icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

hracka123
26. okt 2019

Joj dievčatá ja dneska takú smolu mala robila som s chryzantenama doma pestujeme a tak ma dostipali dve osi že az

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
26. okt 2019

@hracka123 nemas nejaké Zennaro aby si zobrala?

hracka123
26. okt 2019

@zuzap33 nie nemam

hracka123
27. okt 2019

Dobre ráno dievčatá ja od šiestej už varím čo nemohla spať ruka opuchnutá ale boli menej

zuzap33
27. okt 2019

@hracka123 ja som dnes konečne poriadne spala a to fajnych 11 hodín. A čo fajne varís? Ja budem na obed robiť vyvar z domácej sliepky a morčaci stroganov s ryžou a hranolkami.

hracka123
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
27. okt 2019

@hracka123 ako normálny stroganov z hovädzieho, ale tento bude z morčacieho mäsa

hracka123
Autor odpoveď zmazal
hracka123
27. okt 2019

@helga9 helga kde siiii

helga9
27. okt 2019

@hracka123 ahoj ja som hore od 5 lebo to je teraz 6 tak vzdy vstávam. Vcera som bola cely den v záhrade chystám na zimný spánok. Zrobila som sa jak svina vyjeb... listy zo stromov som hrabala. Ja dnes taký jednoduchý sup sup obed do uzatváracieho pekáča dávam na spodok zemiaky na kocky pokrájané nato kyslú kapustu a na vrch kuracie stehna. To je rychlovka len raz otocim stehna nic viac s tým netreba robit. A popritom som v záhrade este kvetináče musim popratat. A záhradný nábytok schovať vankúše a tak. Keď ma prísť to ochladenie nech mam pokoj a budem si prdel vyhrievať pri krbe. A to este cintorín nachystat by som dnes chcela.

jankastraza
27. okt 2019

@helga9 👌❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

helga9
27. okt 2019

@jankastraza nevladzem úplne som KO. Uz som na gauči.

jankastraza
27. okt 2019

@helga9 no vidis to? Musis si to rozdelit 😅😅

helga9
27. okt 2019

@jankastraza no ma sa ochladiť neni cas rozdeliť

sticker
hracka123
27. okt 2019

@helga9 zajtra idem do tej NR dúfam že to najdeme

helga9
27. okt 2019

@hracka123 aj ta poslali konkrétne k niektorej Dr?su tam asi dve

hracka123
27. okt 2019

@helga9 vie čo idem cez tetu mám v Nitre ona vybavovala dr

zuzap33
27. okt 2019

Myslim, ze som sa dnes uz definitivne spamatala z tretej chemo a chvalabohu aj moje traviace ustroje

17zuzka6
27. okt 2019

Mamina ide zajtra na štvrtú chemo, ako to ona dnes nazvala, že ideme zajtra na "liekojed" a možno už budú aj výsledky z vyšetrenia kostí, tak uvidíme zajtra ako bude... dobrú noc vám prajem všetkým 🙂

jankastraza
28. okt 2019

@helga9 ahoj dneska verim,ze lepsie?ja som bola vcera posediet s babami,jedna z nich narodky,ale vzdy ma tak stve,ked sa tvaria, akoby som mala zajtra umriet,viem,ze je to tym,ze nemaju dostatok inf.o tom,ze uz sa to da liecit a ked sa to vrati,znova liecit,Len aj tak mi to robi zle chapes?

sticker
jankastraza
28. okt 2019

@zuzap33 Zuzi,konecne,uuuplne citim s tebou,ja som bola po tejto n4 a novej-bielej 9 dni k.o.,po cervenej som bola ako srnka na 3den,najviac ma ubijali tie krce tychto 9dni a hnacky,bala som sa niekam ist a na 10den akoby seklo a som bola ako rybicka,dufam sa dnes uz citis este lepsie ako vcera?

jankastraza
28. okt 2019

@17zuzka6 Zuzka napis nam potom ako to mamina zvladla po chemo a co tie vysledky,nezabudaj,moja mamina to tiez ma za sebou a je uz total fit a ona mala aj prsnik aj tumor co vajecnikoch tak jej museli vsetko naspodu vybrat...a teraz uz neberie ani 1 tabl 😍

helga9
28. okt 2019

@jankastraza ahoj no toto je bežne tie blbe pohľady súcitne atd ja zato som nechcela aby to ľudia okolo vedeli presne tie pohľady a blbe reči drž sa bojuj a ako sa mas co človeka akurat naštve. Ale som rada ze ti je lepsie. Ale je to presne ako si napisala oni nevedia každý je nad vecou len pokial sa ho to nezačne týkať.

zuzap33
28. okt 2019

@jankastraza este v sobotu som mala tie wc stavy, ale včera akoby sa šiblo čarovným prútimom a prestalo to. Presne to isté sa mi opakuje zatiaľ po každej chemo. A tie reči poznám, minule sa ma moja 70 ročná krsna po telefóne pýtala že vraj akú mám prognózu. A že je na návšteve, očividne som skvelá téma na rozhovor u dôchodkyň.

zuzap33
Autor odpoveď zmazal
zuzap33
28. okt 2019

@helga9 ty nevieš, že onkologický pacient má len ležať a bluvat do vedra? Jedna kamoška sa ma opýtala, kto mi vedie teraz domácnosť. Haha, veď ja

jankastraza
28. okt 2019

@zuzap33 to si uuuplne presne vystihla!!! Do bodky! Ja napriklad teraz este omnoho viacej urobim doma samozrejme ako ked som chodila do roboty vsak ma ide porazit aj sedim Len 2 mun a aj to pisem Al rychlo citam nieco..vsade na bicykli,co peso,oni nechapu ako mozem ist na bicykli ked mam chemo 😂si asi myslia ze miesto toho si mam truhlu tahat za sebou? Ved mam casto pocit ze s prepacenim vyzeram lepsie ako ostatni rodicia v skole am ma chapete ako to myslim,vsetci sa Len stazuju...neznaaasam ked sa ma pytaju s tym ksichtom ako sa mam 😡
Inak aj mne akoby carovnym prutikom ozaj preslo vsetko v jedno rano az som bola prekvapena

jankastraza
28. okt 2019

@helga9 presne presne