icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

sabova3
4. sep 2019

@jankastraza no ja to mám teraz prvý krát tak .neviem,asi je to kôli tomu,že je to laparoskopicky,neviem.no ale čo je veľa tá je veľa.uz by aj stačilo.

jankastraza
4. sep 2019

@sabova3 aha ,ano,to mas pravdu,to je preto,lebo laparoskopicky,ta tekutina je dolezita pocas toho procesu operacie, ako dobre,ze to mozu laparoskopicky urobit a nerobit velke rany... vydrz janka, vsetky na teba myslime, konecne zajtra to budes mat za sebou a vyhoda je,ze uz to nebudes musiet nikdy zase podstupit.❤

jankastraza
4. sep 2019

dievcata kukajte tak zo zvedavosti sa mrknite,ako tu v Anglicku davaju lieky proti nevolnosti po chemoske ,dostanete zoznam a presne vypisane casy ako lieky brat,som presne minule dodrziavala a zle mi vobec nebolo... ak teda trosku rozumiete po angl.sa mi to zda strasne vela,lebo som pocula,ze na Slovensku vam daju len 1druh tabletky proti nevolnosti?

hracka123
4. sep 2019

@jankastraza bože to toľko veľa si brala?

jankastraza
4. sep 2019

@hracka123 no a zajtra ma to caka zase po 2chemoske,takto to tu davaju..ved som bola ako zdrogovana,ale hlavne ze mi zle nebolo,4dni som nejako vydrzala a na 5den ked som uz nic,len injekcie Zarzio ,som sa citila akoby ani chemo nemam..ale tentokrat uz steroidy mam skusit o polovicu mensiu davku,aby ma zas nepalil ten hrtan a pazerak,vies... onkologicka vravela,ze to zo steroidov..

helga9
4. sep 2019

@jankastraza panabeka neblázni. No pri červenej som si dala jednu denne prvé 2 dni aj to len preventivne a nic mi nebolo. No tak toto je raz veľa na mna

jankastraza
4. sep 2019

@helga9 no vidis, mne povedali sestricky,ze mi dali najsilnejsiu moznu cervenu EC,tak asi preto takto davaju..oni v ziadnom pripade netoleruju take,ze by som mala mat zvracanie al hnacky,okamzite mi kazali telefonovat,ak take nieco budem mat,tu sa velmi staraju...aby bolo co najlepsie...

sabova3
4. sep 2019

@jankastraza no u nás bolo tak,že po chemo asi týždeň sestrička mi zavolala na mobil a pýtala sa,jak mi je.jasne,že nevolala len mne,ale každému,kto bral chemo.

jankastraza
4. sep 2019

@sabova3 wau, to mi pripada jako vo Fantozzi komedii...,mne nikto nevolal,lebo ma radsej zdrogovali a vedeli,ze mi nic nebude ,akurat,ze som videla dvojmo 😂

hracka123
4. sep 2019

Joj baby zhresila som dala som si taký dobrý nanuk.@helga si takú chuť spravila musela som si polievku kelovu robit

cenculinka
4. sep 2019

@nori21 ja mám druhé 16.9. 😉

cenculinka
4. sep 2019

@jankastraza mne dali ráno pred chemo takú tabletku,vraj 5 dní by mala pomôcť proti nevoľnosti,je pravda,že mi zle nebolo...okrem toho mi predpísal 3*denne Costi - domperidon,beriem ho už tri týždne...inak nič viac 😉

helga9
4. sep 2019

@hracka123 keď ja ti napisem co som vcera od nervov pojedla tak to hruza. Odišli sme od Dr ze ideme na obed. Ja uz vedela ze zle je bo nahnevaná a hladná to je u mna vražedná kombinácia. Tak ideme do restiky. Predjedlo bagetku s pomazankou z údeniny no teda hovorím si biele pečivo nejem a údeniny uz vôbec no je to len predjedlo dám si však to len kúštik. Polievka gulasova s hovädzím mäsom ani to nejem ale som hladná trochu si dám. Po polievke si hovorím no musim aj dačo zdravé tak som si dala grilovaný encián so šalátom to zdravé je akože ten šalát. No prišiel dezert dukatove buchticky s vanilkovo cokoladovym krémom jasne ze som to zozrala aj tanier som oblizla keby mi doniesli za vedro aj to zozerem. No este som neskončila. Prídeme domov ja nasrata lebo som zabila cas nadarmo a čakalo ma veľa roboty. Hovorím mužovi urob mi puding. Jasne ze urobil no jeden mi nestačil trebalo mi dva a so šľahačkou. Vtedy som uz myslela ze prasknem lebo pred pudingom som zjedla polovicu vegánskej čokolády. Ale keď uz muž začal robit na večeru langoše to uz mi bol konec. Myslíš ze som si nedala? Jasne ze hej. No to som uz ledva dýchala. Ale spala som jak bábätko a o 5 rano som fičala jak striga na metle taká som bola naspeedovana. Takze jeden nanuk moja?

hracka123
4. sep 2019

@helga9 no tak to bola riadna bomba včera bože tie langose

helga9
4. sep 2019

@hracka123 mama mi robieva cesto a to v chladničke mávam aj tyzden Veľmi lubime s balkánskym syrom paradajka paprika uhorka. Bože zase žrádlo vcul som jedla uz nemôžem viac.

sabova3
4. sep 2019

Joj nehovorte o jedle,ja jedla dnes len ráno.

hracka123
4. sep 2019

@helga9 langoše sú so špaldovej múky?

helga9
4. sep 2019

@hracka123 nie z klasickej

helga9
4. sep 2019

@sabova3 ježiš to by som uz klince obzierala

helga9
4. sep 2019

@sabova3 ježiš to by som uz klince obzierala

helga9
5. sep 2019

Dobre ranko dievcence. Vyspinkane? Ja fungujem uz od 5 rano. Začala sezóna mam veľa prace. Poraďte co variť. Polievku kelovu este mame na dneska. No co druhé?

helga9
5. sep 2019

@jankastraza mas dnes chemo ze? No drž sa moja hlavne aby po bolo dobre ale keď ti toľké lieky dávaju tak nech aj účinkujú

helga9
5. sep 2019

@zuzap33 držím palce!!

sabova3
5. sep 2019

@helga9 Diky.zatial som na izbe, možno o desiatej má zoberú.bojim sa pichania.

helga9
5. sep 2019

@sabova3 Joj verím ti. Všetko bude v poriadku. Mna na sále pichli na hanku hore

hracka123
5. sep 2019

@helga9 ahoj to čo od 5 robíš?ja robím halušky bryndzove

helga9
5. sep 2019

@hracka123 raňajky medzitým rozpočty kávu dám prať bo susit od 7 mam telefonáty lebo firmy vtedy začínajú mam stále co robit

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
5. sep 2019

@mata9522 parada no tie zilky naše. Držím palce k dobrým výsledkom

zuzap33
5. sep 2019

Uz to tecie, moja prva chemo