icon

Čo znamená, keď vidím čierne mapy? Ísť k lekárovi?

momalu
1. máj 2026

Ahojte od včera vidím v jednom oku viac čiernych bodiek a ako by také pavučiny..Je to nepríjemné.Máte niektorá skúsenosť?Či stačí ísť v pondelok k očnej,či pohotovosť?Ďakujem

taktotedanie
1. máj 2026

@momalu bud sa to odlucila zadna sklovcova membrana a lietaju ti sklovcove zakaly
Alebo ak to pripominalo ako keby vyletel roj napr vciel moze to byt aj hemoftalmus- zakrvacanie do vnutra oka alebo ak su pritomne aj iskry a pocit ako keby padajucej opony tak amocia sietnice
🤷🏻‍♀️
Je na tebe ci pojdes na pohotovost pre istotu alebo si pockas do pondelka
Ak je to menej vazne postavi pondelok ak by to bol hemoftalmus ci amocia - riesit urgentne

ichbinich
1. máj 2026

Okamžite riešiť.

sisa_s
1. máj 2026

Isla by som hned na ocnu pohotovost do najblizsej nemocnice

jendralka
1. máj 2026

Otec to mal, očná mu urobila kopec vyšetrení. Nebol to sklovec , ale ako keby pozeral cez pavučinu. Všetko mal ok, že to mohlo byť z tlaku , keď urobí prudký pohyb v predklone 🤔 . mu vysadila lieky na riedenie krvi a pridala aescin. Po 3 týždňoch to zmizlo. No po pár mesiacoch znova sa to objavilo. Znova po liekoch zmizlo

sara07
1. máj 2026

určite chod a čo najskôr
ja ked chodim raz ročne , tak mi vždy dávaju taku mriežku + tabulku ako ju vidím a pytaju sa presne na tieto veci

anonym_6ea8c9
1. máj 2026

Smer očné, ak vylúčia závadu tam, tak psychiatria.

sisa_s
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 preco psychiatria? Pavucinky pred ocami su pomerne bezne so starnutim oka, nie su to halucinacie

anonym_6ea8c9
1. máj 2026
@sisa_s

@anonym_6ea8c9 preco psychiatria? Pavucinky pred ocami su pomerne bezne so starnutim oka, nie su to halucinacie

@sisa_s len som sa sznažila uvažovať, čo všetko to môže byť. Ale ozaj najskôr niečo očné.

larsen
1. máj 2026

Mávam to niekedy tak cca dvakrát do roka a potom ma bolí hlava. Bola som aj na očnom, robili pár vyšetrení a na nič neprišli. Keď sa mi to objaví, trvá to tak tri dni, potom to samé odznie. Môže to mať súvis s tlakom. Ja mávam dosť nízky, ale niekedy sa mi náhle zvýši a vtedy to asi príde...
Ale ty môžeš mať niečo iné, tiež by som dala na rady, ísť čo najskôr na očné.

anonym_df4321
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 to nie je vhodná poznámka autorka nepíše o myšiach

momalu
autor
1. máj 2026

Sedím na pohotovosti,biele myšky nevidím,dosť blbá odpoveď.Dám vedieť ako som dopadla

taktotedanie
1. máj 2026
@sara07

určite chod a čo najskôr
ja ked chodim raz ročne , tak mi vždy dávaju taku mriežku + tabulku ako ju vidím a pytaju sa presne na tieto veci

@sara07 pleties veci

taktotedanie
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 urcite psychiatria nie

anonym_6812de
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 na psychiatriu choď ty

momalu
autor
1. máj 2026

Tak som doma,mám odlúpnuté zo sietnice,mierne zakrvavené,zajtra mám prísť na ošetrenie laserom.Ďakujem Vám za povzbudenie ja by som asi čakala do pondelka.Nemám dobré skúsenosti s jednaním na pohotovostiach,preto ten strach😔

larsen
1. máj 2026
@momalu

Tak som doma,mám odlúpnuté zo sietnice,mierne zakrvavené,zajtra mám prísť na ošetrenie laserom.Ďakujem Vám za povzbudenie ja by som asi čakala do pondelka.Nemám dobré skúsenosti s jednaním na pohotovostiach,preto ten strach😔

@momalu Tak dobre že si išla. Nech sa polepší stav, držím palce.

ichbinich
1. máj 2026
@momalu

@momalu
Držím palce. 🤞
Presne toto sa stalo manželovi v januári. Tiež ho operovali laserom, všetko dobre dopadlo. Bolo to nepríjemné, ale nie bolestivé.

momalu
autor
1. máj 2026
@ichbinich

@momalu
Držím palce. 🤞
Presne toto sa stalo manželovi v januári. Tiež ho operovali laserom, všetko dobre dopadlo. Bolo to nepríjemné, ale nie bolestivé.

@ichbinich a koľko to trvá?Asi nie dlho však mi nekázali doniesť nič.Ja mám bobky z lekárov😔stará baba,čo ma ešte čaká🙈

ichbinich
1. máj 2026
@momalu

@ichbinich a koľko to trvá?Asi nie dlho však mi nekázali doniesť nič.Ja mám bobky z lekárov😔stará baba,čo ma ešte čaká🙈

@momalu
Najdlhšie asi budeš čakať 😅
Manžel šiel potom domov, akurát si vezmi slnečné okuliare , lebo budeš mat nakvapkane oči a zväčšené zreničky a teda citlivejšie oči na svetlo.

sisa_s
1. máj 2026
@momalu

@momalu neboj sa, samotny laser je na par sekund, neboli 🙂 len maj kludovy rezim, nedvihat nic tazke, nepredklanat sa

momalu
autor
2. máj 2026
@momalu

ahoj prosím Ťa dnes som bola na ten laser.Fakt to bolo nič,taký tlak v oku.Cítim to ešte teraz.O 2týždne mám kontrolu,len som sa zabudla spýtať či zlepšenie bude hneď alebo po čase.Ako to mal manžel?Aby som nepanikárila🫣

momalu
autor
2. máj 2026
ichbinich
2. máj 2026
@momalu

ahoj prosím Ťa dnes som bola na ten laser.Fakt to bolo nič,taký tlak v oku.Cítim to ešte teraz.O 2týždne mám kontrolu,len som sa zabudla spýtať či zlepšenie bude hneď alebo po čase.Ako to mal manžel?Aby som nepanikárila🫣

@momalu
Nebolo to uňho okamžite, lebo tie fľaky, čo videl on, bola krv. A ta sa musela vstrebať. A teda to oko mal par dní citlivejšie a ako uz niekto napísal, treba sa šetriť par dní.
Ale lekat mu povedal, ze keby sa mu hocičo nepozdávalo, ma sa zase hneď ozvať. Kontrolu mal tiez tak nejak po 1-2 týždňoch.

Držím palce! Reagovala si rýchlo a uz si aj operovana, to je najdôležitejšie. 👍