Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
@zuzap33 ved lebo ty si asi zjavenie 😂💃
fuj tie hice vam vobec nezavidim
@jankastraza dakujem za povzbudenie😊
@zuzap33 mne na popaleniny dr. odporucila Ialugen plus krem.. Mam za sebou 19, este 6 ma caka - koza bez poskodenia, iba vzdy v piatok po celom tyzdni mierne cervena.. cez tyzden vecer natriem Radiocare, pocas dna pudrujem ako diva (vzdy si pri tom spomeniem na pudrove oblaky a'la helga 😉) a na vikend dam rano a vecer Ialugen..
v cakarni raz so mnou sedela jedna pani, dost ubolene vyzerala - mala za sebou len 3!!! oziare a neskutocne popalenu kozu.. vraj ma radiocare, aj kalciovu mast, aj aloe vera - ale nic jej nepomaha.. spomenula som jej ten krem a po vikende som ju stretla opat a stale len dakovala, ze jej to velmi pomohlo..
@helga9 😥😥😥
@dasa999 dakujem,vyskusala by som..prosim ta,kde to kupujes,alebo objednavas? 🙏 ..inak "odhalila" som vlastne moju zavislost na cokoladu..nikdy som sladke nemusela,ale odkedy som bola v nemocnici,tak uplny zavislak som,aj ked chapem,ze cokolada a vlastne aj cukor nie je pre nas ta spravna "strava"...ale myslim,ze mi dodava energiu 🤷♀️ ..inak by som spala stale...🤦♀️
@miskahrncarikova
@katka14
@katenka2 baby mne psychicky pomaha zamestnat hlavu..uplne naplno..a negooglit. Aj ked ja som typ,co musi stale hladat nove informacie,analyzovat...🤦♀️ ...tuto som sa na to vykaslala. A neskutocne aj ked nechtiac mi v tomto pomohol partner,ked v den prichodu z nemocnice ma poziadal o ruku. Odvtedy googlim,objednavam,vybavujem svadbu. Vsetko mam cez net a kurierov,topanky,kyticu,oznamka,kravatu..vsetko. Iba saty mi sije krajcirka...a,hlavu mam na 90% zamestnanu. Cez den je to fajn,nezvladam to len noci...par krat sa v noci zobudim a zachvat paniky,strachu...🙄
@victory1 no veď, presne toto! Aj ja cez deň kopu veci postiham (teda... momentálne stále bojujem s mravcami!) a na chorobu nemám ani kedy myslieť, ani nechcem myslieť. Unavim sa k smrti, len aby som zaspala. Po 2 hodinách sa zobudím a už myšlienky čiernejsie než tá noc, neodoženiem 😔. Silím sa myslieť na niečo iné, počítať dychy, plánovať povinnosti na ďalší deň... nepomáha. Viem, že ráno budem unavená, nevyspatá a mrzutá. Nie raz ma úplne prepadne panika, nie zo stachu z opky, ale z ďalších nových potiaži , ktorým nerozumiem, neviem ich identifikovať. A tak stále dokola... 😥
@katenka2 asi nas v noci dostihne nase podvedomie 😔 ...no,verim,ze casom aj na to najdeme liek...🤔 ...mozno robime zle,ze sa tie pocity snazime cez den vytesnit,mozno ich treba proste nejakym sposobom spracovat,inak nas budu v noci prenasledovat...len som neprisla na ten sposob ako to spracovat. Zatial je to stale tak akosi mimo mna 🤷♀️

@miskahrncarikova ano, urcite, vsetky nas to velmi zasiahlo, bola to nasa zlata kamaratka ,my sme plakali s muzom 2dni,vcera som sa trosku ledva z toho pozbierala. Vidim,ze mame podobnu diagnozu, tiez beriem herceptin ako ty,nezufaj, mame obrovske stastie v nestasti,Herceptin je velky zazrak! ja citavam Usa a Uk stranky a zienky co im dali herceptin v 1998 a pod ziju zdravy zivot a zatial sa im to nevratilo,ja verim ❤