icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
30. aug 2019

@cenculinka koľko majú deti rokov?

cenculinka
30. aug 2019

@hracka123 6 a 4

ragulca
30. aug 2019

@hracka123 fuuu, tak to neviem... ja som nezistovala prečo mi nenaordinovali oziare

zuzap33
30. aug 2019

Už som po mri, preukazali sa nalezy na peceni 31mm a 34mm. Doktor na sono ich však narátal nejak viac. Tak to som teraz zmätená. Čo je presnejšie. Na kardio v stredu a v štvrtok by malo začať chemo

zuzap33
30. aug 2019

@ragulca niekde som čítala, že najnovšie keď sa zobere celý prsník tak sa už oziare nedávajú

hracka123
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
30. aug 2019

@hracka123 plazim sa stále na dne, ale uz začínam dvíhať pomaly hlavu, aby som aspoň pozrela na hladinu vysoko nado mnou

hracka123
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
30. aug 2019

@hracka123 haha nefajcim, to nechavam svojmu muzovi, ten posledne dni pripaluje jednu od druhej

hracka123
30. aug 2019

@zuzap33 jaj bože čo nás ešte všetko caka

zuzap33
30. aug 2019

V pondelok a utorok idem do prace, prist na ine myslienky

ragulca
30. aug 2019

@zuzap33 aha... tak možno je to práve tým... ja nejako nerozoberal vo mi dávajú, či nedávajú... sak sú to dr, tak verím, že robia to najlepšie ako vedia 😉, teda aspoň ten dr, ku ktorému chodím teraz

zuzap33
30. aug 2019

@ragulca pokým pozistuju co všetko mám a nemám tak to so mnou veľmi lieta, keď už budem vedieť čo a ako, kedy začnem konečne s liečbou myslím že to bude omnoho lepšie. Pani primarku na onkológii si veľmi vážim a úplne jej verím

hracka123
30. aug 2019

Bože baby to je hic 38Cukazuje a nemôžme ani slnko sibne má ja cez leto vždy na slnku v bazéne a teraz nič bože to je za trest😩😭😢

nori21
30. aug 2019

@hracka123 U nás 34 stup.vo vnútri 29 hrôza.

sabova3
30. aug 2019

@hracka123 presne toto aj ja.tak by som išla ku vode, poležat,poopalovat a ja sedím doma

helga9
30. aug 2019

@zuzap33 pevne verím ze tie dve sa zlikvidujú

zuzap33
30. aug 2019

@helga9 zacinam v to dufat aj ja. V ramci lepsieho myslenia som upratala chlapcom celu skrinu a vrhla sa na triedenie ponoziek...

helga9
30. aug 2019

@sabova3 ahoj kľudne chod k vode nemáš žiadny dôvod sedieť doma. Buď niekde pod stromom alebo slnečníkom. Ja som bez problémov zvládla Chorvátsko.

hracka123
30. aug 2019

Baby ako cvičíte s rukou kde vám brali uzliny lebo mňa dnes volalo boli

jankastraza
30. aug 2019

@cenculinka ahoj, to ti chuti zo steroidov, co ti dali po chemo,ci? bud rada,ze ti chuti,omnoho lepsie,akoby ti nechutilo a zacala si chudnut,mne chuti jest a aj tak neproiberiem,ale to cely zivot

jankastraza
30. aug 2019

@zuzap33 to je dobre,ze pojdes do prace ❤

jankastraza
30. aug 2019

@hracka123 ahoj, ja chodim normalne stale von,aj ked sme mali 32 stupnov ,na plazi sme dali slnecnik ,klobuk ala Brigitte Bardot,okulaaar a ides.. teraz mame len okolo 22 stup tak stale behame po vonku s detmi,lebo uz z nich zinfarktujem doma,konecne v stredu idu do skoly.. ved sa neda upratat ked su doma,upracem,otocim sa a bojim sa otocit naspat,ze ako v horore zase rozhadzane..
kukni si na nejakej oficialne j stranke cviky,aby si si viac neublizila,ale Janka @sabova3 bude vediet urcite ake cviky..
a ako sa dneska citis? ja uz tiez kokteil vo stvrtok juuuj blizi sa nam to
to skutocne mate ozaj ako za trest take hice, keby si v bazene je to ine al na dovolenke,vydrz moja

hracka123
30. aug 2019

@jankastraza ahoj no mne onkologicka povedala že počas chema nemám chodiť na slnko .strašné bolo horuco tak dnes len vo vnútri upratujem furt dookola.neviem prečo ale dnes mi len sladké ide na chuť strašné spravila som čučoriedkový bublaninu no si vieš predstaviť ako padla.Fuuuj chemo v pondelok.Ale čo zas zajtra variť hroza

jankastraza
30. aug 2019

@hracka123 joj tak to ta uplne chapem s tou bublaninou, mne teraz stale idu na chut kolace a hlavne bublanina ,je super,ze ti chuti,zase budeme bez chuti jest po chemo 😖 tak len papaj,ja som prve 3dni v den chema a 2po dokazala zjest len cucoriedky a melon a pecene kura v den chemo a teraz ma nadrapuje,ked si nan spomeniem,este stastie,ze to bolo z KFC a nie to,co doma robim...
to mas uplnu pravdu s tym chodenim von sa naozaj nesmie na slnko, ja som len mala stastie ze po 1 som sa citila fajn a zahalena som chodila,nemame take horucavy,predsa aj ked je 32 pri mori je to citelne ine..uz verim,ze coskoro sa to umudri a zacne sa vam ochladovat,pre pana jana ved uz september,nech mate pekne babie leto prijemne..dneska ma bola navstivit kamaratka,ona je taka vesela kopa,je Nemka a robi v British Airwawes uz vyse 30r letusku,pracujeme spolu u mna v butiku,ona tam robi len pre radost,tak vzdy ma rozveseli a dohodla mi na utorok s jej kadernockou dvornou,ze ma ostriha na jezura,tak uz sa mi to blizi a vlasky mi inak este drzia,nosim copik

sabova3
30. aug 2019

@jankastraza ahoj.tak ja som prišla z tej nemocnice celá ubolena.vsetko má bolí,aj ruka hlavne rameno,neviem ruku dvihnúť pred seba.taka zvláštna bolesť,asi jak reuma.

jankastraza
30. aug 2019

@sabova3 och Jani, to si vela s nou cvicila? aj masaze ti robili,ci ako? Moc mi to je luto,kiezby sa to zmiernilo uz konecne,dufajme,ze ked horucavy skoncia,ak to ma efekt na to..

jankastraza
30. aug 2019

@sabova3 budes potrebovat pravidelne rehabilitacie a cvicenia,vsak? co som tak citala na breast cancer stranke,musim prestudovat a ak najdem nej cviky poslem ti..

hracka123
30. aug 2019

@jankastraza no mne už začínajú vykukat také malé vlasy tak dúfam že už vydrzia

jankastraza
30. aug 2019

@hracka123 jeeej to je super sprava , vidis pomalicky sa dopracujes k uspechu, vyliecis sa a este si coskoro ucesy fotky budeme posielat a radit 😍💃❤❤❤