Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Teraz som v Košiciach na usg brucha,všetko je v poriadku a teraz idem na genetické vyšetrenie.
@janaooo wau si riadne silna,ja byvam po chemo 2 dni uplne k.o.ale mne tu davaju plno liekov oblbovakov a plus steroidy ,ja vtedy nevarievam ,este aj do prace si isla to je fantasticke
@helga9 aj ja mam slepaciu polievku so vcera,haha a tiez neviem co druhe,vcera si predstav mi konecne robili to echo srdca,nikdy nezabudnem ako sa Dr smiala ze ha ha mali sme vam ho robit uz v juli a zabudli sme na vas,no ha ha velmi som sa zasmiala dr.nuta...velmi smiesne vzhladom ze je skoro november a som vo vyse pol chemo ,tiez Tu maju riadny bordelv zdravotnictve
Baby a aj si natierate hlavu alebo skor plesinku 😅nejakym olejcekom? Mne zacali rast vselijako ale predsa vlasy a neviem si spomenut ktory olejcek sa to odporucal?urcite bude nejaky mastny a to bude fuj pod ciapkou vnoci,mam take spec.tonikum z Weledy tak zatial skusim to,to mi este kedysi kamoska kupila,ked som hadzala blond hrivou ze aby zhustli fnuk
@jankastraza Jani nesla som do roboty, lebo som nevedela, ako mi bude, ale keby viem, ze budem takto, tak idem :D
no sak chvalabohu, ze mi je dobre, ale este neni koniec. aj vlani mi najhorsie bolo 2az5 den po podani, takze este to moze prist. a teraz som dostala len 1typ chemo, ale ak mi to schvalia,t ak budem dostavat dve a to uz bude urcite tazsie pre organizmus.
a mas v pohode to echo? ja tu chodim pred kazdou chemo na ekg. Na echo som bola vlani pred zatim prvej chemo.
Hlavu som si nenatierala, a vlasy mi narastli pevne,huste.
@jankastraza ahoj ja som natierala olivovým olejom z lekárne čistým
@janaooo no dufajme ze ti nebude moc tazko a aku chemo mas teraz? A potom ? Ja mam teraz tiez Tu 3 kombi. Perjeta, Docetaxel a Trastuzumab to je zabijak,EC predtym bola paradicka
No echo poviem ti dr mi nechcel povedat iba somral ze "vy chudi a tucni ludia to je problem nahmatat pekny obraz mi tam rebra stlacal nemohol najst pekne vyhlady na tie aorty,ja uz vystrasena som sa ho pytala ci vsetko ok a on pssst ticho,toto je Len zakladne echo takze to bola jeho odpoved a pytal sa co vela sportujem Lebo ze sportovci maju slimacie srdce no mam dost choval sa uplne ako MrBean doslovne,mozno su rodina 😂ved MrBean byva Tu pri mne v Oxforde 😂taka pikoska,ked som bola mlada pred 14rokmi som ho obsluhovala chodil do restiky kde som robila na slimaky a ryby,lebo cez cestu byva,velmi zlaty clovek mily
A dakujem za radu aj ja si myslim ze narastu pekne tak co tak sampon mam special
@helga9 vidis ten je ozaj dobry na vsetko skusim 😘
@jankastraza teraz som dostala Caelyx a schvaluju mi Yondelis
@jankastraza mna strasne svrbela pokožka hlavy musela som natierat
@janaooo fuha to neviem
@helga9 no aj mna
@jankastraza ja som pri červenej mala aj pokožku veľmi suchu hlavne ruky a nohy az tak ze normalne som bola biela. Teraz pri paklitaxel to nemám.
Prosím máte pri chemoterapii niektorá skúsenosti s piccom? Ďakujem. Je to dôležité.
@lula94 picc ma @jankastraza Ja si ho idem dat 12.11.
Dievcata...na rakovinu je velmi ucinna potravina a to cisty CBD olej z konope bez THC od spolocnosti Kannaway. Zabija rakovinotvorne bunky, pri chemoterapiach Vam chrani este k tomu tie dobre. To by mal uzivat kazdy človek, zdravy, chory...kazdy. Ako ked pijete vodu, zjete chleba,....A nie je to len na rakovinu. Kazda choroba vyvolava nerovnovahu v tele...a CBD nam doda telu prirodzene latky ako su kanabinoidy.....ktore nas Endokanabinoidny system potrebuje - je nadriadeny imunitnemu, nervovemu, a hormonalnemu systemu. 😏
@helga9 aj ja som to mala a teraz pozorujem len tvar
@lula94 ahoj,je to perfektna vec,sice trva,kym si zvyknes,ale ked mi robia odber Al davaju chemo absolut nic necitim ,ked sa sprchujem Al kupem dali mi special natahovaci rukav vodovzdorny,ja som v UK,takze mne chodi sestricka domov cistit kazdy tyzden,to sa musi cistit kaz 10dni max,urcite odporucam
@hracka123 snazim sa. Aj ked cez vikend som mala nervy pred chemo, tak som od nervov "zožrala" 2 milka cokolady a biely rozhlik s maslom a sunkou. Veci co som uz teda strasne dlho nejedla... ale nervy spravili svoje. Inac aj teraz po chemo by som nejak furt jedla. Ale snazim sa ovladat a dam si ovocie, ked mam chute.
@jankastraza aha tak tu to bude odlišné. Prosím a ako sa to zavádza a kde? Kadiaľ to vedie

@hracka123 dobre rano, ja som vcera vecer robila zeleninovu hrachovu polievku s krupicovymi haluskami, to bude este aj dnes. Vcera som kupila halloweenske cestoviny v lidli :D tak budu cestoviny so smotanovo sunkovou omackou bude druhe. Pre seba nieco s kyslou kapustou, bud len pomiesam s uvarenymi zemiakmi alebo ak sa mi bude chciet tak s haluskami, na to navrch opeceny tempeh.
inac po vcerajsej chemo zatial v pohode, trosku som vcera citila unavu, ale nic strasne. Dnes som asi aj do roboty mohla ist 🙂 vecer si zacinam pichat prvu injekciu, tak uvidim co bude po nej.