Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@sabova3 dufam to nie je moc drahe? aj ti dali cviky,co mas cvicit doma? citala som ,ze sa musi cvicit pravidelne,teda odporucaju..
@jankastraza Jani napísala som ty súkromnú spravu
@jankastraza ani neviem že mi dali nejaké steroidy 🙂 či to do tej infúzie mi dali?ja ani neviem že sladkosti existujú,ja len klobásy, mäso, salámu...a teraz????ani nezaspím večer,kým nezozeriem celú čokoládu,veď to nie je normálne ☹ som pekne schudla pred chorobou a teraz sa nejdem doneste sladkého...cez deň v pohode,jem si zdravo,spenatik,brokolica,zelenina...a príde večer a je to tu 😀 ale veď čo,chuti mi,tak to zjem 😂
Inak baby,poraďte mi čo by som mala/nemala jesť,nech tomu môjmu telu trocha pomôžem 🤔 lebo na nete je toho veľa a všade píšu niečo iné hmmmm...
@jankastraza tak asi sedem eur jedna masáž.a treba aspoň desať po sebe.
Ahojte dievčatá čo robíte túto strašné horúcu sobotu u nás sa griluje a ja sa len v chládku skrývam no neporazí vas
Baby moje doniesli mi svadobné zákusky a len kukám a chodím okolo nich dať či nedať čo robiť to je strašné asi zhresim a dám čo?

@jankastraza áno, každý druhý mesiac by som si mala zaplatiť lymfomasaz.