Dávate si pravidelne ošetrovať zuby?
Čaute baby, moja otázka je jednoduchá v akom stave máte zuby? Davate si ich pravidelne osetrovat? Alebo je tu niekto kto sa boji a roky tam nebol?
Samozrejme že pravidelne. Dentálna raz ročne, preventívna tiež a keď je nejaký kaz som najradšej keď ho hneď v rámci preventívnej spraví
Chodim len na preventivky, inak nic, ziadne problemy a som za to vdacna.. strojcek som nosila po 20tke, teraz mam 50 r a zatial ziadne vydavky ani starosti. Musim zaklopat 🙂 Ale mam fakt dobru starostlivost o chrup cely zivot.
K zubarovi chodim pravidelne. Ani by ma nenapadlo zuby zanedbat a potom zit v neustalom strese kedy ma zacne nieco boliet, ci pridem o zub/chrup, a kolko to bude stat
Nezanedbavam, chodim na preventivky, dbam na doslednu hygienu.
Prevencia je najlepsia medicina, usetri kopec casu, penazi a aj predlzi dlzku zivota.
Nikdy nepochopim zanedbanu prevenciu a uz vobec nie zanedbanu hygienu, hnile zuby… ale ked niekomu nevadi mat, s prepacenim, hnoj v ustach, jeho vec.
Chodím pravidelne. Dentálna 2x do roka. Preventívna prehliadka je samozrejmosťou.
raz za rok dentalna-isla by som aj 2x ale davam na sk a lietat hore dole sa mi neda... a kazdeho pol roka zubar... na sk som mala staru komunisticku zubarku co pokazila co sa dalo ... a tak teraz postupne davam dokopy .. nastastie predne zuby ok horsie so zadnymi a tiez neaky uz aj chyba ..
Samozrejme, chodím na pravidelné preventívne prehliadky a na dentálnu hygienu. Starostlivosť o chrup považujem za dôležitú. A to nielen z estetického, ale aj zo zdravotného hľadiska.
tak ono lepšie opravovat zub ked neboli,takze prevdntivka a dentalna hygiena je zaklad,a vediem k tomu aj moje deti
Pravidelne, uz od 18 tich, prave dnes som bola na preventivke. Na januar som objednana na dentalnu hygienu, na ktorej som uz asi 2 roky nebola, aj v tom sa musim polepsit. Dcery tiez pravidelne 2x do roka.
Celá rodina sa o zuby pekne staráme, okrem otca, ktorý sa tento týždeň odhodlal ísť (dobrovoľne nasilu) po piatich rokoch zubárovi. Zuby pokazené, ďasná zapálené, treba trhať minimálne 3 zuby. Naozaj sa neoplatí nechodiť.
Jasne, ze pravidelne… radsej si dam opravit maly problem, ako cakat, kym sa z toho vykluje problem vacsi a hlavne drahsi… dentalna hygiena je dnes uz tiez samozrejmost…
Chodime vsetci, davam opravovat zubky aj mliecne detom. Akurat dnes som bola so synom 4,5 rocnym a prvy krat mu vrtala zacinajuci kaz... Zvládol to vyborne, bohuial este raz ho to caka vo februari... Zubky cistime dôkladne a predsa sa kazia...priznam sa ze som trosku sklamana, ze sa starame o ne a aj tak sa kaz vzdy najde 😕
Ja som dlhšie nechodila kvôli strachu, ale našťastie ja mám nízku kazivosť zubov, do 30-ky som mala jeden jediný kaz. Zo zubára mám ale traumu, nakoľko som mala ako dieťa otrasný zážitok a nedokázala som ten strach prekonať, kým som nenašla skvelú kliniku s absolútne respektujucim pristupom. Takže už chodím pravidelne, aj na dentalku, aj na prevenciu. Plus je ozaj rozdiel, či ti kaz podchytia v začiatkoch a aj jeho oprava stojí potom minimum času, nervov a peňazí. Ja aj teraz idem so strachom, je to vo mne veľmi silné, ale donutim sa ísť, pretože ošetrenie je vždy bezproblémové, oni vedia a mojom strachu a vedia s tým pracovať.
Jasne ze hej, aj ked sa nejaký kaz objaví tak ho rýchlo opraví, ked sa to zanedbá tak človek vysolí tazke tisíce za opravu alebo o zuby uplne príde
Preventívna prehliadka u zubára dvakrát ročne, dentálna hygiena raz. Mám super zubára a bez problémov by som tam chodila aj každý mesiac. Ale to by som asi zomrela od hladu, lebo aký je dobrý, taký je drahý.😄😅
Deti s neochotou, ale musia a my pravidelne. Vela zdravotnych problemov zacina prave pri zuboch. Priamo, ci nepriamo.
@ariannazara aj ja som tak zaťažená na zuby.Prve čo si na niekom všimnem sú zuby a často som zhrozená 😂
No zuby mám dosť poplombovane. Chodím na preventívky každý rok a vždy si dám kaz opraviť. Aj keď mám zo zubárov veľký strach

ja som tam roky nebola kvoli strachu a ked som ho konecne pred par rokmi prekonala, tak som zacala chodit (na odporucanie znamej) k jednemu zubarovi, kde som vysolila aj 2000€ a poriadne mi nepoodstranoval kazy pod vyplnami, takze aktualne chodim k novemu zubarovi a davam si vsetko opravovat od znova, sumy neskutocne...