icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
22. jún 2020

@kika_32 len pokoj moja môže to byt hocičo pevne verím že to mts nebudú. Neznepokojuj sa tým teraz oddýchni si musíš sa vystrabit

kika_32
22. jún 2020

@helga9 bojim sa, doktorka manzela dost vystrasila, mne nic nepovedali len to ze CT emboliu vylucil. O tych nalezoch - drobnych bodkach na plucach mne nic nepovedali doktorka iba manzelovi ze mozno su to metastazy 😔ze nema mi to zatial hovorit, ale manzel to nezvladol, rozplakal sa ked prisiel za mnou na izbu, a povedal mi co povedala doktorka. 😥 Ze zajtra ma poslu este na nejake vysetrenia aby sa zistilo ci su to mts alebo nie 😔bojim sa 😥dufam ze to nebudu mts ale fájt iba flaky z oziarov! Ako sa to da rozlisit!? Ako zistia ci su to mts alebo nie!?

sabova3
22. jún 2020

@kika_32 Tak ja tomu nerozumiem,keď napíšem tvoje meno,tak mi ťa neukáže.

kika_32
22. jún 2020

@helga9 je to tazke, mysliet teraz pozitivne 😥na noc som si vypytala aj tabletku na spanie, inak by som asi dnes nespala

kika_32
22. jún 2020

@sabova3 ani ja neviem preco to nejde 😔🤔

ira25
22. jún 2020

@kika_32 ja si tiež nemyslím,že sú to mts,ale je to z ožiarov...ukľudní sa zbytočne nepanikar,chlap panikári,tak ty nepanikár bude dobre,vôbec si to nepripúšťaj.

ira25
22. jún 2020

@helga9 mám k tebe dotaz,na Facebooku píšu, že sa s hormonálnou liečbou nesmú brať vitamíny...vieš niečo o Tom?

miskahrncarikova
22. jún 2020

@kika_32 je mi luto,cim si prechadzas,ale naozaj nepanikar,aj ked to sa asi lahko hovori,drzim zajtra palce

lulu1321
22. jún 2020

Darujem epitezu. Nenosena. Používala som textilnú 🙂 Osobný odber BB.

helga9
23. jún 2020

@ira25 nepočula som nič take. Naraz s hormonálnou ja neberiem nič. Vitamíny si dávam neskôr.

helga9
23. jún 2020

@kika_32 dnes veľmi držím palce. Neviem kde ta pošlú možno röntgen alebo na nejakú bronchoskopiu netuším a že ako rozlišujú mts? Myslím že mts majú daku asi aktivitu buniek alebo niečo take

katenka2
23. jún 2020

@kika_32 ja ti tiež veľmi, veľmi, veľmi držím palce 🤞. Je náš už toľko, že to musí dopadnúť dobre. Jednoducho musí! Nepoddavaj sa strachu, moc na teba myslime 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 😍!!!

nori21
23. jún 2020

@kika_32 Držím palce,všetko bude dobré

sabova3
23. jún 2020

Aj ja sa pripájam, držím palce.

l1plienka
23. jún 2020

@kika_32 Drž sa moja ❤️❤️

victory1
23. jún 2020

@kika_32 ✊✊✊

ira25
23. jún 2020

@kika_32 všetci na teba myslíme,tak vyšetrenie dopadne na výbornú,však kde sa stretne toľko skvelých ľudí s prianím,že musí to byť dobre,tak inak to nebude.✊✊✊❤️❤️🍀🍀

katka14
23. jún 2020

@kika_32 Kikuska drž sa. Myslim na teba nech to dobre dopadne !!!!

katka14
23. jún 2020

Baby ešte mi aj deturence ochoreli. Mladsia sopli a starsia plny nos a zapalene hrdlo. Dufam ze nič nechytim !!!! V piatok opka. Aby aj bola !!!

l1plienka
23. jún 2020

@katka14 známy zákon schválnosti,neboj vsetko sa to upraví. Uz vo štvrtok nastupujes do nemocnice? Ty tiež nemáš dlho po chemo,však Kati?

hracka123
23. jún 2020

@kika_32 Myslím na teba🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

katka14
23. jún 2020

@l1plienka ahoj. Ano vo štvrtok nastupujem na opku. Posledna chemo bola 28.5. Už som viac menej ok. Len nechty sbeleli a kosti bolia. No snad niečo nedrapim od detureniec ...

l1plienka
23. jún 2020

@katka14 tak to tiež nemáš dlho operáciu od poslednej chemo. Ja som išla dnes na hematologiu a pred čakárňou ma vyvrátilo,tak hematologicka rozhodla,že uz dlhšie čakať nebude a idu mi podávať transfuzie 😢 To sa mi zas pobyt v nemocnici predĺži na dva týždne,mna tu uz na komplet rozdrapi

ira25
23. jún 2020

@l1plienka však by ani s tak nízkym hemoglobín operovať nemohli,musia dať všetky krvné hodnoty do normálu...cca o dva dni sa ti predĺži pobyt.Drz sa🍀

l1plienka
23. jún 2020

@ira25 Dakujem,asi uz to telo fakt krv potrebuje,lebo uz som cela spuchnuta,ide mi roztrhnúť hlavu, nevladzem,tak dufam,že to bude ok. Ty si písala,že aj Ty si to niekoľkokrát podstúpila. Tiež Ti bolo tak na hovno (sorry za vyraz,ale je to to najvýstižnejšie pre môj stav 😒)? A zlepšilo sa potom?

katka14
23. jún 2020

@l1plienka normalne si odpadla? Neboj transfuzka isto pomože. Mne stačilo raz double davka a bolo aj celkovo lepšie. Drz sa

janaooo
23. jún 2020

@l1plienka bude dobre po transfuzii, neboj sa. Je to normalne, ze Ti je tak na prd z tej anemie. Ja som bola taka slaba, unavena, len lezat,spat a lezat, spat. Hlava ma bolela. Vecer predtym, ako ma zobrali do nemocnice, som sa ledva osprchovala, ani vlasy som si uz nevladala vyfenovat, len som sadla a dcera fenovala. Po 2 transfuziach mi uz potom bolo ovela lepsie. Drz sa.

@kika_32 drzim palce🙏

ira25
23. jún 2020

@l1plienka už som ti písala,že nie ja ale bolo to v rodine a bolo to v začiatku chemo,na dva krát klesli krvinky a trafuzia rýchlo postavila na nohy,áno a hlava bolela a fakt bolo na prd.
Takže po tranfuzie ťa to postaví na nohy,nič sa neboj zvládneš to.✊

l1plienka
23. jún 2020

@janaooo Akurat to do mna zapojili,no dobrá pollitrovka,hneď ma nastražili s informovaným súhlasom a so všetkými možnými alergických reakciami

janaooo
23. jún 2020

@l1plienka neboj ziadne alergicke reakcie nebudu a do hodinky je to v tebe 😉