icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

dasa999
10. júl 2020

@victory1 zeleny jacmen.ale musi ti byt stava z listiv zeleneho jacmena.ja som onkologicky pacient a vzdy mi to pomoze.

barunka_1
10. júl 2020

@victory1 ani ja nespim v praci, tiez mam skrateny uvazok...som myslela, ze ked pridem domov z prace, tak si dam slofika🙈ja som 4,5 mes od opky a tiez ho citim🧐na dotyk boli...na ramene ma boli na dotyk, ale len jedno miesto a iba na dotyk😅veru, hadam to vsetko prejde

helga9
10. júl 2020

@barunka_1 @victory1 baby chce to čas

miskahrncarikova
10. júl 2020

Ahojte zeny,dnes na mna dolahla depresia a nemam sa komu vyrozpravat.Po sprave o Kike,som trosku " guglila " a teda moj nador ma dost zlu prognozu,tak to na mna cele nejako padlo.Doteraz som to brala ako nejaku chripku,z ktorej sa dostanem,ale teraz si uvedomujem,ze proste tu ani dlho nemusim byt a stale nad tym premyslam.😔

janaooo
10. júl 2020

@miskahrncarikova Miska nepremyslaj takto nad tym, treba mysliet pozitivne.
Ja mam vajecniky, prognoza zla, statisticky je tam 5rocne prezitie 25%, ale aj tak verim, ze to dam.

katenka2
10. júl 2020

@miskahrncarikova veeeelmi ti rozumiem, aj to poznám 😔. Aj ja môžem poradiť - smer psychológ! Naozaj, lebo niet HORŠIEHO, ako strach, prebdete noci a beznadej. To veľmi vplýva na zdravotný stav a smeruje k tomu horšiemu. Aj onkologie majú svojich psychologov ( preťažených), ale to vobec nemusí byť onkopsycholog... Ja som sa z vlastnej iniciatívy vybrala rovno za psychiatrom, dostala lieky na upokojenie, aj spanie. Aj bolesti hneď boli menšie, aj strach ma menej kváril. Telo a psychika sú veľmi prepojené, nedovol, aby ťa strach o život a tých najbližších prevalcoval...

miskahrncarikova
10. júl 2020

Zienky dakujem vam za podporu,ste mile.Viem,ze kazda tu mame svoj pribeh a spojila nas tato hnusna choroba a aj tak ste schopne este tu niekoho utesovat🥰

jankastraza
10. júl 2020

@katka14 to co uz nevedia co robia? katastrofa toto... akoby si nemala toho dost..

katenka2
10. júl 2020

@miskahrncarikova vieš, ako mi vravieval otec? ...neboooj, bude aj horšie!" 😂... Viem, morbídna hláška, ale vždy mi to akosi pomohlo. Otriasla som sa a išlo sa ďalej... no, ... lebo sa muselo 😌....

sabova3
10. júl 2020

@miskahrncarikova Ahoj Miska.Ja mám tiež ten istý nádor čo aj ty aj Kika mala.Presne aj ja som nato myslela,ale ja už radšej neguglim,lebo potom som ešte viac preplasena.Takze na záver aká rada,ani neviem.Nemysliet nato,keď sa dá.

miskahrncarikova
10. júl 2020

@katenka2 tak veru ano,este moze byt aj horsie😁

miskahrncarikova
10. júl 2020

@sabova3 ahoj,no ved do teraz som nad nerozmyslala,az teraz.Snad budeme tie stastne a dostaneme sa z toho🙏

katka14
10. júl 2020

@jankastraza a dnes ma to nejako este aj viac boli a taha ... a sama na 2 deti. Esteze existuje skolka a tabory. Asi ide daka zmena. Bude zo mna rosnicka. Predpovedam telom zmeny počasia 😂

katka14
10. júl 2020

@miskahrncarikova ahoj miška. Ja radsej negooglim co nemusim. Vzdy sa tak zacyklim a potom to dlho lutujem ... radsej treba žiť tu a teraz. Neriešiť čo bude. To nevie nikto

katenka2
10. júl 2020

@katka14
@miskahrncarikova
"radsej treba žiť tu a teraz. Neriešiť čo bude. To nevie nikto"
Toto boli najmúdrejší povedané! Áno, áno, áno, skúsim to tiež!

mackova11
10. júl 2020

Ahojte, baby prosím poradte.... Mamka bola na mamografii a nasli jej niečo, Dr sa nevyjadril že nemusí to byť nič vážne ale pre istotu... Nenasla som tému ktorá by bola na výsledok mamografie... Zapísal jej birqds 3 - 4a.... Pri 3 by so nestrrsovala vni ale keďže je tam už aj 4a tak sa dosť obávam, do mamarneho centra dostala termín až o mesiac tká ja sa dovtedy zbláznim že čo bude... Myslíte že bude potrebná biopsia? Babka nám zomrela na túto diagnózu tak je to dosť pravdepodobné... Čítam priebežne tento fórum a plačem, sú cítim baby s vami cim musíte prechádzať a zároveň ste všetky také silné že mám z vašich slov pocit ze rakovina je len viroza... Ste všetky také silné dole klobúk a prajem vám skóre uzdravenie...

nori21
10. júl 2020

@mackova11 Do mamarneho centra do Šace?

miskahrncarikova
10. júl 2020

@katka14 ved uz som to aj olutovala🙂

nori21
10. júl 2020

@mackova11 Lebo keď tam treba sa priamo spojiť so sestričkou v pondelok a vo štvrtok je tam dr.Saksun
Teraz som tam bola na kontrolu a zobral aj takú ktorá nebola objednaná.Podľa mňa bude potrebna biopsia ja som tam mala 4c.

jankastraza
10. júl 2020

@katka14 joooj to ja dobre poznam 😅 veru uz budu z nas pekne rosnicky , ja tiez vzdy oslavujem,ked dam deti do skolky a skoly cela stastna,ze si sadnem a kavicku s vylozenymi nohami 😂 ale vela neobsedim,lebo keby sa nehybem,vsetko by ma pobolievalo ako babku,to mam z Letrozolu 😢 no co ti poviem,musime sa aj tak tesit,ze to najhorsie mame predsa za sebou 😖

jankastraza
10. júl 2020

@miskahrncarikova ahoj Miska, prepac,je nas tu uz vela a nestiham citat vsetko, ty si mala aku diagnozu? mala si vajecnik? neboj sa,teraz uz je velmi uspesna moderna liecba,uz to nie je ako pred rokmi,mame vsetky velku sancu zit plnohodnotny zivot desiatky rokov po liecbe ❤

mackova11
10. júl 2020

@nori21 to fakt a co prišla tam a? Dôvod že ju hneď vzala? Ja som jej volala v pondelok, takže veľmi plnka je ze najskôr 10augusta a som jej hovorila ze vola na mamografii a ma odporúčanie

mackova11
10. júl 2020

@nori21 ona sa ma pýtala ze ci chcem konkrétne za niekym, tak ale my tam nepoznáme tak som jej hovorila ze jedno za kým

mackova11
10. júl 2020

@nori21 alebo teraz rozmýšľam myslíš ze mi termín dávali na recepcii?

katka14
10. júl 2020

@jankastraza no dnes citim vsetky stehy a zajtra hlasia burky. Ja tiez rano kuknem telerano pri kavicke a potom sa musim rozhybat

zuzap33
10. júl 2020

Dnes 21.oziar. Ešte 7. Som dosť popalena, ale nejak dobojujem. Najviac únavné je to chodenie. Ráno do práce a o tretej utekať do nemocnice. Už ma to nebaví

jankastraza
10. júl 2020

@zuzap33 jezis TY SI SUPER ZENA Zuzi!!! mam dost este do roboty

zuzap33
10. júl 2020

@jankastraza podľa zastupujúcej dr. Na onko nie som normálna. Pozerala na mňa ako na zjavenie, že akože?? 🤣🤣🤣. Ale v tejto horúčave mám toho plné zuby.

zuzap33
10. júl 2020

@katka14 moje idú o týždeň do tábora. Hurá.... 😜

miskahrncarikova
10. júl 2020

@jankastraza ahoj,ja som mala nador na prsniku,uzliny sice ciste,ale ki67 81-90% Her2 pozitivna.Mam za sebou 4 cervene chema a teraz mam 12 bielych +herceptin.Musime verit,ze to bude ok,len ma zasiahla sprava o Kike