Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@jankastraza no to mám teraz najväčší nerv, že 3 dní zabijem v nemocnici. Len za depku chytím, keď tam tých vazne chorých, starých ľudí budem na onkologii vidieť.
Ja som každému kto plakal povedala, že plač mi nepomôže, že nech to berú ako fakt, proste je to tak.
@jankastraza tak teraz sme prišli,4tá chemo za nami a výsledky kostí bez MTS😊❤️❤️❤️ veľmi sa teším...uvidíme ako bude..zvykne jej o pár hodín začať nevoľnosť tak pôjdem ju pozrieť večerom že ako bude...a 18.11 posledná chemo...
Dnesna krv ok. Buducu stredu sono, magneticka, odbery. A v piatok by malo byt dalsie chemo
@janaooo pýtala som sa dr ako je to s tou neulastou. Vysvetlila mi, že je tam dohoda farmaceutických firiem, ktoré ten rozdiel čo by sme mali doplácať vyrovnajú oni. Injekcia stojí 800 eur a oni keď zaplatia ten rozdiel, stále na tom zarobia. Mám ísť len do nemocničnej lekárne, oni to už vedia a nebudú pýtať peniaze. Na budúce už budem vedieť.
Fu dievčatá vypila som celú plechovku nealkoholického piva takú chuť som dostala a mužík sa mi tu smeje že čo maminka ešte jedno dáš 🤩
@zuzap33 zmizol na 2 mesiace a potom sa vrátil. Ja som mala 4 červene a po štvrtej zmizol. Počas tých štyroch som jeden mesiac mala skoro 3 týždne take spinenie bolo to na nervy. Jún júl som nemala na konci augusta prišiel a o 2 týždne v septembri zas. Odvtedy zatiaľ nic. Robí si co chce.
mne chodi menzes presne ako hodinky nadalej a to mam 4chemo za sebou nechapem to
Dievčatá tá tabletka pomáha čo dostala mamina po tretej chemo a teraz..aj minule jej presne pred štvrtou hodinou prišlo veľmi nevolno a potom o ôsmej už bolo fajn a dnes zase,o pol štvrtej špatne a už som k nej išla o šiestej a už sedela ,že je ok,len jej nepustí jesť a piť...no škoda že ju nedostala skorej...
@17zuzka6 chudiatko maminka, len nech to vydrzi,bude dobre! a ozaj, velmi velmi sa tesim,ze mala dobre vysledky Zuzka 😍
@jankastraza Mne tak isto, aj teraz som mala, vo štvrtok idem na 4.chemo a pritom som dostala injekciu na zastavenie ale nezabrala.

@jankastraza už si bola na echo