icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
jankastraza
20. sep 2019

@hracka123 ja tiez dufam,ze mi vsetko nevypadne,ved to hruuza...
no je vela vela studii a vyskumov, samozrejme,ze treba co najzdravsie ako je mozne,ale kazdy ma individualny nazor a je to len na tebe s cim suhlasis a ci mas pevnu volu,je vela studii,ze keto dieta je zdrava a podporuje liecbu rakoviny,vela ludi sa vyliecolo z cukrovky a podobne,ked zacali ,zmenili od zakladu stravu,moji vsetci kamarati,co mam partiu,su na keto diete ,vedia ze lubim sladkosti,tak mi zazlievaju a dvihaju obocie,ze praveze ja by som nemala,keto je zalozena na tukoch,prijimas zdrave tuky a vysadis uplne cukor,ale mozes mliecne vyrobky,kozie, kravske...bielkoviny,ja som skusala,strasne som schudla z toho,nemala som energiu,ale to bolo v obdobi,ked sme sa dozvedeli diagnozu,tak nebol spravny cas na taku obrovsku zmenu stravy pre mna,teraz sa snazim aspon jest zdravo,co najviac obmedz sladkosti,cukor,zahlienuju organizmus,treba sladit ovocim vraj,ani mne to nestaci,nemam silnu volu,my sme ale od zakladu zmenili detaily v kuchyni,len organic oleje, avokadovy,olivovy lisovany za studena, vela zeleniny,orechov,ryby sme zacali,co predtym vobec

mata9522
Autor odpoveď zmazal
ragulca
20. sep 2019

@hracka123 no... mala som toho dosť, v utorok sme pochovali otca... tak len tak semtam tu spravím kuk...
Bola som aj na ct, výsledky ešte neviem...

larike
20. sep 2019

@hracka123 včera som mala trochu bolesti, dnes už nie. Dnes mi bolo na zvracanie a bolí ma hlava aj mi dali infúzku, ale nepomohla.

hracka123
20. sep 2019

@ragulca no moja to my je luto drž sa a CT aby dobre dopadlo

helga9
20. sep 2019

@ragulca úprimnú sústrasť. Výsledky držím palce

hracka123
20. sep 2019

@mata9522 ahoj ja som tak myslela že keď dlhšie stal normálne s cukortalnel tak čo mi to za med dáva ten sused?

helga9
20. sep 2019
hracka123
20. sep 2019

@larike ahoj a brali ty obidva prsníky či len jeden.?aj uzliny brali

jankastraza
20. sep 2019

@ragulca Uprimnu sustrast tebe a celej rodine,aj ja som stratila ocka, viem,ake tazke to je ☹ Bud silna a hlavne nech su vysledky dobre ! ❤

sabova3
20. sep 2019

@ragulca úprimnú sústrasť.

helga9
20. sep 2019

@sabova3 ahoj moja ako sa mas? Bolesti mas?

larike
20. sep 2019

@hravka123 nechceli naraz obidva a uzliny brali

mata9522
Autor odpoveď zmazal
mata9522
Autor odpoveď zmazal
ragulca
20. sep 2019

Dievčatá dakujem...

helga9
20. sep 2019

Dievčatá keby sa mi tak chcelo ako sa mi nechce.

hracka123
20. sep 2019

@helga9 a čo robíš ešte pracuješ? Veď je piatok

helga9
20. sep 2019

@hracka123 no pracujem ale tak s prestávkami ze co bolo súrne som urobila medzitym som dala prať variť a poobede hodinku na gauči a tmolim sa sem a tam lebo sa mi fakt dnes nic nechce. Ty dnes ako?

hracka123
20. sep 2019

@helga9 varila prala zehlila a dosť paradajok ešte pooberala v záhrade tak neviem čo sníma.

larike
20. sep 2019

@ragulca úprimnú sústrasť

zuzap33
20. sep 2019

@ragulca úprimnú sústrasť

hracka123
20. sep 2019

Baby dajte volaky typ čo zajtra variť vôbec neviem

janaooo
20. sep 2019

@ragulca uprimnu sustrast
@hracka123 ja rodine zajtra fazulovu polievku, bravcove pecene, knedlu, kapustu, to dufam bude aj na nedelu. Dnes odvcera karfiolova polievka muzovi leco, detom dukatove buchticky.
Ja este odstavujem, tak mam po starosti :D

nori21
20. sep 2019

@hracka123 Aj ja rozmýšĺam že čo.

nori21
20. sep 2019

@ragulca Úprimnú sústrasť,drž sa.

sabova3
20. sep 2019

@helga9 ahoj.tak v rámci možností sa dá.bolesti ani nie sú,len je to nepríjemné mať to na chrbte.v noci len na chrbte alebo na jednom boku môžem spat..doktorka za mnou behá dvakrát do dňa.uz mi to vadí.je to jej vina,jak som dopadla,ak by sa necítila vinná,tak by tu toľko nebehala.a stále dookola,je mi to ľúto.

helga9
20. sep 2019

@sabova3 no ja nato nemám slov ja dúfam ze sa z toho rýchlo vystrabis a hlavne nech oblička ti ostane veď to neni sranda si mladá žena