icon

Čo znamená, keď vidím čierne mapy? Ísť k lekárovi?

momalu
1. máj 2026

Ahojte od včera vidím v jednom oku viac čiernych bodiek a ako by také pavučiny..Je to nepríjemné.Máte niektorá skúsenosť?Či stačí ísť v pondelok k očnej,či pohotovosť?Ďakujem

taktotedanie
•
1. máj 2026

@momalu bud sa to odlucila zadna sklovcova membrana a lietaju ti sklovcove zakaly
Alebo ak to pripominalo ako keby vyletel roj napr vciel moze to byt aj hemoftalmus- zakrvacanie do vnutra oka alebo ak su pritomne aj iskry a pocit ako keby padajucej opony tak amocia sietnice
🤷🏻‍♀️
Je na tebe ci pojdes na pohotovost pre istotu alebo si pockas do pondelka
Ak je to menej vazne postavi pondelok ak by to bol hemoftalmus ci amocia - riesit urgentne

ichbinich
•
1. máj 2026

Okamžite riešiť.

sisa_s
•
1. máj 2026

Isla by som hned na ocnu pohotovost do najblizsej nemocnice

jendralka
•
1. máj 2026

Otec to mal, očná mu urobila kopec vyšetrení. Nebol to sklovec , ale ako keby pozeral cez pavučinu. Všetko mal ok, že to mohlo byť z tlaku , keď urobí prudký pohyb v predklone 🤔 . mu vysadila lieky na riedenie krvi a pridala aescin. Po 3 týždňoch to zmizlo. No po pár mesiacoch znova sa to objavilo. Znova po liekoch zmizlo

sara07
•
1. máj 2026

určite chod a čo najskôr
ja ked chodim raz ročne , tak mi vždy dávaju taku mriežku + tabulku ako ju vidím a pytaju sa presne na tieto veci

anonym_6ea8c9
•
1. máj 2026

Smer očné, ak vylúčia závadu tam, tak psychiatria.

sisa_s
•
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 preco psychiatria? Pavucinky pred ocami su pomerne bezne so starnutim oka, nie su to halucinacie

anonym_6ea8c9
•
1. máj 2026
@sisa_s

@anonym_6ea8c9 preco psychiatria? Pavucinky pred ocami su pomerne bezne so starnutim oka, nie su to halucinacie

@sisa_s len som sa sznažila uvažovať, čo všetko to môže byť. Ale ozaj najskôr niečo očné.

larsen
•
1. máj 2026

Mávam to niekedy tak cca dvakrát do roka a potom ma bolí hlava. Bola som aj na očnom, robili pár vyšetrení a na nič neprišli. Keď sa mi to objaví, trvá to tak tri dni, potom to samé odznie. Môže to mať súvis s tlakom. Ja mávam dosť nízky, ale niekedy sa mi náhle zvýši a vtedy to asi príde...
Ale ty môžeš mať niečo iné, tiež by som dala na rady, ísť čo najskôr na očné.

anonym_df4321
•
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 to nie je vhodná poznámka autorka nepíše o myšiach

momalu
autor
•
1. máj 2026

Sedím na pohotovosti,biele myšky nevidím,dosť blbá odpoveď.Dám vedieť ako som dopadla

taktotedanie
•
1. máj 2026
@sara07

určite chod a čo najskôr
ja ked chodim raz ročne , tak mi vždy dávaju taku mriežku + tabulku ako ju vidím a pytaju sa presne na tieto veci

@sara07 pleties veci

taktotedanie
•
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 urcite psychiatria nie

anonym_6812de
•
1. máj 2026
@anonym_6ea8c9

@anonym_6ea8c9 na psychiatriu choď ty

momalu
autor
•
1. máj 2026

Tak som doma,mám odlúpnuté zo sietnice,mierne zakrvavené,zajtra mám prísť na ošetrenie laserom.Ďakujem Vám za povzbudenie ja by som asi čakala do pondelka.Nemám dobré skúsenosti s jednaním na pohotovostiach,preto ten strach😔

larsen
•
1. máj 2026
@momalu

Tak som doma,mám odlúpnuté zo sietnice,mierne zakrvavené,zajtra mám prísť na ošetrenie laserom.Ďakujem Vám za povzbudenie ja by som asi čakala do pondelka.Nemám dobré skúsenosti s jednaním na pohotovostiach,preto ten strach😔

@momalu Tak dobre že si išla. Nech sa polepší stav, držím palce.

ichbinich
•
1. máj 2026
@momalu

@momalu
Držím palce. 🤞
Presne toto sa stalo manželovi v januári. Tiež ho operovali laserom, všetko dobre dopadlo. Bolo to nepríjemné, ale nie bolestivé.

momalu
autor
•
1. máj 2026
@ichbinich

@momalu
Držím palce. 🤞
Presne toto sa stalo manželovi v januári. Tiež ho operovali laserom, všetko dobre dopadlo. Bolo to nepríjemné, ale nie bolestivé.

@ichbinich a koľko to trvá?Asi nie dlho však mi nekázali doniesť nič.Ja mám bobky z lekárov😔stará baba,čo ma ešte čaká🙈

ichbinich
•
1. máj 2026
@momalu

@ichbinich a koľko to trvá?Asi nie dlho však mi nekázali doniesť nič.Ja mám bobky z lekárov😔stará baba,čo ma ešte čaká🙈

@momalu
Najdlhšie asi budeš čakať 😅
Manžel šiel potom domov, akurát si vezmi slnečné okuliare , lebo budeš mat nakvapkane oči a zväčšené zreničky a teda citlivejšie oči na svetlo.

sisa_s
•
1. máj 2026
@momalu

@momalu neboj sa, samotny laser je na par sekund, neboli 🙂 len maj kludovy rezim, nedvihat nic tazke, nepredklanat sa

momalu
autor
•
2. máj 2026
@momalu

ahoj prosím Ťa dnes som bola na ten laser.Fakt to bolo nič,taký tlak v oku.Cítim to ešte teraz.O 2týždne mám kontrolu,len som sa zabudla spýtať či zlepšenie bude hneď alebo po čase.Ako to mal manžel?Aby som nepanikárila🫣

momalu
autor
•
2. máj 2026
ichbinich
•
2. máj 2026
@momalu

ahoj prosím Ťa dnes som bola na ten laser.Fakt to bolo nič,taký tlak v oku.Cítim to ešte teraz.O 2týždne mám kontrolu,len som sa zabudla spýtať či zlepšenie bude hneď alebo po čase.Ako to mal manžel?Aby som nepanikárila🫣

@momalu
Nebolo to uňho okamžite, lebo tie fľaky, čo videl on, bola krv. A ta sa musela vstrebať. A teda to oko mal par dní citlivejšie a ako uz niekto napísal, treba sa šetriť par dní.
Ale lekat mu povedal, ze keby sa mu hocičo nepozdávalo, ma sa zase hneď ozvať. Kontrolu mal tiez tak nejak po 1-2 týždňoch.

Držím palce! Reagovala si rýchlo a uz si aj operovana, to je najdôležitejšie. 👍