Doplnky pri liečbe panickej poruchy a úzkosti
Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, či má niekto skusenosť, že popri antidepresívach pri panickej poruche a úzkosti užíva aj Aschwagandu, Valeriánu alebo Šišak bajkalský aj pomáha mu to? Antidepresíva veľmi nepomáhajú, aj keď lekárka už skoro 3 roky skúša rôzne kombinácie, stále to nieje ono a stavy sa pri väčšom strese hneď vrátia. Jedny hovoria, že sa tieto doplnky môžu popri antidepresívach užívať, iný zasa nie, ja už mám v tom chaos a veľmi by som chcela pomôcť mne srdcu blízkemu a strašne mladému človeku. Ďakujem za každú jednu odpoveď a prajem vsetko dobré ❤️.
valerianka len vo vynimočných pripadoch a nie pravidelne, neskutočne opatrne s nou lebo je silne navykova
aj ked je to rastlina bola by som opatrna, raz za čas ked je to nutne ano
čo je u teba najbezpečnejšie je omega3, horčík a B komplex, ašvagandu môžeš skúsiť, ale začať nižšou dávkou, prípadne skúsiť najprv prášok z koreňa, lebo extrakt je silný a nemusí ti "sadnúť". Odporúčam ašvagandu si dávať večer a odstup od liekov minimálne 2 hodiny. Prášok 1 - 3 gramy, ak prejdeš na extrakt tak začať 300 mg denne, neskôr max 500 mg. Ak chceš, napíš mi správu.
Táto istá téma tu je už neviemkoľky krát. Neviem či ju píše stále ten istý autor, ale ak sú dlhodobé úzkosti, psychické problémy... žiadne vitamíny na svete na ti na to nepomôžu. Poriesit psychológa, ak nepomáha, tak psychiater a nasadiť lieky. Zbytočne sa budete roky trápiť a stav sa bude zhoršovať.
@anonym_autor ahoj, ja som sa zo silnych uzkosti vyliecila, dnes pracujem ako peer konzultantka - kludne napis. Aswaghada sa da brat ale len pri niektorych druhoch AD. Na uzkost aby zaberala musi byt min.700mg ucinnej latky. Aswaghanda je za mna naj prirodny doplnok na uzkost, ale pozor na kombinovanie. AD sa daju nahradit prirodnymi.
@anonym_autor ahoj, ja som sa zo silnych uzkosti vyliecila, dnes pracujem ako peer konzultantka - kludne napis. Aswaghada sa da brat ale len pri niektorych druhoch AD. Na uzkost aby zaberala musi byt min.700mg ucinnej latky. Aswaghanda je za mna naj prirodny doplnok na uzkost, ale pozor na kombinovanie. AD sa daju nahradit prirodnymi.
@leni2121 Prosim vas aschwaganda sa dava pred spanim? Ja mam uzkosti a mam brat antidepresiva ale bohuzial mam zapal zaludka a vraciam z antidepresiv a velmi sa mi zhorsil stav. Môže mi aschwaganda pomôcť?
@leni2121 Prosim vas aschwaganda sa dava pred spanim? Ja mam uzkosti a mam brat antidepresiva ale bohuzial mam zapal zaludka a vraciam z antidepresiv a velmi sa mi zhorsil stav. Môže mi aschwaganda pomôcť?
@anonym_729fca urcite vie pomoct vyrazne, ale musi byt v minimalnom odporucanom mnozstve na úzkost aby zaberala, cize musi byt dostatocne silna. Napiste mi poslem vam do sukromnej spravy link na konkretnu co pomohla mne.

Aschwagandu by som pri AD neužívala, rovnako ako CBD ani ľubovník bodkovaný. Mne pomohol sulpirid, naozaj posilnil AD a samotné AD mi nezaberali. Popri tom mám vitamín D, B komplex, magnézium a na večer melatonín.