icon

Dá obvodná lekárka prístup k zdravotnej dokumentácii?

eminaaaa
13. apr 2024

Ahojte, chcem sa spýtať ze či by mi frajerova obvodná doktorka dala zdravotnú dokumentáciu.
Ďakujem za odpoveď.

sissy27
•
13. apr 2024

@eminaaaa nie, nedala, jedine ze by bola uplne padnuta na hlavu a chcela by mat zbytocne problemy.
Zdravotna dokumentacia je majetkom ambulancie a bezne sa nevydava ani pacientovi (ked tak len vypis) a uz vobec nie “pacientovej frajerke” - cudzej osobe. Ze ti nieco take vobec napadlo 🤦🏼‍♀️

karolinakovac
•
13. apr 2024

@eminaaaa akoze frajerovu kartu? To vôbec, nesmú dávať cudzej osobe žiadne záznamy o zdravotnom stave

pieksamaki
•
14. apr 2024

@eminaaaa nie, ani do ruky...pri zmene lekára si to pošlú elektronicky a postou

mogaa
•
14. apr 2024

@eminaaaa určite nie....porušenie zdravotného tajomstva ti nič nehovorí?

koniarova
•
14. apr 2024

Určite nie.

pribinak
•
14. apr 2024

Ja nechápem ako sa niekto pricetny môže toto vôbec opytat 🤦🏻‍♀️

simca06022011
•
14. apr 2024

Prečo by mala? Mne napr dali, chodím tam aj ja, on ležal a kartu sme potrebovali pre iného dr. Zavolal a poslal ma.

mandzula
•
14. apr 2024

@sissy27 len podotknem, ze zdravotna dokumentacie nie je majetkom ambulancie, pravne nepatri nikomu.

zorkahorka
•
14. apr 2024

Ak jej zavola, ze prides ty, lebo on nemoze, tak by mohla

januska12323
•
14. apr 2024

Samozrejme môže ak jej zákon nič nehovorí.

taktotedanie
•
14. apr 2024

@mandzula pravne patri lekarovi resp zdravotnickemu zariadeniu

zuzanockamt
•
14. apr 2024

@zorkahorka Ani keď zavolá. Musí to podpísať. A ona je voči nemu cudzí človek.

caroline_
•
14. apr 2024

@simca06022011 u nás tak isto, zavolala som pred ňou jemu a potvrdil jej to a vydala mi v pohode

kulumulu123
•
14. apr 2024

@eminaaaa nie a neda ju ani jemu samemu ked si najde noveho dr tak si lekary toto poriesia medzi sebou. On iba pidpise zmluvu s novym dr

zorkahorka
•
14. apr 2024

@zuzanockamt za spytanie nic neda. Moj muz, ked sme neboli zosobazseni, bol u mojej gyn pre vysledky, lebo som bola po skorsom porode a nebol s tym problem, hoci bol vlastne tiez len moj priatel

rakywanda
•
14. apr 2024

Bola som tak starému susedovi pre kartu. Zavolal dr, povedal kto príde, žiaden problém. Ale to vieš, tuto je to vesničko má stredisková...