Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Chcela by sombsa dohodnut na poobedia a doobeda chodit do prace...dufam,ze to dam 🙏
@zuzap33 Zuzi,ja som síce nechodila do práce,ale vyhovovalo mi chodit o 3-4 poobede,lebo som sa rýchlo vybavila,ráno som išla len keď som mala kontrolu,ale to som dlho čakala.
Inak som bola rada ak robil ten vysoký statný radiolog,lebo tomu to išlo tak od ruky,rýchlo nastavil pod strojom a aj posrandoval.
Joj a kde dobre varia,lebo tak sa mi niekedy nechce variť,že hneď by som išla do restiky sa najesť.
Ahojte, preluskala som takmer celu temu, som v obraze len sa chcem opytat na skusenosti s chemo. Mama dostala v pondelok prvy cyklus ( dostale 4+ 4), ozarovanie nebude kedze je po radikalnom vykone. ( prsnik) Co ma zaujima, je ako dlho jej bude zle? Je unavena, zaludok na vode, nic jej nechuti jest...... dalsia vec je ze sa sice tvari aka je silna ale ma obcas take stavy, ze naco jej bola dobra operacia a liecba ( samozrejme som jej vysvetlila, , chce zit ale obcas ju take myslienky prepadnu) a ze ci este niekedy bude fungovat normalne..... dakujem za Vase rady a postrehy.
@zuzap33 tak cista psychiatria dnes,rano vilam na radio,tak ze fyzici to este nevypocitali,ze oni o nicom nevedia,ze by som tam mala prist. Nech si v pondelok zavolam onkologovi. Tak ok...ale o jednej mi vola doktorka z radio,ze a preco ste neprisli,mali ste sem prist o 12.15 🤦♀️ .. tak som jej povedala,co mi rano sestra oznamila.. a ona,ze to nebola jej sestricka a moj doktir,ze povedal,ze je to hotova vec,ze tam pridem. A teda potom povykladala,ze je to lepsie zacinat od pondelka a cely tyzden hbed...no a nakoniec oznamika,ze nech pridem v pondelok,ale nech sa dohidnem so svojim doktorom,lebo ona tam nebude.. 🤦♀️
No,profesionali jak hovado...🙄 ...teda dufam,ze zmatky maju len na zaciatku,ze to nejako naladia..
No a robia len do druhej... 🤦♀️
Baby,ktore uzivate Zitazonihm/Tamoxifen.. nepriberate z toho?...kj odkedy som z nemocnice doma,mam 4 kila hore.. 🤦♀️
@victory1 ale áno už podľa riflí sa mi vidí ,že kg.idu hore,ale na váhu nemám odvahu sa postaviť.
Ako dlho berieš hormonalnu liečbu,že už 4 kg si nabrala,ono sa hovorí,že tento hormón zadržiava vodu,tak váha ide hore.
Ja som prvé dva týždne z Tamoxifenu chudla,lebo žalúdok bol ako pokazený a hnackovala som a teraz je to ok,trávenie v poriadku,chuť do jedla je a nepreháňa má,takže budem priberať a una s chorým bedrovym kĺbom to fakt nepotrebujem.
Bolo by dobre vypadnúť niekde na detoxikáciu po ožiaroch .

@zuzap33 om...dakujem,budem to aj ja tak...ak by tato vymozenost este do TN nedorazila...este raz vdaka