icon

Chronické tráviace problémy bez príčiny: Máte podobnú skúsenosť?

Včera o 07:31

Ste tu niekto kto ma chronicke uz roky trvajuce traviace problemy ale vsetky, myslim komplet vsetky vysetrenia su negat? Usg, gastroskopia krvne odbery na vsetko mozne, sibo, potravinove intolerancie vsetko v priebehu rokov viacx vysetrene a stale su vsetky vysledky v norme. Priznaky su nadavunia, bolest brucha nezavisla od jedla, pocit na zvracanie, obcas aj zvracanie, pocit ze vobec netravi. Su jedla ktore som vylucila lebo mi po nich bolo zle ale priznaky aj tak pretrvavaju. Nie su kazdodenne, su obdobia ked travenie funguje dobre a potom pride zlom a je mi zle aj z pohara vody. Trva tak 2-3 tyzdne a potom zase dobre. Som z toho uz tak unavena. Mate noekto nieco podobne? Ako s tym zijete? Ako zvladate tie horsie obdobia?

Strana
z2
biba_18
Včera o 09:06

@anonym_ee5967 ja som mala vždy peknú pleť ...

anonym_d99f3e
Včera o 09:09

Ja mám fuknčnú poruchu - aj žalúdok, aj črevo.

anonym_8a6e4c
Včera o 09:20
@anonym_autor

@lulitta hej toez som brala rozne lieky proti kyseline a este horsie mi bolo. V podstate mi povedali to iste co tebe. Nejak ale zjavne neviem odsledovat co vsetko mi robi zle kedze sa to este stale opakuje

@anonym_autor myslím, že práve to je problém, že si potláčala tvorbu žalúdočnej kyseliny a pritom tvoje ťažkosti svedčia skôr o jej nedostatku, preto ti dobre netrávi ... hovorím to z vlastnej skúsenosti...mne pomáhajú skôr doplnky, ktoré stimuluju jej tvorbu, alebo nahrádzajú jej nedostatok - teda Betain HCL s pepsinom, tráviace enzýmy ako pankreatin+ ďalšie lipaza, amylaza, bromlein - skúšala si niečo z týchto doplnkov?

autor
Včera o 09:24
@anonym_ee5967

@anonym_autor a akú máš pleť? Poškodené čreva vidno na pleti ,samozrejme aj psychiku ale vyslovene zlý tráviaci systém- vyrazky a pod.

@anonym_ee5967 nemam ziadne kozne problemy ak mas toot na mysli. Plet mam normalnu

autor
Včera o 09:25
@anonym_8a6e4c

@anonym_autor myslím, že práve to je problém, že si potláčala tvorbu žalúdočnej kyseliny a pritom tvoje ťažkosti svedčia skôr o jej nedostatku, preto ti dobre netrávi ... hovorím to z vlastnej skúsenosti...mne pomáhajú skôr doplnky, ktoré stimuluju jej tvorbu, alebo nahrádzajú jej nedostatok - teda Betain HCL s pepsinom, tráviace enzýmy ako pankreatin+ ďalšie lipaza, amylaza, bromlein - skúšala si niečo z týchto doplnkov?

@anonym_8a6e4c traviace enzymy som skusala a aj beriem pankreolan. Veci na tvorbu zaludocnej kyseliny nie, na to nemam odvahu s tymto experimentovat

vavaska
Autor odpoveď zmazal
anonym_8a6e4c
Včera o 10:04
@anonym_autor

@anonym_8a6e4c traviace enzymy som skusala a aj beriem pankreolan. Veci na tvorbu zaludocnej kyseliny nie, na to nemam odvahu s tymto experimentovat

@anonym_autor vieš čo, tak ak nechceš tie silnejšie prípravky, skús aspoň bylinkové preparáty - napr. kvapky Cynarofit, s tými mám dobrú skúsenosť a teraz skúšam nový Iberogast Neo - určený priamo na dyspepsiu, skús aspoň to, tam je nástup účinku pozvoľnejší a treba ich brať nejakú dobu pravidelne

anonym_e3c377
Včera o 10:09

Nemas na crevach endometriozu? Mna naduvalo aj z vody, obrovska bolest brucha a.ked som vecer isla z prace, nohavice som musela mat odopnute co sa mi v priebehu dna brucho tak enormne nafuklo.

anonym_cecb15
Včera o 10:20
@biba_18

mne nepomáha nič iné, len prísna dieta. akonáhle urobím nejakú dietnu chybu, mám to rovnako...

@biba_18 akú diétu na tento problém používaš? Dcéra má problém a je to dokonca mladá slečna na sš. Mommentálne má blbé obdobie za 2 týždne schudla 3 kg. Má ledva 50 kg, 164 cm. dnes zas u lekára. Ešte v sept. mala 58 kg.

biba_18
Včera o 10:27

@anonym_cecb15 išla som cez low FODMAP - a toho sa držím dodnes, aj keď mne doktorka nastavila aj špecifické veci priamo pre mňa, lebo okrem IBS mám aj nejaké metabolické poruchy ...
a áno, ja som mala takéto nanič trávenie už od mala ...

autor
Včera o 10:28
@anonym_8a6e4c

@anonym_autor vieš čo, tak ak nechceš tie silnejšie prípravky, skús aspoň bylinkové preparáty - napr. kvapky Cynarofit, s tými mám dobrú skúsenosť a teraz skúšam nový Iberogast Neo - určený priamo na dyspepsiu, skús aspoň to, tam je nástup účinku pozvoľnejší a treba ich brať nejakú dobu pravidelne

@anonym_8a6e4c to mozem vyskusat, dakujem za tip

autor
Včera o 10:28
@anonym_e3c377

Nemas na crevach endometriozu? Mna naduvalo aj z vody, obrovska bolest brucha a.ked som vecer isla z prace, nohavice som musela mat odopnute co sa mi v priebehu dna brucho tak enormne nafuklo.

@anonym_e3c377 mala som ct pred rokom a nic nevideli, tak snad nie

anonym_c945d8
Včera o 13:54
@anonym_autor

@anonym_c945d8 co myslis tym rodinne konstelacie?

@anonym_autor nebudem siahodlho opisovat lebo si to vies dohladat ale je to terapeuticka metoda ktora pomaha odhalit príčiny vzťahových, zdravotných alebo psychických problémov a nájsť cestu k ich uzdraveniu. Poznam zopar ludi ktorym to pomohlo ci uz v medziludskych vztahoch alebo aj pri zdravotnych problemoch. Ja hovorim ze ked uz medicina nevie pomoct tak sa treba na to mozno pozriet inak a toto je jedna z moznosti.

alison11
Včera o 13:57
@anonym_autor

@patrike az tak ze by sposobovala bolesti brucha? Som stresovejsi typ ale mala som tieto stavy aj pred rokmi ked ma maloco rozhadzalo

@anonym_autor Na kolnoskopii si bola tiež?

autor
Včera o 19:44
@alison11

@anonym_autor Na kolnoskopii si bola tiež?

@alison11 nie. Lekar na to nevidel ziaden dovod

Strana
z2