icon

Išli by ste s týmto na urgent?

mia2906
2. júl 2022

Ahojte, štvrtok poobede ma z ničoho nič ustipla vcela. V piatok ráno to bolo ešte v pohode, ale večer sa to zhoršilo,keďže som s tým žiaľ dosť chodila po vonku, viď prvá foto (vonku). Dnes ráno, prikladám foto c.2, celé ma to boli, zle sa chodí. Dávam si fenistil, potieram octom, ľadové obklady a Omarit na alergiu. Je potrebné ísť na urgent? Dnes si kúpim aj octanovu masť. Urgentu sa trošku bojím keďže tam môžem chytiť niečo vážnejšie a o týždeň ideme na dovolenku...ďakujem za rady

Strana
z2
loginexistuje
2. júl 2022

nesla to je normlana reakcia na ustipnutie osou a nic vic ako robis uz netreba

zorkahorka
2. júl 2022

Skor pohotovost. Na urgent urcite nie.

mia2906
autor
2. júl 2022

@zorkahorka a medzi tým je nejaký rozdiel? Ja že to je to isté 😁

zorkahorka
2. júl 2022

@mia2906 nie. Pohotovost sluzi na bezne choroby, s ktorymu si doma nevies poradit. Je to akoby nahrada za obvodaka. Urgent su zivot ohrozujuce alebo vaznejsie stavy. Tam posielajú z pohotovosti alebo dovezie zachranka. Nechodi sa tam tusim priamo z domu

majamat
2. júl 2022

mala som ustipnute chodidlo, bola som po niekolkych dnoch u dr., ktora mi dala ATB. elergologicka mi na to povedala, ez by ATB nebrala.

fakt je, ze takato reakcia je sice sposobena zapalom, ale vacsinou nei infekcnym, skor to sposobi ten jed. ATB sluzia na infekcny zapal. ja som teda na urgente nebola.

velakrat toto ludia povazuju za alergiu, ale nemyslim si, ze je to alergia, je to reakcia na jed bodaveho hmyzu. ved je to jed. takuto reakciu ma mnoho ludi a vsetci alergiu nemame.
na urgent by som sla, iba keby napr, noha opuchla este vyssie, napr cely clenok az k predkoleniu.

marlent
2. júl 2022

@mia2906 ahoj ustipla ma ale vcela nie osa riez do nohy mala som ju rovnaku ak nie vacsiu vletela mi do slapky ked som robila krok bodla ma pod prsty prve dni sa mi ani s prstami nedalo hybat 😀 myslim ze je to normalne

majamat
2. júl 2022

@marlent minule aj mama tak, v topanke mala vcelu, vysla z bazena a ta ju postipala, tak sa do bazena vratila chladit 😀

inak moja mama kazdy rok niekolko stipancov, je cele dni v zahrade, chodi do abazena, tka je stale psotipana,

ja som amal tkau reakciu a zhorsila sa, elbo mna postipala na spodku chudidla a v tych horucavach som este hcodila s takou nohou. tym sa to drazdilo.

marlent
2. júl 2022

@majamat ja to iste 😂🤣 tiez leto 500 stupnov no hnus a to svrbenie si pamatam ze som v nosi suchala tu nohu o postel 😀😀

marca12
2. júl 2022

@mogaa ak je silny opuch,pichaju priamo do zily. To zaucinkuje do par minut Zodac je slaby na akutne stavy. Ale suhlasim,pokial sa nedusi a nema zhorsene dychanie,staci jej taka liecba,aku si doma nastavila.

anavixy
2. júl 2022

Adrenalinovu injekciu na opuch nohy 😅😅😅😅😅 pomoc 🙈
Na urgententi odporucia presne to co robis, takze sed doma na zadku a nechaj nohu odpocivat… a ked potrebujes zvysit adrenalin, povedz muzovi nech ta naplaší 🤗 😅

anavixy
2. júl 2022

@marca12 to myslis adrenalin? No ale nie pri silnom opuchu nohy 🙄 adrenalin sa podava len pri anafylaktickej reakcii spojenej s dusenim, poklesom TK, zastavou obehu… a aj to intramuskulárne 🦵🏻

slovenka753
2. júl 2022

No ak chceš aby ta vysmiali tak chod. Je to úplne nerpmalna reakcia po ustepnuti, treba chladiť.

rude_baby
2. júl 2022

Urgent nie, ale pohotovosť hej.

slovenka753
2. júl 2022

@rude_baby a co s nou urobia podľa teba na pohotovosti?

slovakboy
2. júl 2022

@mia2906 keď už prešlo tolko času od uštipnutia a neohrozilo ťa to na živote nemusíš sa báť. Alergická reakcia môže byť veľmi vážna na uštipnutie ale horšie ako to je to už nebude. Vydrž do pondelka a choď k svojmu lekárovi. Skontrokuj si miesto vypichu či ti tam niečo neostalo.

lienka.7
2. júl 2022

@mia2906 urgent nie, ale pohotovost ano.
Nech to vidi lekar.

sojorez
2. júl 2022

@mia2906 Som alergik na osie stipnutie, takze, ak nemas dychacie problemy, na urgent Ti netreba ist. S tymto spokojne v pondelok k obvodnemu - ak sa nebude zlepsovat a napr aj atb mast, ak uvidis, ze nahodou by stred zhnisal. Inak antihistaminika, chladit.

mia2906
autor
2. júl 2022

@sojorez
@slovakboy robim všetko čo mam , nohy vyložené a ono sa to tuším zväčšuje 😁🤔

lienka.7
2. júl 2022

@mia2906 ked ti to puchne stále viac , na co čakáš?
Lebo ti tu ine napisali aby si nikam nesla? 🤦‍♀️

sojorez
2. júl 2022

@mia2906 Vydrzat, noha hore, odlahcovat. Na pohotovosti ti tak max pichnu calciovku. Ja som na pohotovost sla, ked ma ako alergika stiplo asi 8 os do lytok, ale to som zacinala mat problemy s dychanim, klesol mi tlak, tam mi pichla calciovku a poslala ma domov.

venusa85
2. júl 2022

@mia2906 no, ja som mala pred 3 rokmi stipanec neviem od čoho pod kolenom, na pohotovosti mi síce nič nedali, nakoniec som skončila na chirurgii a mala som z toho aj zápal

loginexistuje
2. júl 2022

asi to bol infikovany hmyz a zapaluje sa to ja by som skusila ichtamolovu mast ako ak tak chod na urgent zaplatis 10 ecok a nech ti predpisu atb mast

diewcatqoo
2. júl 2022

Mojho otca pred par rokmi tiez ustipla vcela. Bol na tom rovnako ako ty. Tiez sa mu to stalo vo stvrtok, chladil to, natieral fenistilom.. v piatok rano to vyzeralo celkom fajn, tak bol v praci, cely den na nohach. V piatok vecer to uz zacalo cervenat a opuchat, celu sobotu a nedelu len chladil, natieral a daval si fenistil kvapky. Posielali sme ho na pohotovost, tak vravel, ze nie, to sa spravi. V nedelu vecer mal uz zvysenu teplotu, v pondelok rano uz mal nohu po koleno fialovu a vysoku horucku. Rychlo sme utekali k lekarovi a tam ho lekar zdrbal, ze ide neskoro, lebo uz ma rozsiahly zapal a ak by este chvilu cakal, mohol mat z toho otravu krvi. Nohu si este dlho daval dokopy.
Ak sa ti to nelepsi, necakaj a urcite chod na pohotovost.

gabika8855
2. júl 2022

V poslednej dobe mam dojem ze su nejako agresivne tieto osy a vceli...dnes sme jedneho znameho tiez posielali na pohotovost jeho do zapästia stipla osa a boli ho az po plecia ruka od vcera ...volali sme teda na pohotovost povedali ze mame ho sleodvat a ak sa to zhorsi mame prist lebo su nejako agresivne tento rok a maju plno pripadov ked to bolo vazne...ja som zastanca pri takychto ze radsej sa preidem zbytocne ako nieco zanedbat a toto svoje vyzera ze by som tam uz 10x bola radsej najmä ked ams dojem ze to stale viac puchne...ano viem nema sa pohotovost zneuzivat ale ty uz ides ked si nevies s tym rady

algida17
8. sep 2023

@mia2906 zdravím môžem sa opýtať ako to nakoniec dopadlo? Som na tom momentálne rovnako ako vy, neviem či ísť na pohotovosť?

mia2906
autor
Autor odpoveď zmazal
mia2906
autor
8. sep 2023

@algida17 nešla som , len som si dala octanovu mast s fenistilom a jedla antihistaminiká. Prešlo to ale dlhšie to trvalo

mia2906
autor
8. sep 2023

@mia2906 vraj pokiaľ môžeš dýchať a nezhorsuje sa to rapídne tak ok

algida17
8. sep 2023

@mia2906 Fenistil lokálne gél? Alebo vnútorne kvapky? Mňa páli celý členok 😨 hrozná bolesť 🥺 mám predpísaný nejaký Nestibil

Strana
z2