Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@ragulca a ty si vedela uz od zaciatku,ze si mala metastazy? alebo sa ti spravili az potom? uz ked ti robili na zaciatku ct a mri ti povedali?
@hracka123 ahooj, no onkologicka ked ma zbadala,tak bola nadsena,lebo som prisla vysmiata vyfintena a este s vlasmi,bola nadsena,ked som jej porozpravala,ako som zvladla stavy po 1chemo,znizila mi steroidy kvoli tomu paleniu v hrtane a pazeraku,povedala ze to z toho,tak mam skusit po chemo polovicnu davku.. a tesili sme sa spolu,ze ct aj magneticka bola uuplne cista.
@jankastraza vieš čo celkom dobre boli bratove malé deti tak som sa tešila ale by som len jedla dneska som si musela ešte aj praženicu robiť také chute hruza hlava ešte boli?a už sa psychicky pripravujem na pondelok na chemo vôbec sa mi nechce ísť fuuuuj
@cenculinka ahoj no ako sa ty vodi.co vlásky?
@jankastraza no ka som mala prvú operáciu a povedali mi koľko uzlín mi vybrali pozitívnych... takze od operácie som predpokladala, že budú mts
@jankastraza no Helga a osadenstvo by si odlozilo nohy do vitríny keby to slo

baby, my sme dneska hmatali s onkologickou moju lymfaticku tu chytenu a je o dost zmensena po 1 chemo 😵 tak sme sa tesili,som sa jej pytala,ze aky ma plan so mnou po chemo,povedala,ze tak do 3-6 tyzdnov po chemo planuju so mnou op mastektomiu 1,tak ze ak planujem,budem moct ist na dovolenku,tak to nech si pise ,ze planujem 😂
a mne este zatial echo srdca ani ine vysetrenie,ci ekg nerobili,uz mi musia urobit..som prekvapena,ze pred chemo to nestihli vsetko porobit..
@helga9 len si to uzite ❤ daj si za mna sacherovu tortu,urob vynimku ,viem,ze jes zdravo 😎
@hracka123 verim ti,ze sa ti nechce ist v pondelok 😔 budem na teba mysliet,je to dalsi krok vpred ,uz nie dlho a budes to mat za sebou 😍❤ zostanu len hnusne spomienky
juj taku prazenicu mas pravdu,veru si rano spravim a vela cibulky luuubim
@ragulca vidis a ja som myslela,ze to este pred operaciou ti to potvrdili z ct a magnetickej
@jankastraza dneska to bola zmrzka ale kukala som na koláčiky no zajtra neviem neviem ci odolam
@jankastraza nie, nie... ja som mala opačný postup ako väčšina z vás. Ja najprv op, potom chemo. Takze pri opke vybrali uzliny a myslím, že medzi prvou a druhou chemo som bola CT, MMR, osteoscan
@jankastraza ahoj kde plánujete ísť na dovolenku?
@ragulca ahoj a koľko si mala zlých uzlín?
@hracka123 vodí sa mi ku podivu vynikajúco,až ma to desí 😂 vlasy pomaly lezú dole,nahanam ich po celom dome,aj by som si ich mala umyť aj sa bojim či mi na hlave ešte niečo ostane 🤔 inak ja mávam nenormálne šťavy hladu a pažravosti,normálne cítim jak priberám preboha...a keby som jedla niečo normálne,ale ja mám neskutočnú chuť na čokoládu - doteraz som ju nikdy nejedla...fuj
@cenculinka ahoj no mala by si sa ostrihať na krátko.aj ja priberám už som 4kg pribrala.
@cenculinka 22 pozit
@ragulca aha ano ❤❤❤
@ragulca aj ja som mala najskôr operáciu a až potom chemo...no mala som zlú 1 uzlinu z 11
@jankastraza ahoj Jani čo robíte posledný prázdninový deň
@hracka123 už som týždeň ostrihana 😂 deti pozerali s vyvalenymi očami na mňa 😂 som im vravela že keď majú oni aj oco krátke vlasy,ostrihané sa aj ja,aby sme boli rovnakí 😍

@hracka123 haha, nie, nie... to už keď toto vzdám, to znamená, že koniec sa blíži 😂😂😂