Čo vám pomohlo na akné a jazvy po tridsiatke?
Ahojte, prosim, hoďte nejake rady a odporúčania čo vam pomohlo na akné v dospelosti. Ja už som z toho zúfalá. Nikam nemôžem ísť bez toho, aby som sa hodinu nezatierala a naozaj ma to uz nebavi. Beriem vitaminy, pleť čistim, skúšala som maste, krémy, pudre, hocico, ale nic nepomáha. Taktiež aj na jazvy, co vam pomohlo ich vyhladiť, pretože ja aj ked sa namalujem, tak su vidno priehlbiny, hlavne na brade. Ďakujem
@anonym_autor tretinoin
@anonym_e26162 a viete prosim nejake konkrétne krémy, maste, ktoré ho obsahujú? Su len na lekársky predpis? Ďakujem
@anonym_e26162 a viete prosim nejake konkrétne krémy, maste, ktoré ho obsahujú? Su len na lekársky predpis? Ďakujem
@anonym_autor najlepšie kúpiť v Egypte. Na sk sú na predpis. Krémy s nejakým malý % by som nekupovala
Mne toto robila alergia na benzoan sodny a ďalšie konzervanty (skúsila som prejsť na všetko prírodne, dokonca aj pastu na zuby či tiene na obočie) a zbavila som sa všetkých vyrážok, jaziev sa postupne tiež zbavujem, na to mi pomáha kyselina azelaova, predtým som mala aj 30-40 malých zapálených vyrážok na tvári, začali sa mi robiť okolo 30tky.
@anonym_autor a ako si cistis plet? aku kozmetiku pouzivas? myslim ake vyrobky? ak stale skusas nove vyrobky, tak aj takto sa plet moze branit....
Treba používať AHA a BHA kyseliny a niacinamid. A popritom krémy na obnovu kožnej bariéry.
Momentálne používam micelarnu vodu Bioderma Sebium H2O a tiez krem Bioderma Sebium Pore Refiner, niekedy si dam transparentný biely puder, inak mam T zónu hned mastnú, hlavne rano, potom som skúšala aj Zazrak na akné, ale nula bodov. Jedine co mi ako tak pomáhalo je RSB roztok, ale potom sa mi tvorili šupiny a mala som cervensiu pokožku. Líca a čelo mam v pohode, ale brada, nos, okolie nosa a medzi očami je strasne, to som si myslela, ze v dospelosti uz budem mat od akné pokoj.
Momentálne používam micelarnu vodu Bioderma Sebium H2O a tiez krem Bioderma Sebium Pore Refiner, niekedy si dam transparentný biely puder, inak mam T zónu hned mastnú, hlavne rano, potom som skúšala aj Zazrak na akné, ale nula bodov. Jedine co mi ako tak pomáhalo je RSB roztok, ale potom sa mi tvorili šupiny a mala som cervensiu pokožku. Líca a čelo mam v pohode, ale brada, nos, okolie nosa a medzi očami je strasne, to som si myslela, ze v dospelosti uz budem mat od akné pokoj.

@anonym_autor tretinoin