Helikobakter a antibiotiká
Ahojte potrebujem poradit ak s tym mate niektore skusenost. Bola som na gastro kvoli silnym bolestiam zaludka po kazdom jedle. Zistili mi helikobaktera a zapal zaludka sliznice ktory stale prebieha a nici zaludok. Dostala som antibiotika jem 4 tabletky rano 4 vecer. No problem nastal dnes v noci po uziti prvej davky antibiotik kedy ma zacalo velmi boliet brucho isla som sa zosaliet od bolesti citila som velky tlak na zaludok aj v oblasti pri srdci a pod pravymi rebrami. Prosim vas mali ste aj vy taketo problemi pri uzivani antibiotik na helikobaktera a je to normalne alebo radsej volat doktorovi? Dakujem za kazdu odpoved
@lilian183 aká masticha? Bez ATB?
@asdfas masticha ti nepomoze. Inak vola sa to presne chioska masticha , je to zivica z pistaciovnika. Za mna vyhodene peniaze. Ak chces nieco uzitocnejsie a nie su to ATB tak si kup probiotika lactobacilus reuteri dsm 17648 oni su urcene aby sa naviazali na HP a vyplavili ho zo zaludka . Poyom pomaha olivovy olej. Olej z ciernej rasce, oreganovy olej sulforofan atd v podstate je malo latok na nicenie HP vacsina posobi proti zapalu zaludka ktory HP sposobuje
@asdfas masticha ti nepomoze. Inak vola sa to presne chioska masticha , je to zivica z pistaciovnika. Za mna vyhodene peniaze. Ak chces nieco uzitocnejsie a nie su to ATB tak si kup probiotika lactobacilus reuteri dsm 17648 oni su urcene aby sa naviazali na HP a vyplavili ho zo zaludka . Poyom pomaha olivovy olej. Olej z ciernej rasce, oreganovy olej sulforofan atd v podstate je malo latok na nicenie HP vacsina posobi proti zapalu zaludka ktory HP sposobuje
@miroslavmy ja oleje momentálne nemôžem, som po operácii zlčníka.
Tie oleje sa davaju v min mnozstve teda napr co sa tyka oregana je to jedna kapsula s jedlom, alebo jedna cajova lyzicka oleja z kminu. To ze nemas zlcnik tak neznamena ze do zaludka sa ti nedostava zlc. Zlc sa produkuje v peceni a sama.zistis ake mas limity na tukoven jedla. Zlcnik je len zasobaren na zlč. Inak ten zapal zlcnika ti v pohode mohol sposobit i HP, v podstate najucinnejsia liecka hp je s anb. Ale pozor nie je 100% po prvej kure antibiotikami cca 30% ludi ma stale helicobaktera. Niekedy sa neda vyliecit vobec
@miroslavmy za mňa to neboli vyhodené peniaze. Mne pomohla masticha
@lilian183 a urobila si si test ? Lebo realne masticha neniči helicobacter

@miroslavmy Exhelico je ATB-rezistentné a môže sa brať súbežne