Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@helga9 bojim sa, doktorka manzela dost vystrasila, mne nic nepovedali len to ze CT emboliu vylucil. O tych nalezoch - drobnych bodkach na plucach mne nic nepovedali doktorka iba manzelovi ze mozno su to metastazy 😔ze nema mi to zatial hovorit, ale manzel to nezvladol, rozplakal sa ked prisiel za mnou na izbu, a povedal mi co povedala doktorka. 😥 Ze zajtra ma poslu este na nejake vysetrenia aby sa zistilo ci su to mts alebo nie 😔bojim sa 😥dufam ze to nebudu mts ale fájt iba flaky z oziarov! Ako sa to da rozlisit!? Ako zistia ci su to mts alebo nie!?
@kika_32 je mi luto,cim si prechadzas,ale naozaj nepanikar,aj ked to sa asi lahko hovori,drzim zajtra palce
Aj ja sa pripájam, držím palce.
Baby ešte mi aj deturence ochoreli. Mladsia sopli a starsia plny nos a zapalene hrdlo. Dufam ze nič nechytim !!!! V piatok opka. Aby aj bola !!!
@katka14 tak to tiež nemáš dlho operáciu od poslednej chemo. Ja som išla dnes na hematologiu a pred čakárňou ma vyvrátilo,tak hematologicka rozhodla,že uz dlhšie čakať nebude a idu mi podávať transfuzie 😢 To sa mi zas pobyt v nemocnici predĺži na dva týždne,mna tu uz na komplet rozdrapi
@ira25 Dakujem,asi uz to telo fakt krv potrebuje,lebo uz som cela spuchnuta,ide mi roztrhnúť hlavu, nevladzem,tak dufam,že to bude ok. Ty si písala,že aj Ty si to niekoľkokrát podstúpila. Tiež Ti bolo tak na hovno (sorry za vyraz,ale je to to najvýstižnejšie pre môj stav 😒)? A zlepšilo sa potom?
@l1plienka bude dobre po transfuzii, neboj sa. Je to normalne, ze Ti je tak na prd z tej anemie. Ja som bola taka slaba, unavena, len lezat,spat a lezat, spat. Hlava ma bolela. Vecer predtym, ako ma zobrali do nemocnice, som sa ledva osprchovala, ani vlasy som si uz nevladala vyfenovat, len som sadla a dcera fenovala. Po 2 transfuziach mi uz potom bolo ovela lepsie. Drz sa.
@kika_32 drzim palce🙏

@kika_32 len pokoj moja môže to byt hocičo pevne verím že to mts nebudú. Neznepokojuj sa tým teraz oddýchni si musíš sa vystrabit