Čo pomáha na bolesti krížov z preťaženia?
Ahojte, mám taký problém , strašne ma bolia kríže.V robote mám prácu kde sa veľa ohybam a mám preťažené kríze.neviem či stavce alebo okolie svaly.čo si mám kúpiť v lekárni? čo je dobré na kríže?
No najlepší je neurológ, fyzioterapeut- cvičenie, v lekárni si vieš kúpiť flector, ibuprofen- protizápalové lieky a zároveň analgetiká, ktoré ale nemusia stačiť a teda brať ich dlhodobo tiež nie je výhra, potom vitamíny sk.B - milgamma N, guajacuran na uvoľnenie svalstva a relaxáciu, suché teplo- náplasti
v prvom rade sa naučiť niečo o škole chrbta kde ťa naučia ako správne dvíhať predmety a bremena aby sa ti nezhoršil ten zdravotný stav ktorý máš a veľmi dobré sú náplaste napríklad flektor lepšie ako masť či tabletky
@janula2511 proti bolesti staci aj ibuprofen a namazat voltaren, ale neriesia problem. Problem ti vyriesi len fyzioterapia, kde ti tie svaly natiahnu manualnymi technikami a naucia ta spravne cvicit, aby s si neublizila, ale aby si si posilnila svaly chrbta. Ak budes pravidelne denne cvicit, bolesti mat nebudes.
Od bolestí ako flektor , Ibalgin pomôže na pár hodín.
@janula2511 voľnopredajné iné nemáš nič, ešte možno Nalgesin S ale nie je to riešenie. Skôr fyzioterapeut, naučiť sa cvičiť, ak sú bolesti veľmi silné treba vyšetrenia na neurológii, tam ti vedia dať aj infúznu myorelaxačnú liečbu, tá väčšinou zaberá.
v prvom rade sa naučiť niečo o škole chrbta kde ťa naučia ako správne dvíhať predmety a bremena aby sa ti nezhoršil ten zdravotný stav ktorý máš a veľmi dobré sú náplaste napríklad flektor lepšie ako masť či tabletky
@kacena4 Flektor tabletky nepomahaju?,ja som si ich prave kupila
A čo poviete na výživové doplnky pre kosti ,kĺby ako napr condrosulf 400mg alebo kolagén?určite sa účinok dostane o 1-2 mesiace ale mohlo by mi aj toto pomôcť ?
A čo poviete na výživové doplnky pre kosti ,kĺby ako napr condrosulf 400mg alebo kolagén?určite sa účinok dostane o 1-2 mesiace ale mohlo by mi aj toto pomôcť ?
@janula2511 prečo nechceš ísť s tým k lekárovi? Môžeš si teoreticky kúpiť čokoľvek a skúšať, ale rozmýšľam že na čo? Vyhodené peniaze s neistým výsledkom, stratený čas, možné zhoršenie stavu s následkami do budúcna.. išla by som k lekárovi, nech ti porobia vyšetrenia, zistia v akom stave je chrbtica, svaly a dajú ti liečbu odborníci.
Ak mas v praci pravidelnu zataz a teda ocakavas bolavy chrbat z pretazenia dlhodobo, tak fitko
Orthoherba gél - obsahuje glukosamin, msm, atd. Keď ma večer bolia kríže, natriem sa ním a do rána som fit.
@janula2511 kúp si v pekárni náplaste na bolesť krížov, mne to pomohlo, len si už nepamätám, ako sa to volalo. A Novalgin som mala čo muž užíval a nedojedol 🫣
@janula2511 kúp si v pekárni náplaste na bolesť krížov, mne to pomohlo, len si už nepamätám, ako sa to volalo. A Novalgin som mala čo muž užíval a nedojedol 🫣
@margotka17 náplasť si mala s účinnov látkové ako flector alebo voltaren alebo tie hrejivé štipľavé?
@margotka17 náplasť si mala s účinnov látkové ako flector alebo voltaren alebo tie hrejivé štipľavé?
@janula2511 anooo, Voltaren to bol hrejivý aj bol, lebo také teplucko mi z neho bolo.

@janula2511 ahoj, mna v utorok seklo
Krize v teple, guajacuran tabletky, flector prasok mam na predpis v zalohe doma, voltaren gel
A skusala som sa pomaly roztahovat