z a5kg paradajok.pol kilá cibuľu a 1kilo kápiu.pokrajam na malé časti a dám všetko variť.potom to mixujem a ochutíme škoricou horčicou octom cukrom soľou a dám variť do zhustnutia a sterilizujem
@hracka123 perfekt si poklad a ako dlho povarit?aha uz vidim do zhustnutia..ale priblizne aj tam mi mozes napisat
@hracka123 mnam ale robis chute
@jankastraza keď to už mám rozmixované a ces sitko precedene tak varím kým to není husté asi hodinku
@hracka123 ja normal nie moc zdrave,kupujem si polsku polohrubu a hladku na pecenie bo tieto anglicke su shit
@jankastraza máte blízko more.ja som už taká unavená že az
Doprcic, po viac ako 4 rokoch som z nicoho nic zacala krvacat ☹ Teda je to skor spinenie, ale necakala som to, sme na vylete mimo domu, samozrejme ziadne hygienicke potreby so sebou ☹ ešteže su obchody otvorene aj v sobotu poobede
@puf83 mne to jedna pani povedala co chodí nato FRA ze uz to bolo omnoho ľahšie oproti klasickej opke a chce ist aj na ten nôž tato ma mts na peceni. Široko daleko je to jediný prístroj aj ten ze darovala nejaká veľmi bohatá onkopacientka. A druha chodila v júli na mts v kostiach v októbri ide na kontrolu tak som zvedava aké budu výsledky. Zato som písala @ragulca nech sa aj ona informuje.