Covid a potreba ísť do lekárne
Ahojte prosím vás ako je to keď som pozitívna a potrebujem ísť kúpiť lieky pre mňa a aj deti. 3 deň mám covid aj s priateľom a aj deti lebo mi zvracali len nemám nikoho kto by nám kúpil lieky môžem zbehnúť ja alebo nie a ešte čo najlepšie zaberá na horúčku kašeľ a zvracanie u detí a aj pre nich nejaké vitamíny ? Ďakujem za odpovede
@weggie povzdelavaj sa o tom trosku a nevymyslaj tu smiesne prirovania. Jedna vec je kavickovat a druha vec je kupit s respiratorom, cez ochranne skolo tasku liekov.Na nakazenie musis byt vystavena virusu, urcitemu mnozstvu a dokonac sa pise kade tade ze aj dlhsi cas... nie par minut. ( neviem kolko.. ci 15-20-30je to... treba si vygooglit, na korona.gov ist je :D
)
@simca06022011 zial, ludia su rozni, vidim to aj tu. Ju to strasne dalo dole, spat sa to vziat neda. Mala stastie, ze pochadza z rodiny pneumologov. Kto nezazil, nepochopi, lebo najradsej kazdy vidi len seba🤐
@simca06022011 ďakujem pekne
@nikuskaakolarova u detí a manžela? Koľko rokov majú deti?
@fidka79 za mudru si tu ty, na teba nemam🤔
@maciatkolulu 5,3,2,a rok
@weggie Nie neradim jej aby šla nakaziť lekárničku. Ale ja keď som bola pozitívna a volala som na Ruvz. Povedala som im že potrebuje ísť manžel okamžite po lieky mne. Povedali mi , že do lekárne ísť môže. Že je to výnimka. Takže som zavolala do lekárne, do ktorej som chcela ísť Pani Magistra mi povedala že samozrejme ak nám nemá kto ísť že ho budú čakať.
@fidka79 no a co tym chces povedat? Ze mas nobelovku za atomovku? Za to mozes byt sebec a hulvat voci ostatnym? Diky, s tebou je skoda stracat cas. Ale aj taki chcu zit
@dajana555 nemusí...synova učiteľka je očkovaná bola pozitívna bez príznakov a chodila do roboty...
@nikuskaakolarova je to vo výnimkách, že môžeš... ale nechce sa mi veriť, že nemáte obecný úrad, starostu muž nejakých kamarátov, kolegov, alebo ty, ktorí by Vám lieky priniesli
@nikuskaakolarova veru tu sa niekedy netreba ani pýtať radsej😊
Ale keď ti nemá kto priniesť lieky ktoré naozaj potrebuješ a sú nevyhnutné tak si daj 2 respiratori a dvojo rukavíc aby si ochránila lekárničku 😊
@nikuskaakolarova Prepáč, že som ti popriala skoré uzdravenie. Prosím, nemáš za čo😲
A za čo si sa urazila? Veď sama píšeš, že bývaš v lese, takže som sa nemýlila.
Okrem toho ťa ľutujem, že máš prázdny telefónny zoznam a v ňom nemáš žiadnu kamarátku, kolegyňu, sesternicu, mamu, svokru, švagrinú ... , skrátka nikoho, kto by ti pomohol, keď to potrebuješ. Ani sa nedivím. Aby jedná dospelá žena, matka štyroch deti, nevedela zavolať svojmu lekárovi, aby ju navigoval čo a ako, tak to je sila. Niektoré si ani neprdnú, aby sa neopýtali na MK😂
@dievcacitajucelist choré už toto
@ddaassuullaa tvoja znama lekarnicka, ked isla na farmaciu, tak zrejme vedela do coho ide. Rovnako ako lekar. Je to praca s chorymi ludmi a ano aj infekcnymi. A este Ti zrejme uniklo zakladne pravo cloveka na zivot, zdravie a zabezpecenie zakladnych zivotnych potrieb. Lieky do tejto kategorie patria ak sa nemylim. A je to zakladne pravo definovane v ustave kazdej krajiny na celom svete. Takze kecy typu, ze “ohladuplni” ludia niekoho nakazili v lekarni, alebo u lekara by som si ja ani nedovolila vypustit z… Zdravotnicky personal je skoleny na to, alo sa chranil. Ked s tym nie je niekto vysporiadany, vybral si nespravne zamestnanie/poslanie. Mozno Ta to prekvapi, ale ludia chodia do lekarne s kadejakymi infekcnyni chutoveckami od hepatitidy, cez tazke zaoaly dychacich ciest. crevne virozy, kozne infekcne infekcie a HIV. Ci maju doma cakat pomaly na zhorsenie stavu a smrt? Lebo tak by to presne bez osetrenia a liekov dopadlo vo vela pripadoch, ak nevies. Ja viem, je tazke predstavit si to rovnako ako je tazke predstavit si, ze niekto skratla nema tu moznost/luxus pomoci z tretej strany. Clovek s takou ne/ predstavivostou musi mat skvely zivot, kedze toto su situacie, ktore riesi neskutocne vela ludi. Rozmyslam, ze co by si povedala policajtovi, keby odmietol nahanat zlodejov, ktori by Ta napr napadli, lebo by mohli nahodou ublizit aj jemu. Alebo hasicom, ktori by v horiacom dome nechali clena tvojej rodiny, lebo oni tam predsa nepojduc ohen by mohol ublizit aj im.. Je to presne ten isty princip prace v rizikovych situaciach s ludmi. Takze uprimne Ti drzim palce, aby sa Ta nic z netykalo cely zivot 😉
@evitka83 staci napisat, ze nikoho nemas, kto by ti pomohol v krizovej situacii a je tvoje vysostne pravo byt bezohladna. Co.na ten vylev od veci ine napisat🤷♀️ hrusky s jablkami, piate cez deviate🤭 kde su v tom.lekari, ktori proste neosetria pacienta s covid a su zavreti za zamknutymi dverami, ale lekarnicka si ma byt vedoma bezcharakterneho zakaznika👌
No, od teba ani odpoved necakam, je mi putna
@weggie nikoho nenakazi ked zavola a podaju jej to ,,, vy keby ste vnudzi akoby ste si pomohla ??? Moje deti starsie boli v izbe s mladsim bozkavali ho ked najviac siril covid a nenakazili sa a ked si ona da respirator a pri dverach jej podaju tak urcite nenakazí ,,,, keby som kusok o nich tak im sama prinesim aj na tu farmu aj navarene nie len lieky
@nikuskaakolarova veď sj mne to lezie na nervy uz sj do mna sa pustaju ,, hlavu hore vela vela tekutin paralen ,,, ibalgin ,,,a oddychujte setrite sa ,,,, držim palce aby ste boli na sviatky uz lepšie na tom
@ddaassuullaa nazvat cloveka bez moznosti pomoci plniacim si svoje zaklane zivotne potreby bezcharakternym…hm 👌. Vlastne ma vobec neprekvapuje, ze Ti je putna moja odpoved, alebo ze TY konkretne v tom vidis hrusky a jablka. Uz viem na zaklade akej reprezentativnej vzorky koluju o modrom konovi take “lichotive” nazory. Bravurne reprezentujes 👍😉 Pekny vecer aj Tebe.
@evitka83 bezohladna teta, pisem bezohladna😉👌nie bezcharakterna, to su len a len tvoje slova.
Ano, davas repre vzorku a este podla seba sudis inych.
Prosim nepraj niekomu nieco, co nemyslis vazne. Ved to je jedno.
@nikuskaakolarova Nevšímaj si tie premúdrelé komentáre 🙂 Nie všetci majú možnosť požiadať niekoho o pomoc, riešila som presne toto iste pred par mesiacmi. Cinkla som do lekárne, do ktorej zvyknem chodiť, pani mi nachystala, čo bolo treba, podala vo dverách, v rukaviciach si vzala moju kartu, zaplatila, šla som domov. Prajem skoré uzdravenie, keby niečo kľudne sa pýtaj, mam síce len 1 dieťa, no mala to spolu s nami 🙂
Do lekárne ísť môžte,samozrejme že máte mať respirátor.U nás v meste majú lekárne zvlášť okienko,kde vydávajú lieky pre COVID pacientov.Nevedela som o tom,iba som videla otvorené okienko a stáli tam ľudia,tak som sa tam postavila,lebo som myslela,že do lekárne nepúšťajú,až pri okienku mi povedala,že mám ísť dnu,že okienko slúži na vydávanie liekov pre COVID pacientov.
Niekotre ste tu ale premudrele...chory clovek nemoze ist do lekarne, ale ockovany hoci moze byt nakazeny moze ist do prace a po ceste nakazit ludi v elektricke, v obchode, atd.
Autorka, debilne reci si ani nevsimaj, kludne zavolaj do lekarne, nech ti nachystaju lieky, a si vybavena raz-dva 🙂
@weggie ona jej neradi nakaziť lekárničky. Predavačky v obchode neľutujes? Ako fakt niektoré ste jak z pralesa. Keď si chora, nechodis si kupovať lieky? To už ti nevadí, že nakazis lekárničky srackou, nádchou, chrípkou, anginou? Aha, to je vlastne v poriadku. Len covidom nie je. 👌👍
@nikuskaakolarova Na zvracanie skúste hylak forte ak je to pre detí tak nedávajte podľa dávkovania znížte dávku o polovicu .Ešte by som doplnila magne b6 pre vás a priateľa .

@jana_eyre_2 poviem Ti preco, lebo pozeraju TV a vygumovali im mozgy. Logicky, ze tieto vladne opatrenia nemaju nic spolocne so skutocnou pandemiou, pretoze ako sa ma clovek bez auta dostat na testy? Ak ma priznaky? Do MHD nemoze, do autobusu nemoze, ani do vlaku, a ani do taxi, ma ist na bicykli 10-20km? A co ak nema bicykel? Ma ist pesi? Alebo co ma robit? Toto nikto nikdy zo ziadnej vlady nepovedal, ale nezmyselne opatrenia su vsade.
@simca06022011 , par minut je kolko? 2? a co tak 3? to uz je zle? a co tak 4? a co tak 5? chapes kam tym smerujem? ak tych 5 minut je ok v lekarni, mozem dat kavicku s covidakom za 4 minutky, nie? 🙂