icon

Depresia, panická porucha a Covid-19

eniko1992
3. dec 2021

Ahojte,

Je tu niekto, kto má depresiu a silnu panicku poruchu a prekonala kovid?
Ja od pôrodu mám depresiu a par mesicov aj panicku poruchu. Je mi kazdy den zle. Ako ste prekonali kovid s depresiou alebo inou psichyckou chorobou?
Dakujem za odpovede

Strana
z3
slovakboy
6. dec 2021

@1stefi121 len ber tie lieky. Majú veľmi malo vedľajších účinkov pomôžu ti. Takto by ti to dlhšie trvalo. Nepodceňuj to keď ti je fajn. Práve keď ti je dobre treba cvičiť aby si posilnila. Tri mesiace je krátka doba ale asi vie čo robí. Nemáš potom tie úzkosti take silne ako som mal ja. O vysadení bude rozhodovat o tri mesiace podľa toho ako ti bude buď vysadiš liek alebo sa ešte predĺži užívanie.

1stefi121
6. dec 2021

@betulinka1 brala si ho tiež?

1stefi121
6. dec 2021

@slovakboy áno ja to nemam silné ja mám dní kedy sa len smejem jak trafená...o 10 dní môžem do práce ..

1stefi121
6. dec 2021

@slovakboy ja mám z toho stavu aj mravcanie po tele prstoch hlave , a ako keby my prsty trpli ale hýbem nimi...

slovakboy
6. dec 2021

@1stefi121 to smiatie sa aj mravčenie nie je dobré. Nie je to nič hrozné ale je to nejaký prejav nestability. Lepšie by bolo si teraz oddýchnuť viac mesiacov a nie ísť do prace po 20 dňoch. Tam veľmi pomôže oddych a najlepšie 3-5 mesiacov. Menej je malo a viac už tiež nie je dobré.

1stefi121
6. dec 2021

@slovakboy čo tým myslím ja si myslím či tam nieje ak tá tetania...

1stefi121
6. dec 2021

@slovakboy bojím sa tých liekov hlavne keď budem sama doma aby som niečo nevyparadila...tých AD

slovakboy
6. dec 2021

@1stefi121 čo by si mohla vyparatiť? AD ti pomôžu. To už nie sú lieky ako pred dvadsať rokmi. Ešte chudák Mueller bral starú generáciu liekov. Nechcem ich propagovať určite ich neodporúčam keď to ide inak. Ale ty to uz dlhšie máš.

1stefi121
6. dec 2021

@slovakboy nie ja to mám od covidu a to bolo 18.11.

1stefi121
6. dec 2021

@slovakboy ja mám podozrenie aj na tetaniu ale všetky výsledky keby bolo ok aj ekg

1stefi121
6. dec 2021

@betulinka1 brala si ho aj ty?

1stefi121
8. dec 2021

@betulinka1 ahoj ja som vzal druhu tabletku citalopram je to normálne tocaky , nevoľnosť nemala by som.ist na.pohotovost alebo urgent..to mám tak fungovať keď večer vezmem tabletku sa bojím keď budem s deťmi sama doma aby sa niečo nestalo že odpadnem alebo niečo ..

betulinka1
9. dec 2021

@1stefi121 treba si dať neurol alebo xanax. Hlavne sa nezačína celou tabletkou ale iba polovicou.

evaevkaeva
27. dec 2021

@betulinka1 toto by som si uz nedala, ani keby musim. Vytvara sa na to silna zavislost a tabletiek Ta zbavi az psychiater, ktory prespisuje lahsiu formu tohto sajrajtu. Akoze sorry, kto to neuzival, asi nevie...Absolutne nechapem.m ako tento humus moze predpisat vseobecny lekar a neupozorni na to pacienta, ake to ma po douzivani nasledky! SSRI lirky vie predpisat len psychiater. Treba zacat naozaj of zaciatku...vysetrit stitnu - panicke poruchy su zvacsa z toho a hlavne sa radit nie "odbornikmi" na modrom konikovi...

1stefi121
27. dec 2021

@evaevkaeva no na beriem llieky priamo od psychiatra nechcela som ...no musela teraz sa bojím toho vysádzania...keď bude treba....urobila som asi chybu ale musím za ňu asi aj zaplatiť....

1stefi121
27. dec 2021

@evaevkaeva a beriem tie najslabšie ako vraj zvládne aj dieťa....

evaevkaeva
28. dec 2021

@1stefi121 treba s lekarom otvorene hovorit...ze to chces postupne vysadit...ked to pojde...ja som napriek celkom kratkemu uzivaniu od psychiatra uz dalsie ataky nemala (chvala Bohu)...

1gabriela13
28. dec 2021

@eniko1992 ahoj. Prestaň sledovať telku,net,zajdi do prírody ,nájdi si nejakú aktivitu čo ťa baví . A hlavne sa neboj a neuvažuj tak veľa. Najlepšia kamoška moja berieš antidepresíva 13 rokov,pravdupovediac,nikdy nepracovala,jej muž má kopec peňazí,je zabezpečená ,nemusí skoro vstávať,stresovať do prace,chodí na manikúru,pedikúru,celý deň je jej a predsa mi kazdy deň píše že jej život nemá zmysel. Pracovať nechce . Nechápem ako môže mať taky človek depresiu. Ja byť na jej mieste ,tak si tak užívam život ako nik. Prešla som si všeličím ale chvalabohu som nikdy také stavy nemala. Áno aj covidom pri 3rocnej dcére,pritom celá rodina mala covid,musela som sa starať o rodičov tatko bol na Tom zle,a som tu. Dala som to. Nemala som ani čas uvažovať nad tým čo je covid.

Strana
z3