icon

Čo je to coronavírus ?

nadaa1
26. jan 2020

Dobrý deň aké je to vážne zase niejaký vírus. Vie mi niekto z vás napísať čo je to vlaste ?? Ako je nakazlivý prenosom ??? Je liečiteľný ?? Chcela som isť do Paríža ale hlásia aj tam ten vírus a ja sa bojím že niečo schytáme už zase niečo. To je strašné ... Ďakujem

eva112014
28. jan 2020

@thoughtfulweirdo Ty mi stále píšeš rozdiely medzi baktériami a vírusmi. Ja neriešim rozdiely, ale hygienu!
Ako sa "brániš" svojpomocne pred vírusmi? Ako sa dá predísť? Ako posilníš si svoju imunitu, aby si predišla týmto pliagam. Pre mňa toto sú kľúčové odpovede a nie vlhkosť, hodiny prežitia vírusu, či iné .... Je to síce pravda, ale čo z toho.

carimari
Odpoveď bola odstránená
angelinja
28. jan 2020

@carimari neviem kde ale citam aj anglicke aj ceske a niekde bolo ze posledna obet bolo 9 mesacne dieta...

lenkakravcova
28. jan 2020

Najnovšie správy

carimari
Odpoveď bola odstránená
thoughtfulweirdo
28. jan 2020

@eva112014 Ja stale nerozumiem, o com presne mi pises 😅 koronavirom sa z veci z Ciny nenakazis, lebo na nich nie je. Keby si isla do Ciny, asi ti pri priamom kontakte s nakazenymi nijaka hygiena nepomoze. Co sa tyka nasich beznych virusov, je to najma o celozivotnom posilnovani imunity, otuzovanie, pohyb, pobyt vonku, zdrava strava, pitny rezim, dostatok spanku, neprekurovanie domacnosti, poctive preliecenie chorob.... A samozrejme aj ta hygiena v zmysle umyvania ruk, najma pred jedlom a po prichode z vonku.

tenerifka
28. jan 2020

@taskataska kto sa strapñuje a je uplne mimo si ty😂. Este som nepocula o nikom, kto zavidi, za mal niekto prasaciu chripku, no ale tak vsetko je niekedy prvy raz, ze?

katie23
28. jan 2020

@eva112014 Ja len píšem, že informácie sú veľmi metocne...nevedia udať zdroj nakazy- len tak strieľajú, nevedia udať presný počet nakazených...stále kolíše, raz 100000, potom vzápätí 2000 nakazených, stále mám pocit, že to je posúvanie neoverených informácií a zbytočne šírenie paniky. V takých prípadoch treba zachovať rozvahu a kľud a nie sa zbytočne stresovat a hlavne treba počkať na výsledky... všetky prípady v Európe potvrdene neboli-nastastie...každopádne je to fakt nebezpečné a vycestovanie do tých oblastí by som určite neodporučila...

carimari
Odpoveď bola odstránená
eva112014
28. jan 2020

@katie23 Sú informácie metočné, to je pravda. Len neviem či nevedia novinári uviesť presne, alebo nemôžu. 🤔

panelacikova
28. jan 2020

@carimari dcéra to mala napísané presne v prepustacej správe z nemocnice. Fotiť to nebudem. Navyše to má detská lekárka v ambulancii. To by som musela byť riadne drbnuta, aby som si vymyslela ťažkú diagnózu pre vlastné dieťa. Staci mi, že je kardiologicky pacient. Nebudem jej "robiť" v diskusnom fóre ďalšiu chorobu predsa...

panelacikova
28. jan 2020

@eva112014 tiež rozmýšľam, ako sa ubrániť bežnému vírusu... Asi len rúško a hygiena, aj to nemusí byť 100 percent ochrana

katie23
28. jan 2020

@eva112014 Tak je sloboda slova, ale zase novinári potrebujú senzácie...nie overené informácie...nehovorím o investigativnych novinároch...skôr si myslim, že Čína posúva len tie informácie ktoré chce... verím tomu, že by čokoľvek zacmuchali, tak sú toho plné noviny...🤦😂😂😂

angelinja
28. jan 2020

@carimari neviem o com sa tu hadate ale asi o tom ze neeris ze to mohla mat...minuly rok bolo ze nejake dieta z piestan zo skolky malo prasaciu chripku neivem ci podozrenie alebo nieco take uz si to nepamatam alebo vtaciu neivem...vzdy sa nieoc najde...ja osm citala napríklad pred par meiaicmi ze v ba tusim mali paicienta so zaskrtom...dalej uz nepisali nic o tom..ono vzdy nieco sa proste najde, len vacsinou/nastastie/ to neprepukne tak jajk too tkaze preco by si jej neverila?

20jani20
28. jan 2020

@panelacikova ako každý vírus potrebuje na svoje prežitie hostiteľa - hostitelsku bunku. Čiže nie nepríde ti domov posadeny na balíčku čakajúc na to ze na teba preskočí. Na tom balíčku nemá vytvorené podmienky (hostiteľské bunky) na to aby prežil. Ale určite si neni jediná, ktorej takáto varianta napadla takže bud v klude

panelacikova
28. jan 2020

@20jani20 však ja žiadny balíček nečakám 🙄

eva112014
28. jan 2020

@panelacikova Nečakáš žiadny balík, ale nie každý číta diskusiu od začiatku a potom musíš vysvetľovať znova a znova ... ☺️

eva112014
28. jan 2020

@panelacikova 😀😀😀 Teraz môžeš vysvetľovať dookola, lebo nie každý číta diskusiu od začiatku. 😏

carimari
Odpoveď bola odstránená
angelinja
28. jan 2020

@carimari preco jej neveris? simyslis ze vsetko sa dostane do medii?nejdem sa hdat ale si na omyle..pred rokmi bola v BA epideemia zltacky A, videla si nieco v mediach moc o tom?nna kramaroch pustali skorej ludi ktori tam mali este ostat lebo nebolo lozok...nie v mediach nic neoblo...okej neni to take ze smrtelne ale je to dost neprijemne a prenasa sa to tym ze ked niekto si neumyva dobre ruky po velkej potrebe a chyti rozok v tesku kde som to stokrat videla ze to tak robia ludia a nehobere ho a ty si ho zoberes ulalalaaa a mas to...v tomto pripade nejde o ziadnu imunitu pokial sa tvoje telo s tym nestretlo tak to proste dostanes..to som chcela len to ze nie vsetko je v mediach

carimari
Odpoveď bola odstránená
angelinja
28. jan 2020

@carimari mne to je jedno ale vies ked som mala na napríklad 20 roko tak spravy osm nedavala si ofotit, akoze ma sa to dat lekarovi no niektore sa aj potuluju v kabelke samozrejjme hlavne ked si to clovek sam zaplatil, niektre odovdavaju ludia doktorom atd..tak mozno ju ani nema doma ..len to som scela...ale mne ot je uplne jedno.

carimari
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
28. jan 2020

@carimari
Nemusí ti tu dávať žiaden výpis z karty. Sú to osobné údaje. Keď tomu nechceš veriť, nemusíš , nikto ťa nenuti.
A nemusela by si toľko konšpiračných teórii vymýšľať, už to vyzerá na paranoju (vraj klamlivé informácie, vraj biznis, vraj vymysly... Tu paranoju fakt nechápem ). Čo sa týka Číny , dala som tu oficiapnu stránku krajiny ktorá uverejňuje podrobné informácie. Počet nakazených stúpa a číslo 100.000 sa tam nikdy nevyskytlo. Ide to pomaly po stovkách nahor.

lenkakravcova
28. jan 2020
carimari
Odpoveď bola odstránená
carimari
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
28. jan 2020

@carimari si normálna? Áno, pre tvoje čudné vrtochy pobezim hneď zajtra k lekarke, nech je taká láskavá a vytiahne mi kartu, lebo nejaká labilna žena na internete požaduje prefotit a zverejniť časť správy o Tom, že dcéra prechodila prasaciu chrípku...? V čakárni bude odhadom tak 30 deti a ja ju budem žiadať takéto niečo kvôli tebe?? Veď si pomyslí, že mi jebe na karbit... Sa uvedom prosím ťa. Len jebnutá matka by si vymýšľala nereálne a klamlivé diagnózy svojho dieťaťa... Zjavne ty by si to robila, keďže nie si schopná uveriť tejto informácii. Jasné, ja som z tých, čo ihneď volajú Markízu, lebo prasacia chrípka!! Panebože. Mala som dosť s ňou aj so sebou. Ako tu písala vyššie ktorasi žena, len čo malú vzali do nemocnice, sla som s ňou, bola noc, do rána som mala horúčku už aj ja. Tri dni som sa dávala dokopy a žila takmer sústavne s 39 horúčkami. Iste, volala som Markízu, lebo chrípka... Kriste, ty nemôžeš byť kompletná

lenkakravcova
28. jan 2020

@carimari
Ja určite neverím všetkému čo kto povie, ale tvrdiť že ten vírus je výmysel a nazývať to divadlom, pričom ľudia zomierajú, je dosť odveci. Môžeš v takom divadle hrať hlavu rolu. Číňania ti urcite nechajú miesto.

lenkakravcova
28. jan 2020

@carimari A očkovanie keď bude, nebude povinné. Ktovie či nebude obmedzený počet. Ty sa určite neockuj. Náhodou by ťa tým otrávili. Možno budeš konečne môcť staviť na svoju imunitu a "boj" s farmaceutmi...