Čo môže spôsobovať moju nevysvetliteľnú únavu?
Ahojte, už tri týždne cítim zhoršenie zdravotného stavu. Permanentná únava, nie je mi dobre, fyzicky je mi mierne na odpadnutie, točí sa mi hlava, mám závraty a celkový pocit nevoľnosti. Bola som u svojej lekárky , urobila mi kompletné krvné odbery, zobrala mi moč, poslala ma na sono brucha, popočúvala ma, prešla mi brucho palpačne, mala som RTG. Všetko je v poriadku. Bola som u gynekológa, tiež je všetko v poriadku, robil mi sono a stery. Ale ja som neskutočne unavená, nemám žiadnu energiu. Nie som ani anemická, TSH a Ft3, Ft4 je v poriadku, prečeňovky a bilirubín v poriadku, aj krvý obraz, cukor apd. V noci mi nie je dobre, dnes ma neskutočne bolelo na hrudníku a vystreľovalo mi to do zadu medzi rebrá, keď som ale vstala a prešla som sa, bolo to ok. Zase som si ľahla, zase veľká bolesť.
Z ostatných vyšetrení - bola som min roku na kolono a pred pol rokom na gastroskopii a bolo to ok. Jem racionánu stravu, neprejedám sa, mám dostatok živín, neviem, kde je problém.
Podla mna mas nieco s chrbticou, ja ked som mala problem s platnickpu tiez som mala pocit ze umieram
A Vít D máš v poriadku?
Ja som mala podobne stavy, keď som mala ťažký nedostatok Vít D, ktorý reguluje aj kardiovaskularny systém, dôležitý pre hormóny a veľa veci v tele.
Mala som 9, pod 15 je aj vyššie riziko, že “ta klepne”, normálna hodnota je od 30.
Tiež som sa snažila viac športovať, ale na telo v tomto stave to bola viac záťaž a aj keď mi to psychicky pomohlo tými endorfinmi na chvíľu, potom som bola ešte viac vyčerpaná. Keď som sa dala do poriadku, športovanie bolo zas super. Veď to cítiš, či ti to energiu pridáva alebo berie.
@anonym_autor jasná perimenopauza

@anonym_autor ahoj, mam rovnaky problem tiez beham po vysetreniach ale nic nevedia zistit, aky mas hemoglobin a zasoby zeleza?
@adriana633 hemoglobim mam super, aj zasobne zelezo, aj zelezo ako take ( mam ho trochu viac). Zajtra idem na urologiu a idu mi brat krv na reumatologiu, mam kontrolu.